שמירת טבע | Hug Elad - חוג אלעד |
מחבר: xaim | פורסם: 8/02/06 19:07 |
הכרייה בתמנע | |
http://www.globes.co.il/serve/globes/DocView.asp?did=1000059611 |
|
מחבר: שרון הבר | פורסם: 14/02/06 17:08 |
מה הקשר? | |
מה הקשר בין הכריה בתמנע לגלובס? ובנוסף כדי לקבל איזה מידע כנראה צריך להרשם. האם אתה מתכוון חיים שנרשם לאתר כדי לדעת שהורסים את תימנע? |
|
מחבר: xaim | פורסם: 15/02/06 14:43 |
הכריה המחודשת בתמנע | |
לשרון, בעבר שלחתי קישורים ולא קראת אותם כי הם היו ארוכים מדי ואני מעדיף לא לכתוב תקצירים ארוכים. תכנית הכריה בתמנע היא למטרה עסקית ולא מתוך רצון להרוס את תמנע. גלובס כעתון עסקים מציג את הפן העסקי. אתר העתון מחייב רישום ומאפשר לקוראים להגיב על הכתבות. כתבות בנושאי תשתיות לאחר מספר ימים מחייבות מנוי כדי לקראן. ולעניננו, תמנע הינה אתר מכרות מראשית השימוש בנחושת ע"י האדם ומשמשת כאתר תירות גם על רקע כריה. לאחר שהופסקה הכריה המודרנית עכב ירידת מחיר הנחושת הפכה תמנע לאתר תירותי בלבד ואף הוכרזה ככזאת. תכנית המתאר כנראה אינה מאפשרת עוד חציבה. עם עלית מחיר הנחושת נמכר זכיון כריה לנציגות של חברה זרה ע"י המדינה וכעת משנים את תכנית המתאר. החברה מבצעת סקרי כדאיות ומשקמת את המכרה הישן בכוונה לכרות. כל עוד הכריה נעשת במכרה תת קרקעי אני אישית איני מתנגד. לפי הכתוב במאמר החברה מתכוונת לכרות גם על פני השטח וזה כמובן יגרום להרס סביבתי. לא שמעתי על הליכים בועדות הבניה ולא על הצגת הנושא לציבור. |
|
מחבר: שרון הבר | פורסם: 16/02/06 11:30 |
תכתוב תקצירים קצרים | |
אכן אין לי סבלנות לטחון המון חומר. החיים קצרים מדי בשביל זה. אכן מה שמשתמע מדבריך זה השינוי שאופייני לחברה חסרת עמוד שידרה. היום אזור מוכרז כמיועד לשימור ומחר, אם יש אפשרות להפקת רווחים - להפקרות |
|
מחבר: xaim | פורסם: 20/02/06 14:05 |
אי הפקת רווחים = הפקרות | |
אם אינך מתכוון לותר על חשמל כדאי שתמצא נחושת, ללא מוליכים(נחושת) אין חשמל. להתנגד מ"הבטן" לכל פיתוח לא ממש רציונאלי, בגישה זו היינו מדלגים עדין על העצים כמו יתר בני משפחת הקופים. רק חמור לא משנה את דעתו, כאשר השתנו הנסיבות יש לשנות את ההחלטות. לכן ראוי לבחון היטב את פרטי התכניות. |
|
מחבר: עמית 171 | פורסם: 20/02/06 19:46 |
תמנע | |
המצב אינו כל כך רע. שמורת בקעת תמנע מוכרזת כבר מ- 2002, נוסף לחלקים מ"מסגרת" הבקעה המוכרזים כחלק משמורת הרי אילת. בתנאים אלו, כרייה עתידית מוגבלת ביכולת התפשטותה לשטחים נוספים. אפשר להזכיר גם את שדה התעופה העומד לקום בין מכרות תמנע ובאר אורה (במקום התוכנית להקמתו בערבת עברונה). |
|
מחבר: xaim | פורסם: 20/02/06 22:01 |
מכרה או מחצבה | |
יש הבדל מהותי, מבחינת התוצאה, בין כריה לבין חציבה. כריה יכולה גם להוסיף מימד נוסף לאטרקטיביות התירותית של תמנע. שאלת המפתח היא האם תאושר להם חציבה. |
|
מחבר: שרון הבר | פורסם: 21/02/06 16:51 |
גם בתעשיית המילחמה | |
לא ברור לי בעד מי אתה, חיים (אי הפקת רווחים - הפקרות?) אז אם כך כל מי שרוצה להתעשר ילך ויחפור באדמה (תוך גרימת נזקים עצומים) ויקח מה שנראה לו. ואם הוא בעל שררה - ישנה יעוד קרקע, אם נחוץ לו. הרי זו תמיד היתה דרכם של הלקחנים. לנצל ולקחת כמה שיותר. על חוטי חשמל דיברת. אני בעד יצור מקומי או איזורי, תוך שימוש באנרגיה אלטרנטיבית (רוח, שמש) ולא ריכוזי כמו שנעשה במקדשי חברת החשמל. זה גם יחסוך את הצורך בחוטים ארוכים ואם כבר אמרת שהנחושת דרושה ליצור חוטים. משמע אם לא יחצבו בתימנע - לא תהיה נחושת ולא יהיו חוטים ולא יהיה חשמל אבל כבר יש חוטים בליו הכי, לא? שנית. האם ידוע לך מה עיקר צריכת הנחושת בעולם? להרוג אחד את השני אולי? שמה נקרא לזה פעילות צבאית שגרתית האם ידוע לך שבזמן מלחמת ויאטנם מחירי הנחושת בעולם האמירו? מישהו יודע כמה אלפי טונות מרבצי נחושת יש בצורת כדורי רובים ותרמילים של כדורים ושאר כלי משחית, שהרבה מזה ראינו בעצמינו בטיולים שונים? למה שלא יאספו את זה במקום לחצוב ויניחו לאדמה, וגם יקיימו את דבר הנבואה וכיתתו חרבותם לאיתים? |
|
מחבר: xaim | פורסם: 11/08/08 15:15 |
לא נראה בקרוב כריה בתמנע | |
כנראה שלא נראה בקרוב את הכריה בתמנע, החברה "ערבה מיינס" בנתה על מענק ממשלתי והוא לא יגיע. רק חברות קטנות ובינוניות ייהנו מעתה מתקציב מרכז ההשקעות: "ערבה מיינס שביקשה להשקיע 150 מיליון דולר להקמת מפעל בפארק תמנע ולקלוט 540 עובדים..." http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000370688&fid=2 |
|