שמירת טבע | Hug Elad - חוג אלעד |
מחבר: איתי הדרי | פורסם: 1/09/04 11:28 |
האם להחרים את תחנות "פז"? | |
שלום, את המכתב הבא, בשינויים קלים, קבלתי מרשימת התפוצה של דן עפרי, מדריכנו החביב מהדרום. אני ב"פז" לא מתדלק. איתי בתוכנית "בולדוג" בערוץ 8 הועלה הנושא של איכות המים: מצאו במים שלנו חומרים מסוימים שמקורם בכלל מדלק. כשבדקו התגלה שישנן דליפות רבות של דלק מתחנות דלק שונות, שמחלחלות עמוק עמוק לאדמה ומזהמות אותה, והכי חשוב - את מי התהום שלנו. מסתבר, שקיים מכשיר בשם "פיאזומטר", שיכול למדוד האם מכלי הדלק דולפים לעבר האדמה. אבל מסתבר עוד, שחברת "פז" לא מוכנה להתקין "פיאזומטר" בתחנות שלה. אגב,1% מכמות הדלק המאוחסן במכלי הדלק של חברת "פז" "נעלם" מהמכלים שלהם תוך חלחול למטה, לאדמה. הזיהום מגיע גם למי התהום ומשם לברז שלנו. מדובר בנזקים בלתי הפיכים!!! חברת "פז" חוששת, ובצדק, מהמכשיר הזה, מכיוון שהוא עתיד לומר לה ולנו את האמת לגבי דליפות הדלק מהתחנות שלה לאדמה, ומשם למי התהום. החברה תצטרך לשלם על טיפולים בזיהום שהיא גרמה, וזה יעלה לה כמה מיליונים טובים. אבל אסור לשכוח גם את הרווחים השנתיים העצומים ש"פז" עושה. מעניין שלחברת "פז" יש עוד החוצפה לתבוע את המשרד לאיכות הסביבה, מפני שאנשי המשרד דרשו ממנה להתקין את המכשיר הנ"ל כדי למדוד את רמת הזיהום של הקרקע. כדי להשהות את העניין ו"למשוך" יותר זמן, עתרה "פז" לבית המשפט העליון לאחר שבית המשפט המחוזי דחה את הטענות שלה. עכשיו מי יודע כמה זמן התיק הזה "יישב" בבית המשפט העליון. זהו פשוט שימוש ציני בבית המשפט של מדינת ישראל בכדי לא לטפל בבעיית דליפות הדלק בתחנות "פז". אז מה עושים ? ובכן, יש 2 אופציות עיקריות: 1. לא לעשות דבר וחצי דבר, לומר "אין מה לעשות..." "הם חזקים ואנחנו חלשים ...", ולהמשיך לתת לכל מי שרוצה לזהם לנו את המים, את האוויר, את האוכל וכו'. 2. לעשות משהו בנידון! - להפיץ את המידע הזה בפורומים שונים ולכל החברים. - להצביע ברגלים, ולהחרים את תחנות התדלוק של חברת "פז". חברים, אלה המים שלנו, אין לנו מים אחרים!!! תודה רבה |
|
מחבר: neta | פורסם: 2/09/04 13:41 |
אז תתחיל להכין רשימה... | |
זה לא חידוש, הדלק שיש לנו במי התהום. מדובר על זיהום באקוויפר החוף, ישנה עדשת דלק גדולה ש"צפה" מעל מי התהום באקוויפר הזה, ומתוכה מחלחלים חומרים לא ממש בריאים למים, כגון מתכות כבדות. כל חצי שנה יש במכשיר השוטים "חשיפה", בה מראים מים שמעליהם צף הדלק השמנוני. הרשה לי להרגיע אותך, בתור תושב צורית אתה כנראה שותה את מימי אקוויפר ההר הנקיים יותר שנשאבים במעיינות ראש העין. אני בגבעתיים לעומת זאת, קונה מי עדן. מלבד זאת, לא רק פז מזהמת את האקוויפר הנ"ל. גם ביוב נשפך אליו והרבה, כולל ביוב תעשייתי, וגם כל גשם חזק שיורד בגוש דן נכנס לאקוויפר ואיתו כל הג'יפה של הכביש, כולל שרידי גומי, דלק, אבק מכל מיני מקורות, חלודה, ועוד ועוד. שלא לדבר על שאיבת יתר באקוויפר החוף שגורמת להמלחתו עקב תזוזה של הפן ביני (מגע בין מי התהום היחסית מתוקים, שצפים מעל מי הים המלוחים). בקיצור, אתה יכול להחרים גם את דלק וסונול, כי גם אצלם דולף (אמנם פחות מבפז כנראה, כי הם דולפים פחות מהתקן, אבל בהחלט לא אפס), את בסיסי חיל האוויר כי גם אצלם דולף (והרבה יותר מאשר בחברות הדלק), את איגוד ערים דן שמטפל בביוב, את כל מזרימי הביוב למינהם, את מקורות ששואבים בצורה לא מבוקרת רק כי הם חוסכים כסף על קידוחים וקודחים רדוד מדי, את חברת החשמל שהארובות שלה פולטות את החומרים ששוקעים ברחובות העיר ומשם מגיעים למים, את האגזוז של האוטו שלך, את העיריה שלך, והרשימה עוד ממשיכה. לדעתי יותר חשוב לדאוג לחוקק חוקים שיש להם שיניים, ולפעול בדרכים משפטיות, מאשר להחרים גוף זה או אחר. לא שאני נגד להחרים, חלילה (ובאמת מהיום אני אפסיק לנפח את גלגלי האופניים שלי בתחנות פז ), אבל אפשר לתרום אחרת. ע"י העלאת מודעות הציבור, וע"י מחקר - כיצד ניתן לפתור את הבעיות הנ"ל. אגב, מישהו סיפר לי על פיתוח של אצות שניזונות מדלקים פוסילים, שרוצים להכניס אותן לעדשת דלק הזו כדי שיאכלו אותה... |
|
מחבר: xaim | פורסם: 2/09/04 19:04 |
טוב לדעת, כי אני בעיקרון שותה רק מי ברז... | |
או מי גבים... בשתית מים מינרלים את נפשותנו לא הצלנו. במלחמה הבאה תהיה כאן קבוצה גדולה של אוכלוסיה שאינה עומדת בהוצאה זו ותשלח אותנו להלחם לבדנו שכן להם יש מלחמה אחרת... חברת פז הנכבדת לא תזכה לראות את מכוניתי אצלם בתחנה עד שתעמוד בתקן. אם מישהו ידפיס סטיקר אדביק אותו על הפגוש שלי |
|
מחבר: xaim | פורסם: 3/10/04 11:06 |
נוזל פירטי, מאת רפ"ק ענת בשן | |
לא ניתן לגשת לקובץ ישירות כנסו לאתר המשטרה http://www.police.gov.il/ ולחצו על קישןר מקומי ל:<נוזל פירטי> |
|
מחבר: xaim | פורסם: 26/10/04 23:08 |
חברת פז נקנסה ב-450 אלף שקל על זיהום | |
בית משפט השלום בתל אביב גזר היום קנס בסך 450 אלף שקל על חברת הדלק פז שהורשעה בזיהום מים על-ידי דלק שדלף מתחנת הדלק ברחוק קיבוץ גלויות 100 בתל-אביב: http://www.a7.org/news.php?id=92292 |
|