חוויות חובקות עולם | Hug Elad - חוג אלעד |
מחבר: עמית 171 | פורסם: 5/06/06 11:41 |
בקשת מידע לקראת טיול אפשרי באדום | |
רעיון שאולי ייצא לפועל במהלך הקיץ - טיול של 5-4 ימים במרכז אדום (אזור דנא - שוובך), הפעם באופן עצמאי (קבוצה קטנה) ולא בצורה מאורגנת, עם הכל על הגב, כאשר לרוב המטיילים זו תהיה הפעם הראשונה בירדן. הטיול לא יכול לכלול קטעים המחייבים גלישת צוקים או שימוש בחבלים (אין בקבוצה מטייל ברמת ידע של מדריך גלישה). מהי הדרך העדיפה כדי להגיע לדנא/שוובך? ממעבר הגבול ערבה או ממעבר הגבול נהר הירדן? אני מניח שקצת לא סביר למצוא מונית/הסעה אחרת שתיסע ממעבר הגבול עד דנא/שוובך (בפרט אם מגיעים מבית שאן). האם צריך להגיע לטפילה ומשם לקחת מונית/אוטובוס לדנא/שוובך? כמה בעצם זה אמור לעלות? האם צריך לתאם מראש לינה בדנא ובפונון, או שמשלמים במקום? מה המדיניות לגבי לינה בשטח מחוץ לתחומי שמורת דנא? האם נדרש לשכור מדריך מקומי למסלולים, ואישור להליכה בשמורת דנא? (לא מעוניין להסתבך עם ה- RSCN וגופים אחרים בירדן, הבנתי שעושים בעיות למטיילים עצמאיים בנחל זרד ואולי גם במסלולים נוספים). מסלולי טיול: כדי לצמצם למינימום לוגיסטיקה הכרוכה בנסיעות בין המסלולים, חשבתי על התוכנית הבאה, לפי מסלולים בספר של שוקה רווק (לא כוללת את ההגעה לשטח והחזרה ממנו): יום 1 - דנא, ואדי דנא, ירידה עד פונון יום 2 - פונון, עלייה בואדי ע'וויר, הכפר אל-מנסורה יום 3 - הכפר ערקא/אל-ג'היר (כ- 10 ק"מ נסיעה מאל-מנסורה), ואדי ברוואש, יציאה למאהלי בדווים מדרום לגורייגורה (האם ניתן לשכור הקפצה לגורייגורה, ואיך ניתן להגיע משם למעבר הגבול בעקבה?). - אולי לשלב ביקור במצודת שוובך. - מה כדאי להוסיף עבור טיול של 5 ימים, כאשר צריך להביא בחשבון ביום הראשון כחצי יום נסיעה עד להרי אדום, ורצון להימנע ככל הניתן מהקפצות מהערבה חזרה לבמת הרי אדום? (אני יודע שאת שוובך ניתן להכניס ליום הראשון). עדיף כמובן מסלול שיישאר קרוב ככל הניתן לבמת הרי אדום, על מנת לא לסבול מהחום הכבד שבערבה. (בערבה עצמה, יש בספר של שוקה הצעה למסלול בוואדי אפדן, עין פידאן וואדי ע'וויבה, אך לא ברור מהתיאור האם זו שמורה סגורה שמחייבת אישור מיוחד מה- RSCN, וכמו כן בגלל המיקום בערבה עצמה יהיה לוהט במסלול הזה). תודה מראש! |
|
מחבר: אייל הירושלמי | פורסם: 5/06/06 15:41 |
מידע כלכלי | |
למרות שהייתי בירדן שלוש פעמים , אני לא מבין טוב במסלולים שם. אבל לפני מספר ימים נאמר שממשלת ירדן ביתלה את הסובסודיות על הדלק ומחירי הדלק עלו שם באחוזים רבים. בטוח שזה משפיע על מחיר הטיול. |
|
מחבר: xaim | פורסם: 6/06/06 9:45 |
היינו שם | |
הי עמית, היינו באזור בקיץ שנה שעברה, ראה לינק לסיכום הטיול ואלבום: http://www.hug-elad.org/gallery/index.php?cat=10027 שים לב, יש למטה לינק לספר של שוקה העוסק ב-ואדי ע'ויר, ראה הקטע: "ואדי ע'ויר היורד מאזור שובק" : http://lib.cet.ac.il/pages/item.asp?item=3994 המסלול בספר והמסלול שאנו בצענו בעוויר הם במגמת ירידה, בכוון הפוך למסלול שאתה מציע. בעוויר יש שני מקומות שבהם יש הפרש גובה של 3-4 מטר. אחד מהם עם שיפוע שלילי כך שקל לרדת עם חבל אך קשה יותר לטפס, צריך מישהו שיכול לטפס ולקשור חבל. המסלול שקבעת אתגרי, הקבוצה שלנו עשתה מסלול הרבה יותר קצר. אם זאת כמובן שזה תלוי באופי הקבוצה אני אשמח להצטרף אליכם אם זה יתאים. חיים |
|
מחבר: שרון הבר | פורסם: 6/06/06 10:54 |
היינו שם | |
עשינו את המסלול בע'וויר בשנת 2000 עם קבוצה שעמית השתתף בה, בכיוון שמלמטה למעלה כמו שעמית מציע. לא זוכר שנזקקנו לחבל באף קטע. בכל אופן תעשו חיים |
|
מחבר: עמית 171 | פורסם: 6/06/06 11:10 |
תודה על המשוב | |
שנת 2000 היתה שחונה במיוחד, ולא היו בעיות לוגיסטיות בע'ויר. אני מניח שהפעם כנראה נצטרך להעביר את התיקים מעל לבריכה הארוכה בחלקו העליון של הקניון. ייתכן שלוח הזמנים שלי אכן לא כ"כ ריאלי ואבדוק זאת. מעניין אותי בעיקר ההיבט הלוגיסטי, האם נדרשים תיאומים כלשהם ושכירת מדריך? המסלול המתוכנן כרגע הוא לקבוצה מאד קטנה (4-3 מטיילים). אם הדברים ישתנו, אשקול להזמין גם אנשים מחוג אלעד. |
|
מחבר: Ariel | פורסם: 6/06/06 15:08 |
בעיות במעבר גבול | |
שלום, בלי להתייחס כלל למסלול, הייתי ממליץ להסדיר עוד מהארץ לוגיסטיקה של מדריך ושוטר ירדני צמוד, מתוך נסיון כואב: ביום חמישי ניסיתי לעבור לירדן יחד עם מספר חברים, באופן עצמאי. הירדנים החמירו את המדיניות, ולא נתנו לנו להיכנס, בתירוצים שונים ומשונים (בפסח, אגב, עברנו בלי בעיות). הם עושים בעיות גם לקבוצות וגם למטיילים בודדים (התירוץ נבחר בהתאם לגודל הקבוצה). אני מתייחס למעבר הצפוני, אבל במסוף הישראלי הסבירו לנו שהמצב דומה גם בדרום. אריאל |
|
מחבר: שרון הבר | פורסם: 7/06/06 10:13 |
תברר אצל שוקה | |
יש מלווים ירדנים שהיו עם קבוצות של טיולי איילה. מתאם הפעולות בשטחים נג'די (מדבר עברית) ומלווים: יאסר או סמיר או מליק |
|