תלונות והצעות | Hug Elad - חוג אלעד | ||||||||
מחבר: אורלי יהלום | פורסם: 15/01/06 11:48 | ||||||||
גחמות אישיות | |||||||||
אייל שלום, קראתי את ההודעה שלך על הדרישה של כמה מטיילים לקיצור היום השני של הטיול כדי להשתתף במסיבת ראש השנה האזרחית. במקרה הזה אני מסכימה איתך, אבל אני רוצה להזכיר שלרוב משתתפי הטיול יש "גחמות אישיות" כגון עבודה ביום ראשון למחרת הטיול, משפחה וכו', ולעצתים גם גחמה להתגורר דווקא בצפון או בדרום הארץ. ישנם טיולים שבהם המסלול מכתיב חזרה מאוחרת, אבל הייתי גם בטיולים שבהם הטיול מיצה את עצמו בשעות אחה"צ של שבת (למשל הטיול באיזור תקוע) ואז חיפשו מה לעשות בשעות הנותרות, כדי לא לצאת "חס וחלילה" לפני החשכה. אין לי כוונה לפתוח כאן בויכוח. מן הסתם תאמר שאלה הם טיולי חוג אלעד ואם זה לא מתאים לי אני לא חייבת להגיע. ובכל זאת רציתי לאמר את הדברים, ואם מישהו רוצה להגיב, אז בברכה. אורלי |
|||||||||
מחבר: ש.ה. | פורסם: 15/01/06 15:08 | ||||||||
באג 2006 | |||||||||
זכור לי טיול המילניום שיצא ביום ו' בתאריך חילוף האלף עת דיברו על באג 2000 הייתי מנותק מאמצעי התקשורת (היינו בים המלח) ולא ידעתי ההיה באג אם לא. עכשיו חצי חודש אחרי חילוף מניינם. ידוע לי שהם עושים חגיגות בחצות הלילה בחילוף הזה. מה להם חגיגות שבועיים אחרי - הצתה מאוחרת? ועוד. אם היה ערב ראש השנה הייתי אומר, לא כדאי לעשות טיול באותו יום, אבל חגי עכו"ם - מה לנו ולזה? ועוד. עכשיו בתקופה הזו יש עוד חג שנקרא "חאג'" העליה למכה. אולי גם כאן יעשו שינויים לטובת אלה שרוצים לממש את חובתם הדתית? |
|||||||||
מחבר: אורלי יהלום | פורסם: 15/01/06 15:50 | ||||||||
הי שרון, זו לא הצתה מאוחרת. הכוונה לטיול הקודם. אגב החאג' זה רעיון מעניין. אולי יום אחד נזכה להוציא טיול למכה. |
|||||||||
מחבר: ש.ה. | פורסם: 15/01/06 17:08 | ||||||||
כל הארצות... | |||||||||
הי אורלי יש אפשרות לארגן טיול לערב הסעודית. ואם יש דרכון ישראלי הרי כתוב בו שהוא טוב לכל הארצות, אז אין בעיה. חוץ מזה לנו יש יתרון. אנחנו המצאנו את הדת שהמוסלמים העתיקו מאיתנו, אז קל וחומר (אבל על רעיון הקפת הכעבה אני מוותר) |
|||||||||
מחבר: אמיר בר | פורסם: 15/01/06 17:40 | ||||||||
באג 2000 + מכה + ...... | |||||||||
שרון .... שנת 2000 "למינינם" עברה בשלום בלי באגים , אפשר להגיד "עבדנו עליכם" , או שהינו כל כך טובים שהבאג כמעט ולא ביגבג !!! , אורלי ..... מכה , כל שנה נהרגים שם כמה מאות כאשר הם לא מצליחים לקחת את הסיבוב סביב האבן הקדושה כמו שצריך , לא עדיף שנתחיל מטיול לכותל ??? ו... לכולם בחוג אלעד גם אם "הטיול מיצה את עצמו" אנחנו נמשיך להקיף את המחנה והאוטובוס עד צאת נשמתנו או .... שקיעת השמש , גם אני לא תמיד נהנה מזה ולפעמים מקצר את ההקפות וקורס חסר כח ליד האוטובוס "מבלי לנצל את קרני השמש האחרונות" ומצמצם את האטרקציות לאותו יום - אלא תנאי המשחק !! , עכשיו גם נוסף תנאי הרישום המוקדם - וגם הוא סך הכל לטובת הקבוצה והאירגון . |
|||||||||
מחבר: אורלי יהלום | פורסם: 15/01/06 17:44 | ||||||||
אוקיי אם אתה מסוגל לראות מחנה ואוטובוס לפני השקיעה אז מצבך טוב... או שסתם שתית יותר מדי פונץ' |
|||||||||
מחבר: אמיר בר | פורסם: 15/01/06 17:49 | ||||||||
פונץ המילניום | |||||||||
בטיול הקרוב לא יהיה לי זמן "להקפות " פונץ המילניום" על כתפי ואני חיב להגיע במצב "תקין" לאוטובוס , ולא בחלקי חילוף ....... מוזמנת להיצטרף להכנות |
|||||||||
מחבר: אורלי יהלום | פורסם: 15/01/06 17:53 | ||||||||
תודה, לצערי כנראה שאני לא אגיע. אחרת "הייתי עוזרת לך לסחוב". |
|||||||||
מחבר: אמיר בר | פורסם: 15/01/06 18:10 | ||||||||
תשמרי לי בבקשה על הטכניון אם את לא באה ..... שיהיה לאן לחזור אחרי הטיול . כמו שכתוב בפרוספקטים "הטכניון הוא הבית" , ובית לא עוזבים !! . |
|||||||||
מחבר: אורלי יהלום | פורסם: 15/01/06 18:13 | ||||||||
תודה, אבל לא את *כל* סופי השבוע אני מבלה בטכניון! ואל תדאג, יהיה לאן לחזור. |
|||||||||
מחבר: איל צבי | פורסם: 15/01/06 18:28 | ||||||||
Re: גחמות אישיות | |||||||||
גם אני סובל מאותה "גחמה" של עבודה ביום ראשון ובעצם כמעט כולם. עדיין, נשאלת השאלה אם צריך במהלך הטיול עצמו להתווכח אם לקצר את המסלול המתוכנן.
באופן כללי המטרה היא לנצל את יום הטיול ככל האפשר. לגבי הטיול בתקוע אני יכול להעיד רק שבקבוצת האתגר ויתרנו על חלק ניכר מהמסלול כדי לא לסיים בחושך. כל הקטע האחרון של הליכה בין מאחזי תקוע, נבע מכך שנהגי האוטובוס לא מצאו אותנו ולכן אנחנו נאלצנו לחפש אותם. זה לא היה חלק מהטיול עצמו.
אפשר לדון בשאלה האם צריך לתכנן את מסלולי יום שבת כך שיסתיימו מוקדם יותר. לדעתי המצב הקיים טוב, אבל השאלה בהחלט לגיטימית ואפשר לדון בה כאן או סביב המדורה או בכל אמצעי אחר. מה שלא לגיטימי, זה להסכים לתנאי הטיול (כלומר להרשם ולהגיע לטיול), ואז לכפות על כולם שינוי בתנאים לטובת גחמה אישית. זו פשוט גניבה של הטיול מאלה שרוצים לטייל, אפילו אם קורה שהם בדעת מיעוט. אפשר להציע שינוי במסלול הטיול (במהלך הטיול עצמו), כל עוד המטרה היא שיפור הטיול ולא פגיעה בו. |
|||||||||
מחבר: אורלי יהלום | פורסם: 15/01/06 18:46 | ||||||||
אנחנו לא במהלך טיול, וכמובן שאין הגיון לבוא לטיול ואז לדון בשינויו אם אין סיבה מיוחדת. הטיול בתקוע היה מתוכנן בצורה גרועה ולא מאוזנת בין הימים ובין הקבוצות. בכל אופן הכוונה שלי לא הייתה לדבר לגבי טיול מסויים. לדעתי, עדיף אם באופן כללי הטיולים יסתיימו מוקדם יותר במוצ"ש, נניח שעתים מוקדם יותר בממוצע. זו גם דעה של אנשים נוספים אבל אין לי מושג מה חלקם היחסי בחוג. לחילופין, אם נוכל למנוע את המקרים שבהם אנחנו הולכים לקראת האוטובוס על הכביש במקום שהוא יבוא לאסוף אותנו, זה ישיג אותה מטרה בהרבה מאוד טיולים. |
|||||||||
מחבר: אמיר בר | פורסם: 15/01/06 19:16 | ||||||||
כבר היו טיולים שחזרתי ב .... 0300 בבוקר וביותר מטיול דרום אחד פתחתי את דלת הבית ב- 1200 בלילה . לא תמיד האוטובוס יכול להיכנס לעומק השטח , לפעמים הטיול נגמר בגבול מיצרים ויש זמן נסיעה רב לחיפה ..... זה מה יש . בטיול האחרון לאילת לא באתי בגלל שלא רציתי כל כך רחוק . ומצד שני ישנם טיולים בנגב הרחוק שרוצים לנצל כל קרן אור כי המסלול אטרקטיבי . אפשר לקצר בהיתארגנויות חזרה , ובעצירה בדימונה בחזרה , אבל שוב , גם למרק בדימונה אחרי הטיול , לשבת עם כולם ולקשקש יש חשיבות וכיף של סוף טיול , וגם הנהג חייב מבחינת בטיחות . אז בטיולי דרום .... אני סובל בשקט , ובטיולי צפון ורמת גולן ..... חוגג . |
|||||||||
מחבר: אורלי יהלום | פורסם: 15/01/06 19:27 | ||||||||
מי דיבר על המרק?? אין כמו חצי שעה של מרק/ארוחה ולקשקש עם כולם בשביל להחיות את הגוף והנפש. מצד שני, דשדוש של שעתים בחשיכה עושה את ההיפך הגמור. אבל, בהזדמנות זו אני חייבת לציין שהרעיון שלך להעביר את מקום המפגש לדניה קיצר את הדרך לרוב החיפאים *לפחות* בחצי שעה, ואין ספק שזו חצי שעה יקרה מפז. קבל שוב ח"ח. |
|||||||||
מחבר: אייל הירושלמי | פורסם: 15/01/06 23:56 | ||||||||
כדי להזרק מהעבודה | |||||||||
בזמנו שעבדתי בעירייה זה הייה ענוי לחזור מטיול להסעות של היילדים ב6.00 אז כדי יותר להתעסק במניות מסכר הרצף מתחיל רק ב10 בבוקר וגם יום ראשון זה יום שקט המשקיעים הזרים לא פעילים. בשביל להחליף מספרים בשעון אני לא יוריד משום טיול מילמתר אחד.1999 -2006 וגם בטיולים שבין 2999 ל3000 ששוקה ידריך אותם. |
|||||||||
מחבר: אמיר בר | פורסם: 16/01/06 9:16 | ||||||||
תודה על ח"ח |
|||||||||
מחבר: איל צבי | פורסם: 16/01/06 14:19 | ||||||||
זה בדיוק מה שהתכוונתי.
ביום הראשון של הטיול הלכתי עם התוכן ולא היתה כל בעיה מיוחדת. הקילומטרז' היה בסדר והגענו מעט מאוחר בגלל שניים שהתברברו ועיכבו את הקבוצה למשך שעה. לפי מה ששמעתי המסלול של האתגר היה ארוך ואתגרי יותר, כנדרש. ביום השני הלכתי עם האתגר ואני לא בדיוק יודע מה היה בתוכן. המסלול המתוכנן הפך לא ריאלי בגלל התוספת של הרודיון ואחר כך הזמן הרב שהסתובבנו במערת חריטון. לכן שתי הקבוצות קיצרו משמעותית את המסלול, אם כי כל אחת בצורה שונה.
לדעתי עדיף לנצל את היום ככל האפשר, כלומר עד שעות הדימדומים. אם נכוון את המסלולים להסתיים בשעה 15:00, אז הטיול יאבד את האופי המיוחד (מבחינת דרגת הקושי), ויהיה קשה למצוא מסלולים מעניינים ואתגריים אך קצרים.
כולם ישמחו לחתום על זה. אבל זה לא בדיוק תלוי בנו אלא בשטח ובעיקר בנהגים, שהם כידוע אנשים רגישים מאד בסיטואציות מסויימות. |
|||||||||
מחבר: ש.ה. | פורסם: 16/01/06 15:53 | ||||||||
הבאג של אמיר. הביקורת של אורלי | |||||||||
איזה שרשור ארוך נהיה פה מאתמול...! אמיר כתב: עבדנו עליכם. וכוונתו - שהוא בצד העובד ואני בצד הנעבד. אינני מומחה בתחום כמו ידידי בשרשור הזה, ולא כל כך משנה לי אמיר אתה זה שהפצת את השמועה הזו? לגבי מכה. אכן מתים שם כמה מאות בכל שנה. הם נקראים שהידים... אני רוצה להתייחס לביקורת של אורלי על אופן התנהלות הטיול. אין לי ביקורת על הביקורת. רק שלדעתי הדברים הנאמרים לפעמים מעידים על האומר יותר מאשר על הדבר עצמו. וזה מראה יותר על החוויה הפנימית והפרשנות של המציאות. לא על המציאות עצמה. רצוני לומר שיש שבאים עם דיעה מוקדמת על איך הדברים "צריכים" להיות ואם זה לא כך הם מתבאסים. אישית אינני מתחבר לדברים שנאמרו. באתי לטיול עם אנרגיות טובות ופגשתי אנשים טובים ונהניתי ודי בזה. לא שתתי את ליבי לכל האי דיוקים והאי התאמות למה שהיה "צריך" להיות. הללו כלל לא הגיעו לתודעתי. לא ידעתי שזה ככה. ידעתי שהיה טוב. דבר אחר: לדעתי הדברים הלא מתוכננים הבלתי צפוים מוסיפים לחוויה (כולל גשם) הבחירה שלא להנות או לראות את הצד השלילי זו בחירת המשתתפים. |
|||||||||
מחבר: אורלי יהלום | פורסם: 16/01/06 16:09 | ||||||||
אוקיי, שרון, ציינתי שזו דעתי האישית (ולא דיברתי על טיול מסויים אלא באופן כללי). אני ממש לא חושבת שאני באה לטיולים בגישה שלילית. אני נהנית ברוב הטיולים רוב הזמן, אבל כאשר חוזרים מהטיול מאוחר מאוד זה הופך את יום ראשון למעיק מאוד, מה שפוגם בהנאה. כאשר זה קורה בגלל מסלול ארוך או רחוק, מילא, אבל כאשר זה קורה בגלל הליכה בחשיכה ובעיות תיאום עם הנהגים, זה כבר ממש מתסכל. אותי. אם אתה לא מרגיש שאתה זקוק ליום חופש אחרי טיולי החוג, אשרייך. |
|||||||||
מחבר: אמיר בר | פורסם: 16/01/06 17:06 | ||||||||
ש.ה. עבדנו עליכם ..... כוונתי היתה "אנשי המחשבים עבדו על הציבור" אבל ..... האמת היתה בעיה במחשבי מערכות גדולות ובמערכות ישנות של ניהול שכר ומערכות מידע מרכזיות אבל הפניקה חגגה גם בפיסי הקטנים מעל ומעבר . אורלי , ממליץ לך להיות "מנהלת האוטובוס" מחיפה לטיול הבא .... לחזור ולהיות - זוכר שבעבר היית , כך תוכלי לשוב ו"להשתפשף" בניהול שליטה והפעלה של אנשי החוג סתם היתנסות מעניינת . |
|||||||||
מחבר: ש.ה. | פורסם: 16/01/06 20:20 | ||||||||
היית מנהלת ההסעה מחיפה? | |||||||||
יופי אמיר. אני שמח שאתה נהנה מבקיאותך בנושא. וגם סיפקת חומר לפרק משעשע במשפחת סימפסון. אגב, אם לא אכפת לך, אולי תשים קצת פחות סוכר בפונץ. תודה. אורלי. זה כולה פעם בשלושה שבועות (ולחלקינו פעם בשלושה חודשים או פעם בשנה) אז לא נורא אם קצת עייפים ביום ראשון. הנה עוד מעט יהיו טיולי צפון בעזרת השם. את תגיעי הביתה לפני כולם ואני בסוף הלילה וכולם יהיו מרוצים |
|||||||||
מחבר: שרון הבר | פורסם: 2/02/07 0:02 | ||||||||
שלום לכולם | |||||||||
עברה שנה מאז הדיון הזה. כמו לקרוא עיתון ישן. כמה לא רלבנתי. חשבתי לרגע, לפי רמת הרצינות והחשיבות, שמדובר פה בחוויה יום יומית. אבל לדעת שעבור חלקינו זה מצב שקורה פעמים בודדות בשנה... (ואני בין החוטאים) או במקרה הטוב פעם ב3 שבועות חצי שנה. אז הדיון מוגזם. ואם אלו היו הבעיות שלנו בחיים אשרינו. ואם אלו צרות - אלו צרות טובות, שאנו בוחרים להביא על עצמינו כי אנו נהנים מהן... |
|||||||||
מחבר: שרון הבר | פורסם: 30/12/11 10:53 | ||||||||
פיטר פן | |||||||||
אינני יודע אם זו את או אתה. מה שלא יהיה את/ה קשקשן/ית. ככל שמדברים יותר עושים פחות. חיי שאני מאוד אתפלא אם תצא/י לטיול של החוג. |
|||||||||