בשנה הבאה... Hug Elad - חוג אלעד

מחבר: עמית 171 פורסם: 18/04/06 7:43
ממעלה לבונה לסרטבה

מסלול שנראה לי אפשרי לביצוע, אחרי כמה נסיעות באזור, ומוביל מכביש 60 באזור שילה (בשומרון) עד הבקעה. מחייב תיאום בטחוני:

שישי - ח'אן א-לובאן, עלייה בואדי אל-מע'סל, תל שילה, ג'בל שעב אל-מצרי (שבות רחל), ח'רבת בירכת אל-קצר, תצפית קידה (נ"ג 844), ח'רבת אל-מרג'ם, עין דומא, עין א-רשש, ואדי א-רשש, עינות פצאל, הקפצה ללינה באנדרטת הבקעה.
שבת - חזרה באוטובוס לעינות פצאל, עלייה בואדי א-זנניר, עין אל-ג'היר, ח'רבת בני פדיל - אנדרטת המערה, עין א-סוח'ן, עורקן אום צפא, עורקן א-דב, עין אל-מנע, ראס קונייטרה, קרן סרטבה.

* כתחליף לציר הליכה רציף בין עמק לבונה ותצפית קידה, ניתן לבקר בשלושת האתרים - ח'אן א-לובאן, מעיין עין עריק ותל שילה. עם זאת, כרגע נראה שרצף ההתנחלויות והמאחזים באזור עלי-שילה, מאפשר בהחלט מסלול רציף כפי שתואר.

זמן מומלץ - חודש פברואר (פריחה מרהיבה של עצי שקד באזור עמק לבונה ומעלה לבונה, וכן בבקעת הירדן).

מחבר: זיו פורסם: 22/04/06 21:04

אני בעד

מחבר: asafle פורסם: 16/05/06 10:01
לגבי טיול בבקעה

אפשר גם לשלב עם האגם העומתי הגדול שיש בבקעה בחורף. נדמה לי שזה באזור נחל תרצה. לא בטוח

מחבר: עמית 171 פורסם: 5/08/06 9:50
רק החלק בבקעה צפוי להיכלל בתוכנית השנה הבאה

ולגבי החלק בגב ההר, (אזור מעלה לבונה ושילה) שלא יתבצע במסגרת חוג אלעד (כי כך החליטה ועדת המסלולים) המעוניינים יכולים לראות תמונות שצילמתי אתמול כאן:

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=683&msgid=83257984

כמובן לא לטייל לבד - רק עם נשק וקבוצה.

מחבר: עמית 171 פורסם: 4/03/07 14:10
ממעלה לבונה לבקעה - גירסא עדכנית

אחרי שביצענו חלק ניכר מהמסלול המקורי (הטיול האחרון - שילוב של התכנון שלי לעיל ושל התכנון של שי בייטנר):

יום שישי: ח'אן לובאן, עלייה במעלה לבונה, מאחז הרואה, ירידה לעין מוח'יבר, עין אל-עריק, המזבח החצוב במאחז גבעת הראל (נ"ג 746), תל שילה, הליכה בין המאחזים ולינה באזור קידה.
יום שבת: תצפית קידה (נ"ג 844), גלישה לח'רבת מרג'ם, עין דומא, עין רשאש, חורבת גיבעית, נחל דליה עליון, מערת כותים (עיראק א-נעסנה), חציית השלוחות לעבר ואדי בקיר, ירידה בואדי בקיר וסיום בכביש הבקעה באזור נתיב הגדוד.

זמן משוער - אפריל 2008 (לפני החום הגדול ואחרי שהעטלפים יתעוררו משנת החורף).