שמירת טבע | Hug Elad - חוג אלעד |
מחבר: איתי הדרי | פורסם: 29/12/13 21:42 |
ישראל בלי צבאים - מי יכול לדמיין את זה? | |
שלום, בעקבות ארוע השלג האחרון, נטרפו צבאים רבים ע"י כלבי בר משוטטים. בין השאר בעמק הצבאים בירושלים, שהמאבק למען שימורו תפס כותרות ונראה שהצליח, כבר אין צבאים כי הושמדו כולם. פרטים בכתבה שבקישור הבא מאתר החברה להגנת הטבע. נא שימו לב שיש בתחתית הכתבה תמונות קשות לצפיה. איתי http://www.teva.org.il/?CategoryID=197&ArticleID=19882#.UrtIh2AM9I0.facebook |
|
מחבר: אייל הירושלמי | פורסם: 28/01/14 13:38 |
גם בלי שלג צבאים נאלמו | |
בילדותי עשרות צבעים הסתובבו באזור ירושלים. אני פגשתי אותן שבת שבת ביער ירושלים. מעמק הצבאים לא גודר לא העבירו את הצבאים והם נידרשו בכבישים שניבנו מיסביב לעמק כמו כביש בגין. תמיד הם היו יונקים מפוחדים בניגוד ליעלים. עוד לפני השלג הם כימעט נאלמו . למרות שיש שטחים פטוחים סביב העיר. סביר רובם נדרשו חלו וניצודו על ידי פלסטינים שלא קשורים יותר לחוקי מנהל אזרחי. |
|
מחבר: שרון הבר | פורסם: 20/02/14 13:41 |
רק כלבים וסופה? | |
במחצית שנות ה80 טיילתי בסוסיתא שבדרום הגולן. עדרי צבאים התרוצצו בכל פינה. בשנת 92 הייתי בטיול בנחל מיצר. הצבאים היו נפוצים. עברנו ליד ציידים שלידם היתה מוטלת גופת צבי. שנת 2000 הייתי בטיול של חוג חוצה גולן 4 מדרום לצפון. ספרתי את כמות הצבאים שראיתי במהלך הטיול... 5...!... כלבים לא ראיתי (אוקי, שניים ששמרו על הפרות). סופה לא היתה (שלג של 92? לא בדרום הגולן). אז מה, איך יורד מכמה עשרות פרטים בטיול של חצי שעה לחמישה פרטים בטיול שלך 4 ימים? |
|