חוויות חובקות עולם Hug Elad - חוג אלעד

מחבר: אמיר בר פורסם: 7/06/05 11:22
טיול לירדן

אני מארגן טיול פרטי לירדן בשבועות , שישי(בוקר ) שבת ראשון שני , שתי אופציות על הפרק בנתיים - שמורת נחל דנה כבסיס והנחלים הקרובים לה , אופציה שניה נחל זרד ( טיול רצוף ציוד על הגב ) .
מי שמעוניין - שיצור קשר דרך האתר , או בטלפון שלי למי שיש .

אמיר

מחבר: xaim פורסם: 8/06/05 9:20
נתחיל בנחל זרד

בחרנו לעשות את הזרד כי הוא מסלול ארוך יותר ויש לנו שלושה ימי הליכה, בספר של שוקה ושמידע כתוב שניתן לעשות את המסלול בהליכה מהירה של 11 שעות. אנו מתכונים לא למהר ולמצות את הנחל.

מחבר: xaim פורסם: 15/06/05 12:29
היה כייף

חזרנו מטיול עתיר חוויות, ארבע נשים ושני גברים (הרכב מבטיח ...) חני, אורה, נורית, איילת(לא מהחוג), אמיר ואני דרך מסוף נהר הירדן. המסלול שבצענו שונה מהמתוכנן שכן לא אפשרו לנו להכנס לזרד. בערב הראשון הגענו לשער שמורת דנה נ.ג. 1002. שם ישנו בחורשת אורנים ובחרנו לבצע את וואדי עוויר. לנדרובר של משטרת ירדן בחסות קצין ירדני, חובב מטילי שטח ישראלים אשר אינם חוששים מנחשים, הסיע אותנו משם למנסורה. שם הכניס אותנו בדרך עפר לאזור לא מטויל, כנראה במורד ואדי usan. לאחר סיור בוקר שהנשים החליטו לבצע באחת השלוחות והסתים בראש מפל, ובהדרכת בדואי דובר אנגלית עלינו על דרך עתיקה שהובילה לחלק העליון של ואדי עוויר. מצאנו בדרך ציורי פאטינה של בעלי חיים וגם צלב. את הלילה השני לנו בבוסתן, תחילת מסלול מספר 23 בספר אל קניוני מואב ואדום, של שוקה. משם הלכנו לאיטנו בגן העדן עד למפגש עם ואדי ערער. עלינו בסבך לחמאם דאטנה אולם ירד הערב והחלטנו לוותר, לנו במפגש הואדיות. בבוקר סימנו את העוויר והמשכנו לאורך צנור מים לשדה מלוחיה בין פונון לדרדרה. םשם יצאנו עם הטנדר של אבו-חליל לצאפי ובחזרה לארץ. אמיר צילם המון תמונות.

מחבר: neta פורסם: 16/06/05 14:33
גם אנחנו...

ואילו אנחנו היינו קבוצה של 2 בנים ו4 בנות, שיצאנו לטייל לירדן. טיילנו עם הספר החביב של איתי חביב, והמסלול היה ואדי מוחריס - ואדי מנשלה שהם 2 ואדיות שנשפכים לצפון ים-המלח.
התחלת המסלול היתה מול מלון מובנפיק, שאליו לקחנו מונית. בלי שהיות נכנסנו לערוץ המדהים, עם המים הזורמים והגנים התלויים. שם עצרנו בערך בכל מפל כדי להתרטב קצת.
ביום השני יצאנו מואדי מוחריס וחתכנו דרומה לעבר ואדי מנשלה. כשיצאנו מהואדי קיבלנו תצפית מדהימה לכיוון מערב על מדבר יהודה והרי ירושלים. אפילו ראינו את מגדלי הכנסיות של הר הזיתים. בדרך כובדנו במלונים ובמי שתיה שהבדואים מביאים בג'ריקנים (המים בואדיות הם קצת מלוחים, אך ניתנים לשתייה). לאחר ברבור קל שהסתיים באירוח וארוחה במאהל של בדואים משבט העזאזמה, הם הסבירו לנו כיצד לרדת לואדי מנשלה, למרות שהביעו תמיהה על רצוננו ללכת דרך הואדי. למה לנו ללכת כל היום אם אפשר לרדת לים המלח תוך שעתיים על אחת השלוחות?
ואדי מנשלה הוא גן-עדן קטן ומלא בדקלים והרדופים. שם בילינו את הלילה השני, שבו בשל מצוקת מים הרתחנו את מי הנחל וקיבלנו מים בטעם מדורה מלוחה. למחרת ירדנו בואדי, לפעמים עוקפים את המפלים ולפעמים גם שוחים דרך בריכה או שתיים, עד שהגענו למפל הגדול שאותו עקפנו על דרדרת בשיפוע שלדעתי גבל במאונך.
אחרי הירידה המפחידה הנחל "נרגע" קצת, וראינו מפלים מתחתרים על דייקים, מעוקים של אבן-חול ומצוקי חרסיות צבעוניים שנראים כאילו הם הולכים ליפול בכל רגע.
הואדי מסתיים בכביש ים-המלח הירדני, ששם עצר לנו בדואי חביב ולקח אותנו טרמפ לשונה, הכפר שליד גשר אלנבי. משם מונית לגבול - עם עצירה בדרך לפלאפל וחומוס וקצת שופינג.

הכי מתסכל היה הסיבוב הגדול שעשינו עמ"נ להכנס לירדן ולהגיע לתחילת הטיול, הרי באנו מירושלים...

אגב חיים, במעבר הגבול פגשנו חבר'ה שחזרו מהזרד.

מחבר: xaim פורסם: 18/06/05 17:01
גרשו אותנו מהכניסה לזרד

ידענו שיש שם מחסום אבל חשבנו שהוא יותר עמוק, המחסום נמצא ממש בכניסה לכביש הגישה. השומר לקח את מספרי המוניות ושלח אותנו לתחנת המשטרה. הנהגים לא הסכימו להוריד אותנו ולקחו אותנו לתחנה. שם התנצלו והסבירו לנו שהיה עימות עם בדואים ועל כן הם קיבלו הוראה לאסור לטיל במקום. הנהגים לא הסכימו להוריד אותנו באזור למרות שניסינו לשכנע אותם (תפסו פחד מהמשטרה). בדרך דרומה ראינו מטיילים שיורדים ממונית לכוון הזרד וגם שמענו על מטילים שביקרו שם. אמיר זומם טיול בזרד, בהזדמנות קרובה. מישהו יודע מאין כדאי להיכנס לערוץ?

מחבר: xaim פורסם: 30/08/05 19:58
העלתי את התמונות לגלריה

התמונות מופיעות תחת הכינוי xaim, תמונות מדהימות ממקום קסום, הצלם - אמיר.

מחבר: ש.ה. פורסם: 31/08/05 12:42
יפה

אם כי...
כדאי לשים הודאה כנושא חדש כדי שיופיע בכותרות, שהאחרים יראו וידעו
כדאי לשים קישור לתמונות (אין לי מושג איך)
למה לא נותנים להכנס לזרד? (ובטיול שעשה שוקה שהיו אמורים להיות בזרד, מישהו היה? עוד לא שמענו חוויות)
השרך בתמונות - שערות שולמית
נעים להסתכל שוב על מקומות שהייתי בהם
מה עם תמונות ממונגוליה?

מחבר: xaim פורסם: 31/08/05 20:33
אשמח לקבל הערות

ניתן להשאיר הערה מתחת לתמונה ואז אוסיף את השם לכותרת התמונה

מחבר: ש.ה. פורסם: 1/09/05 10:22
לא הבנתי

חיים, לא ברורה לי תגובתך להערותי. פשוט נראה לי שאם אתה\אתם מעוניינים שיצפו\ידעו על התמונות כדאי להכניס כנושא חדש: טיול בירדן - תמונות

מחבר: xaim פורסם: 1/09/05 10:30
הסבר לשרשור הודעות

שרון,
רצוי שכל הקשור לנושא יהיה מרוכז במקום אחד. כך ניתן לעקוב אחריו, אחרת מקבלים פיזור מבלבל. תגובתי אליך מתיחסת להערתך בקשר לשם השרך שערות שולמית. מאחר שהערה אינה מתחת לתמונה וישנן מספר תמונות עם שרכים איני יודע לאיזו תמונה אתה מתיחס. ניתן להשאיר הערה מתחת לכל תמונה ספציפית. אני העדכן את כותרת התמונה כך שתצין את שם הצמח.
תודה,
חיים

מחבר: ש.ה. פורסם: 5/09/05 14:26
לא יודע איך...

איך שמים הערות מתחת לתמונות? לא חשוב. היכן שכתבת שרכים, ועוד שרכים, וכל השרכים שגדלים שם מהקירות זה זה. כלומר מה שנראה כמו זה
לגבי השרשור - במיקרה גיליתי את הודעתך על התמונות, כלומר לא ממש במיקרה כי שמתי לב שיש הודאה חדשה, ונראה גם שמספר הצפיות לא גדל, אבל באמת לא אכפת. לי זה לא משנה, ואם גם לך לא - סבבה