בשנה הבאה... | Hug Elad - חוג אלעד |
מחבר: עמית 171 | פורסם: 18/04/06 7:43 |
ממעלה לבונה לסרטבה | |
מסלול שנראה לי אפשרי לביצוע, אחרי כמה נסיעות באזור, ומוביל מכביש 60 באזור שילה (בשומרון) עד הבקעה. מחייב תיאום בטחוני: שישי - ח'אן א-לובאן, עלייה בואדי אל-מע'סל, תל שילה, ג'בל שעב אל-מצרי (שבות רחל), ח'רבת בירכת אל-קצר, תצפית קידה (נ"ג 844), ח'רבת אל-מרג'ם, עין דומא, עין א-רשש, ואדי א-רשש, עינות פצאל, הקפצה ללינה באנדרטת הבקעה. שבת - חזרה באוטובוס לעינות פצאל, עלייה בואדי א-זנניר, עין אל-ג'היר, ח'רבת בני פדיל - אנדרטת המערה, עין א-סוח'ן, עורקן אום צפא, עורקן א-דב, עין אל-מנע, ראס קונייטרה, קרן סרטבה. * כתחליף לציר הליכה רציף בין עמק לבונה ותצפית קידה, ניתן לבקר בשלושת האתרים - ח'אן א-לובאן, מעיין עין עריק ותל שילה. עם זאת, כרגע נראה שרצף ההתנחלויות והמאחזים באזור עלי-שילה, מאפשר בהחלט מסלול רציף כפי שתואר. זמן מומלץ - חודש פברואר (פריחה מרהיבה של עצי שקד באזור עמק לבונה ומעלה לבונה, וכן בבקעת הירדן). |
|
מחבר: זיו | פורסם: 22/04/06 21:04 |
אני בעד |
|
מחבר: asafle | פורסם: 16/05/06 10:01 |
לגבי טיול בבקעה | |
אפשר גם לשלב עם האגם העומתי הגדול שיש בבקעה בחורף. נדמה לי שזה באזור נחל תרצה. לא בטוח |
|
מחבר: עמית 171 | פורסם: 5/08/06 9:50 |
רק החלק בבקעה צפוי להיכלל בתוכנית השנה הבאה | |
ולגבי החלק בגב ההר, (אזור מעלה לבונה ושילה) שלא יתבצע במסגרת חוג אלעד (כי כך החליטה ועדת המסלולים) המעוניינים יכולים לראות תמונות שצילמתי אתמול כאן: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=683&msgid=83257984 כמובן לא לטייל לבד - רק עם נשק וקבוצה. |
|
מחבר: עמית 171 | פורסם: 4/03/07 14:10 |
ממעלה לבונה לבקעה - גירסא עדכנית | |
אחרי שביצענו חלק ניכר מהמסלול המקורי (הטיול האחרון - שילוב של התכנון שלי לעיל ושל התכנון של שי בייטנר): יום שישי: ח'אן לובאן, עלייה במעלה לבונה, מאחז הרואה, ירידה לעין מוח'יבר, עין אל-עריק, המזבח החצוב במאחז גבעת הראל (נ"ג 746), תל שילה, הליכה בין המאחזים ולינה באזור קידה. יום שבת: תצפית קידה (נ"ג 844), גלישה לח'רבת מרג'ם, עין דומא, עין רשאש, חורבת גיבעית, נחל דליה עליון, מערת כותים (עיראק א-נעסנה), חציית השלוחות לעבר ואדי בקיר, ירידה בואדי בקיר וסיום בכביש הבקעה באזור נתיב הגדוד. זמן משוער - אפריל 2008 (לפני החום הגדול ואחרי שהעטלפים יתעוררו משנת החורף). |
|