מסביב למדורה Hug Elad - חוג אלעד

מחבר: ecyashar פורסם: 22/11/06 16:20
סתיו פלסטינאי - תמונות מטיול 2

תמונות מהטיול הנפלא לפלסטין ולגוש ב
http://palestine-fall.blogspot.com/

עזרא

מחבר: אייל הירושלמי פורסם: 23/11/06 0:52
מרכז הארץ מרכז הענינים

נקוה שידעו לשמור על מקגומות אלו גם לדרות הבאים .קרוב לביית נקווה גם קרוב לעניינים.

מחבר: שרון הבר פורסם: 23/11/06 13:19
רוב תושבי הגוש לא ראו

רוב תושבי הגוש הולכים מהבית לאוטו ומהאוטו לבית ואינם מכירים האיזורים הללו. חלק קטן פוקדים את דרך האבות והביאר. חלק יותר קטן פוקדים את עין הצבי. ורוב האיזורים שהייתם - עין ישראלי לא ראתה

הארץ שייכת למי שהולך בה לאורכה ולרוחבה

מחבר: עמית 171 פורסם: 23/11/06 22:33
האומנם רוב תושבי הגוש?

אם הכוונה היא לביתר עילית, אין ספק שאתה צודק - אדישותם המזעזעת של תושבי ביתר להרס והחורבן שהם מביאים על סביבתם, נובעת בחלקה גם מהעדר מוחלט של היכרות עם הסביבה. מנהלת פורום הטיולים ב- YNET היא מביתר עילית, ומעולם לא ביקרה בוואדי פוואר, גם לא במסגרת הטיולים של ביס"ש כפר עציון בשנה החולפת (ואת ישראל בקו הירוק היא מכירה בהחלט טוב).

אם הכוונה היא לתושבי הגוש עצמו, אני מתקשה להאמין. בעין ליבנה, בעין יצחק/הצבי/סג'מה, בעין קסיס, בנבי דניאל ובדרך האבות פגשנו מטיילים מקומיים, חלקם לבד וללא נשק גלוי. פעילות ביס"ש בוודאי ידועה היטב למי שגר באזור, ועם עשרות סיורים בשנה ואלפי מטיילים בסיורים אלו - כבר אמורה להיות מודעות גבוהה של התושבים לסביבתם הקרובה.

מחבר: שרון הבר פורסם: 23/11/06 23:58
חוץ מהמשולש אפרת נווה דניאל כפר עציון

והמעיינות נ''ל
אבל המקומות המרוחקים יותר מסביבתם המיידית בסימן שאלה קריאה.

לגבי ביתר זה כרך שאינו חלק מהגוש. זו שלוחה של מאה שערים ובני ברק שמפאת התרבותם הפראית התפשטו לשם, ורק במיקרה הם שם ולא בפלנטה אחרת
לגבי ממדי ההרס הנוראיים איני יודע מי הם הרשעים שתכננו את ביתר והמבצעים
והנה הישובים האחרים לא התקרבו לממדי ההרס הללו.
וידועה לי גם התייחסותם לגינון הציבורי שבתחומם ותקצר היריעה.

האם העירות למנהלת פורום הטיולים הביתרית על כך?Ynot
(שמא היה לה חלק בסיבת פרישתך משם)

מחבר: אורלי יהלום פורסם: 24/11/06 12:51
תודה עזרא

כל הכבוד על התמונות הנהדרות והכיתובים שמוסיפים המון (כולל הציטוטים מהמקורות).
אין ספק שהיה לכם טיול מרתק ומהנה, ושהצד של השכנים יפה יותר!

שבת שלום,
אורלי

מחבר: עמית 171 פורסם: 24/11/06 21:41
YNET

אין קשר בין המנהלת הנוכחית ובין הנסיבות שהביאו אותי למינימום כתיבה בפורום שם, שהיו כשנתיים ויותר לפני כניסתה לתפקיד.
איכשהו, קשה לי להאמין שחשיפתה למידע תגרום לה להתערב באיזושהי צורה לטובת הנושא, הגם שיהיה נחמד להיות מופתעים לטובה.

מחבר: שרון הבר פורסם: 27/11/06 10:14
הצד של נחלין יפה יותר?...לא כל כך

אין ספק. הצד של נחלין נראה מתמזג בסביבה ותושביו הם אלה שחיים קרוב לטבע ומגדלים גידולים חקלאיים בעמק ורועים את הצאן. ואילו הצד של ביתר נראה פולשני והרסני ביותר ותושביו מנותקים מהטבע שנשאר מבחוץ. אבל מצד שני ידוע לי שלא כולם בנחלין צדיקים גדולים. בעיתון של הגוש "גושפנקה" קראתי על מסורת של גניבת עגלים מהרפת של ראש צורים