שמירת טבע | Hug Elad - חוג אלעד |
מחבר: xaim | פורסם: 22/05/04 10:44 |
לפעמים נדמה שיש רשות לשמורות הטבע... | |
הזמנה לבית משפט לשני ג'יפאים שני ג'יפאים נתפסו לנים בשטח, באזור בארות עודד שבנחל ערוד. הג'יפאים נתגלו על ידי יחידה צבאית שהייתה בפעילות לילה באזור זה. החיילים שגילו את המטיילים הזעיקו את פקחי רשות שמורות הטבע שהגיעו בשעה 02:00 לשטח. שני המטיילים הואשמו שחנו במקום שאינ ו חניון לילה וגם הבעירו אש במקום שאינו מיועד לכך. לינה שלא בחניון לילה מסומן מחייבת דו"ח וקנס בגובה של 500 ש"ח. במקרה זה הוזמנו השניים למשפט מבלי שקיבלו אפילו ברירת קנס. http://www.fax4x4.co.il/default.asp?div=Main&issue=23 בהמשך ליחידה הצבאית שהתלוננה...אולי יכולנו להזמין את חייל האוויר לירט את המניאקים עם הטרקטרונים שחיבלו בשטח בטיול:"יש גבול! ספר מדבר יהודה" |
|
מחבר: עמית 171 | פורסם: 22/05/04 17:46 |
תודה על העדכון | |
אם כבר, זה היה צריך לשבת בפורום שמירת טבע (כאן באתר, אם כי אשמח לעדכונים גם בפורום בתפוז שהוא המוביל בארץ בתחום). אגב - רק נדמה לי, או שהודעות ראשיות בפורום שמירת טבע לא מגיעות לדף הראשי של החוג? |
|
מחבר: xaim | פורסם: 22/05/04 20:12 |
פורום שמירת טבע | |
בחירת הפרום נעשתה מאחר שגם אנו לנים באתרים שאינם חניוני לילה מוסדרים וגם מדליקים מדורות ועל כן חשופים לפגיעת הרשות. לגבי הודעות הפורום לשמירת טבע, גם אני תהיתי על כך, יש כאן באג. |
|
מחבר: איל צבי | פורסם: 23/05/04 3:52 |
קודם כל - הבעיה הטכנית תוקנה ועכשיו גם מדור שמירת טבע זוכה להכנס לרשימת הכותרות האחרונות בעמוד הבית. כדי לבדוק הזזתי את הדיון הזה אל מדור שמירת טבע והוא אכן מופיע בעוד הבית. לגופו של עניין - כולנו חשופים לרשעות של רשות שמורות הטבע, ואין הרבה מה לעשות חוץ מאשר לנסות שלא להתפס. פניתי ל"אדם טבע ודין" בתקוה שיסכימו לפתוח במאבק ציבורי, אך טרם זכיתי לתשובה. עמית - אולי אתה יכול לעורר קצת אנשים בפורום שלך שילחצו על "אדם טבע ודין"? נראה לי שלאחרונה הם מוטרדים מבעיות הרות גורל כגון תשלום דמי כניסה לגן ציבורי ברעננה (איפה בדיוק הטבע בעניין?), ועוסקים קצת פחות בטבע האמיתי. איל. |
|
מחבר: עמית 171 | פורסם: 24/05/04 21:34 |
מאבק ציבורי | |
איל, מהיכרותי (הלא מעמיקה מדי) עם אדם טבע ודין מחד, ועם גורמים אחרים המעורבים בנושא מאידך, נראה לי שזו טעות לצפות מהם להיאבק בשבילנו. בשנה וחצי החולפות, נוכחתי לדעת שחלק מהאנשים אצלי בפורום שיצאו בקריאות של מאבק ומלחמה וכו', בפשטות לא עושים דבר כדי לממש את שאיפותיהם המוצהרות לשינוי המצב. נוכחתי גם לדעת, שלאדם טבע ודין יש בעיה מאד קשה של אי שיתוף הציבור במאבקיהם (אולי לא כולם, אבל בהחלט חלק מהם כמו בפי גלילות, שם הם כבר מזמן הרימו ידיים). לאור זאת, אין בכוונתי לבקש מגולשי הפורום לפנות לאדם טבע ודין או לכל גורם אחר. הפתרון חייב לבוא מהשטח עצמו, בלי להסתמך על מתווכים מסוג אט"ד, להם יש סדרי עדיפויות משלהם. בחודשיים הקרובים אני מאד עסוק, אבל בכוונתי לקראת סוף יולי להתחיל פרוייקט חדש בפורום שמירת טבע (בתפוז) - לרגל 40 שנה לרשות הטבע והגנים, סקירה שיטתית ומתמשכת של פעילות הרשות, הישגים, כשלונות ובעיות. אינני מתיימר להבטיח שפרוייקט זה יביא לשינוי כלשהו בהתנהלות הרשות, אבל אשמח לכל סיוע בהכנת הפרוייקט הזה (שיכלול גם את מכלול היחסים בין הרשות וציבור המטיילים). (הפנייה הזו מיועדת לכל גולש או מטייל הרוצה לתרום). חג שמח! עמית |
|