שלום חברי חוג אלעד,
קודם כל אני רוצה להודות לכל מי שהיה בטיול האחרון ושלח לי ברכות ליום ההולדת בטלפון. היה ממש כיף לשמוע את כולם. אני מצטער שקלקלתי קצת את התוכניות לאצויו ולאנשים אחרים, שתכננו לחגוג לי את יום ההולדת בטיול. פשוט הייתי עייף פיזית ונפשית מעבודה והתרוצציות אחרות. נעבור לטיול הבא עלינו לטובה.
בטיול הקורב אנחנו מתכננים לרקוד על שתי חתונות, כלומר שני הצדדים של השבר הסורי-אפריקאי. נתחיל בגולן, בנחלי השיפולים המערביים היורדים אל השבר. למחרת נחצה את השבר - בקעת החולה, ונסתובב בשולי הגליל העליון הפונים אל השבר. פרשנות נרחבת על החגיגה הגאולוגית הזו והופעתה בשטח נשמע מפי ליאור. עוד ידריך אותנו עידו שפירא, שמצטרף אלינו בהמלצת שרה ואודי. נקוה שהנסיון יסתכם בשביעות רצון הדדית והמשך בשנים הבאות.
המזל שיחק לנו בטיול הקודם מבחינת מזג האויר - היה קריר ונעים יחסית לעונה. השבוע מזג אויר הפכפך למדי, וקשה לחזות מה יהיה בסוף השבוע. כרגע התחזיות מצביעות על התחממות הדרגתית ואולי שרב בסוף השבוע - אבל זה עוד יכול להשתנות לכל כיוון. אגב, כדאי להביא בגדי ים, כי יהיו לפחות קצת מים במסלול.
חזרנו לנוהל הרגיל וההרשמה מסתיימת ביום שלישי.
הנה המידע על הטיול הקרוב.
חותכים את השבר - גולן, חולה, גליל- תאריך: 8 - 6 במאי.
- מסלול:
- יום ה': נסיעה ולינה (סמוך לנחל עורבים, אמור להיות שקט).
- יום ו': נחל עורבים, נחל חמדל, נחל שוח, עין תינה, נחל גילבון, ג'לבינה - בריכת הקצינים. לינה סמוך לבריכת הקצינים.
- שבת: נחל מחניים, נחל חצור, נחל דלתון, הר נועזים, נחל ראש-פנה.
- מפגש: יום ה' אחה"צ, 6 במאי.
- חיפה: אין איסוף - אלטרנטיבה באלונים.
- ירושלים: בנייני האומה - 17:30.
- תל-אביב: רח' הנגב (באזור התחנה המרכזית הישנה, מקביל לרח' השפלה) - 18:30.
- איסופים: לפי טבלת איסופי צפון.
- מדריכים: ליאור אנמר, עידו שפירא.
- מפת המסלולים: מס' 1.
- מחיר: 260 ש"ח (60 ש"ח דמי-חבר חד-פעמיים לשנת תשס"ד).
הערות:- בבקשה לא לשכוח להביא אתכם את החפצים הבאים:
- ספל רב-פעמי למרק ולשתיה חמה. אנחנו נמנעים משימוש בכלים חד-פעמיים.
- מיכלי מים או בקבוקים לשימוש רב-פעמי. אנא הימנעו מלקנות בקבוקי מים חדשים לכל טיול, כדי לחסוך באשפה.
- קופסת גפרורים כדי לשרוף ניר טואלט, או שקית לאיסוף הנייר. אנחנו לא משאירים שום דבר בשטח, כולל נייר טואלט משומש.
- שקיות ניילון, שקיות רשת או כל כלי שניתן לאסוף בו זבל מהשטח.
- מי שיכול להשיג קרשים, בבקשה להביא אותם לטיול.
להתראות בטיול!
חברת איילה מתקשרת לכל המשתתפים יומיים לפני הטיול כדי לודא את מקום האיסוף. מי שלא התקשרו אליו עד יום לפני הטיול, מתבקש להתקשר מיוזמתו כדי לוודא את הרישום ולתאם את מקום האיסוף.
כמו כן, נא לקחת בחשבון שלפעמים אין אפשרות לעלות בנקודת איסוף אחת ובסוף הטיול לרדת במקום אחר. מי שמתכנן "שילוב יעדים" - באחריותו לבדוק ולתאם טלפונית עם איילה. אין התחייבות שהדבר יתאפשר גם במקרה של בקשה מראש!
בעניין אחר: אנו חוזרים לקיים מסורת ארוכת שנים ומוצלחת של החוג: כל אחד מביא לעצמו את המצרכים החיוניים לו (חלב, שקדי מרק...) וכל אחד מפנה הביתה את האשפה שהוא מייצר, כולל אשפה "אורגנית" ובקבוקים ריקים. אין שרותים מרכזיים לפינוי אשפה ואיסוף בקבוקים למחזור, וכמובן שלא יעלה על הדעת להשאיר אשפה בשטח או באוטובוס. |
|