שלום חברי חוג אלעד,
תקציר
רבים מחברי החוג נרשמים לטיול או מבטלים את השתתפותם "בדקה ה-90". במצב זה אין אפשרות להתארגן כראוי לטיול, ובפרט תכנון ההסעות והזמנת האוטובוסים הפך לבלתי אפשרי. במטרה לפתור את הבעיה, מרגע זה חלים נהלי רישום חדשים שנועדו לעודד רישום/ביטול בזמן.
הסבר מפורט
בשנתיים האחרונות הולכת ומתגברת התופעה של רישום לטיולים ברגע האחרון, יום-יומיים לפני יציאת הטיול. בתחילה היו בודדים, והיום למעלה ממחצית הנרשמים לכל טיול - נרשמים פחות מ-48 שעות לפני זמן היציאה. במקביל, מטיילים מבטלים את השתתפותם לפעמים שעות ספורות לפני יציאת הטיול.
התוצאה - עד רגע יציאת הטיול לא ברור כמה משתתפים צפויים. תכנון ההסעות משתנה מדי שעה, ובהתאם צריך לשנות את הזמנות האוטובוסים, לעיתים ממש לפני שהטיול יוצא לדרך. לעיתים זה מצליח, ולעיתים לא - כפי שקרה בטיול האחרון.
אי לכך, הגיע הזמן להחזיר את תהליך הרישום למצב שפוי, שבו הרוב המכריע של המשתתפים ירשמו עד 3 ימים לפני הטיול. במצב זה ניתן לתכנן את ההסעות ולהוציא הזמנה אחת וסופית לחברות האוטובוסים. המאחרים להרשם או לבטל - יאלצו לשלם מחיר מסויים על טרטור המערכת ברגע האחרון.
נוהל רישום וביטול
הנוהל המפורט להלן נכנס לתוקף מיידית (ינואר 2006), ועד הודעה חדשה. אי ידיעת הנוהל אינה פוטרת, לכן מומלץ לקרוא את הנוהל בעיון.
בזמן קריאת הנוהל המעודכן, אבקש לזכור שמטרת הנוהל היא לאפשר תכנון וביצוע תקינים של טיולי החוג. לשם כך אין ברירה אלא להנהיג כללים קשוחים שיעודדו רישום מסודר מצד אחד, ומצד שני יפגעו במי שגורם לשיבושים.
היוזמה לנוהל החדש באה מצדי (איל) ולא מצד איילה, אז מי שרוצה לכעוס מוזמן לכעוס עלי. ניתן להגיב לנוהל החדש בשרשור הבא: http://hug-elad.org/forum/viewtopic.php?t=10850
1. רישום וביטול במועד- לכל טיול יקבע "מועד סגירת הרשמה", להלן יקרא בקיצור "המועד". כברירת מחדל מועד זה חל ביום שלישי שלפני הטיול, בשעה 14:00 (שתיים בצהריים). במקרים מיוחדים יפורסם מועד שונה, אך כל עוד לא ניתנה הודעה כלשהי "מועד סגירת ההרשמה" הוא יום שלישי ב- 14:00.
- ניתן להרשם או לבטל הרשמה עד מועד זה ללא מגבלות וללא קנסות.
- כל המטיילים שנרשמו עד מועד זה - מקומם בטיול מובטח.
- במועד סגירת ההרשמה חברת איילה תבצע את תכנון ההסעות, במידת הצורך תוך התייעצות עם נציגי החוג. לאחר מכן לא יהיו שינויים בסידורי ההסעות, וחברת איילה תוציא הזמנות לחברות האוטובוסים.
2. רישום וביטול לאחר המועד:- הנרשמים לאחר המועד ישלמו תוספת של 20% למחיר הטיול.
- הרישום יעשה על בסיס מקום פנוי בלבד, עם אפשרות להרשם בהמתנה (Stand By) במקרה שבעת הרישום אין מקום בהסעות.
- המבטלים לאחר המועד ישלמו קנס בגובה 50% ממחיר הטיול.
- מטיילים רשומים שלא התייצבו לטיול מבלי להודיע יחוייבו במחיר מלא.
3. רישום דרך אתר האינטרנט:- אתר האינטרנט אינו מקושר למערכת הרישום של "איילה". לכן אין אפשרות לקלוט הזמנה "אמיתית", אלא רק להעביר בקשה עם פרטי ההזמנה לאיילה.
- רישום דרך אתר האינטרנט כמוהו כהשארת הודעה במענה קולי.
- כל הזמנה דרך האתר צריכה להיות מגובה באישור טלפוני מאיילה. אי לכך חובה לציין טלפון (זמין) בפרטי ההזמנה.
- מי שנרשם במועד ולא קיבל טלפון אישור מאיילה - באחריותו להתקשר לאיילה עד "מועד סגירת ההרשמה" כדי לוודא את הרישום.
- ללא אישור טלפוני לפני המועד הקובע, הרישום אינו בתוקף אפילו אם ההזמנה נשלחה לפני מועד סגירת ההרשמה.
- גם מי שמתוך בחירה מזמין לאחר המועד, מחוייב באישור טלפוני. אם לא מגיע אישור כזה מאיילה, על הנרשם להתקשר מיוזמתו.
- אין אפשרות לבטל או לשנות הזמנה דרך אתר האינטרנט - שינויים וביטולים יש לעשות טלפונית בלבד (ובזמן...)
4. פטורים:- אין.
- לאף אחד.
- גם עובדי איילה, מדריכים, מקורבים וחברי הנהלת החוג (במיוחד הם!) כפופים לנהלי הרישום והביטול.
- מי שיסרב לשלם קנס לא יוכל להרשם לטיולי החוג, עד שיסכים לשלם את הקנס.
פרשנות והרחבה
המלצות:- להרשם בזמן.
- מי שאינו בטוח מהו "מועד סגירת ההרשמה" - יבדוק באתר האינטרנט או יתקשר לאיילה.
- למי שאינו בטוח באפשרותו לצאת לטיול, עדיף להרשם מאוחר מאשר להרשם מוקדם ולבטל. הקנס על רישום מאוחר הוא 20% ואילו הקנס על ביטול הוא 50%.
- לעיתים רחוקות יקרה שמטייל ירשם/יבטל מאוחר - ויספוג קנס - עקב נסיבות שאינן בשליטתו. אין לנו (הנהלת החוג) או לאיילה כלים לבדוק ולאמת טענות מסוג זה. בוודאי שאין באפשרותנו להקים ועדות לקביעת זכאות בנוסח הביטוח הלאומי. אז אנא, חסכו אי הנעימות וקבלו את הדין הבלתי נמנע.
- לא להתרגש אם פעם ב-5 שנים חטפת קנס של כמה עשרות שקלים. זה לא סוף העולם.
שונות:- מקורות המידע המוסמכים היחידים למידע בנושא רישום וכל יתר ענייני החוג הם אתר האינטרנט של החוג והודעות דואר אלקטרוני המגיעות ממנהלי החוג. מי שאינו מחובר לאינטרנט צריך להתקשר ולשאול את כרמל או אלי מאיילה.
- דף "תנאי רישום והשתתפות בטיולי חוג אלעד" יעודכן בעתיד בנוהל החדש.
FAQ - תשובות לשאלות עתידיות- שאלה: שכחתי להעביר משעון קיץ לחורף אז יצא שהתקשרתי ביום שלישי בשעה 15:00 במקום בשעה 14:00. מה לעשות?
- תשובה: תקום שעה קודם. או שתקנה שעון נוסף - אחד לקיץ אחד לחורף. כדאי שיהיה עם סוללת ליתיום כדי שיחזיק הרבה שנים. עד שתבחר בפתרון ארוך טווח המתאים לך -קנס של 20% יסדר את הטיול הקרוב.
- שאלה: חשבתי שהטיול יוצא רק בשבוע הבא, וכשהבנתי את הטעות כבר היה יום רביעי, ואני ממש חייב לצאת לטיול. איך אוכל להרשם?
- תשובה: תמורת עמלה צנועה בגובה 20% ממחיר הטיול, חברת איילה והנהלת חוג אלעד יעניקו לך שרות VIP, וירשמו אותך לטיול למרות שאיחרת. אם יש מקום באוטובוס, כמובן.
- שאלה: בחייאת רבאק, לקוח החזיק אותי בטלפון חצי שעה אז יצא שהתקשרתי להרשם קצת אחרי הזמן. מה, תחייבו אותי בקנס?
- תשובה: כן.
- שאלה: שכחתי בכלל שנרשמתי לטיול ונזכרתי רק יום לפני הטיול, כשהתקשרו מאיילה לקבוע את מקום האיסוף. בינתיים התברר שיש לחותנת שלי יום הולדת ואשתי הבהירה לי שאם לא אגיע - זה יהיה הסוף. אולי אפשר להחליק ביטול?
- תשובה: כן, תמורת 50% ממחיר הטיול. את 50% הנותרים תוכל לנצל למתנה יפה לחותנת. מה שנקרא Win-Win Situation. אגב החותנת צריכה סט פורצלן חדש, כמו שיש עכשיו במבצע ב"הום סנטר".
- שאלה: נו ברצינות, תקעו לי מילואים ברגע האחרון ואני חייב לבטל, נכון שלא תחייבו אותי בקנס?
- תשובה: לא נכון. להוציא מצב מלחמה המוכרז ע"י הממשלה, לא מגיעים צווי מילואים בהתראה של יומיים. כדאי שתתאמן להמציא תרוצים אמינים, וכאשר באמת יגיע לך צו מילואים לפחות תצליח לתחמן את הולת"ם.
- שאלה: ואם באמת קרה משהו לא צפוי, נניח נקעתי רגל או הילד חלה או קרוב נפטר, ואין לי ברירה אלא לבטל ברגע האחרון. גם אז אצטרך לספוג קנס?
- תשובה: למרבה הצער כן, ולו מהסיבה הפשוטה שאין לנו דרך להבדיל בין מקרה אמיתי לבין סיפורי מעשיות שנועדו להתחמקות מקנס. אנחנו יהודים, ועוד במזרח התיכון, אז החשד הוא לא סתם ספקולציה פרועה.
כמו כן, אם נקבל את ההסבר ממישהו שאנחנו מכירים ומאמינים לו, ניצור תקדים שיאלץ אותנו לקבל הסבר דומה מכולם. לא נוכל להפלות על רקע של הכרות אישית.
בקיצור, אין מה לעשות ואנחנו מקוים שכולם ישארו שלמים ובריאים. אם חושבים על הקנס כתרומה למען הצלחת חוג אלעד (וזו באמת המטרה!), אז ההרגשה לא כל כך נוראה.
- שאלה: אני מדריך, לפעמים אפילו בטיולי החוג. התפנה לי סוף השבוע ואני מגיע לטיול. נכון שתשמחו לראות אותי?
- תשובה: כן (באמת!), אם תרשם דרך איילה ובתנאי שיש מקום פנוי.
- שאלה: יש לי הוכחה שנרשמתי באינטרנט ביום שלישי בשעה 13:59. אני מסודר לא?
- תשובה: אם בדקה האחרונה שנותרה למועד סגירת הרישום, הספקת גם לוודא טלפונית עם איילה שהזמנתך נקלטה - אתה אכן מסודר. אם לא, תבדוק באינטרנט כמה יוצא מחיר הטיול פלוס 20%.
|