FAQFAQ   חיפושחיפוש   רשימת חבריםרשימת חברים   קבוצות משתמשיםקבוצות משתמשים   הרשםהרשם 
 פרופילפרופיל   התחבר כדי לבדוק הודעות פרטיותהתחבר כדי לבדוק הודעות פרטיות   התחברהתחבר 
תמונות לגלריה
פרסם נושא חדש   הגב לנושא    אינדקס הפורומים של Hug Elad - חוג אלעד -> מסביב למדורה גרסה להדפסה
צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא  
מחבר הודעה
orenp

הודעהפורסם: 25/02/06 20:08   נושא ההודעה: תמונות לגלריה הגב עם ציטוט

כיוון שכיום גודל הקובץ מוגבל, מישהו (אייל?) יכול להמליץ כיצד עדיף לצמצם את גודל הקבצים תוך פגיעה מינימלית באיכות ? איזה תכנה מתאימה לעניין?

ניסיתי להעלות תמונות של הטיול הר הרדון להר צין ובשלב מסויים ראיתי שהקטנה הגודל פוגעת באיכות.

תודה
אורן
חזרה למעלה
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דוא
איל צבי
Admin - מנהל

הודעהפורסם: 26/02/06 11:03   נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

אורן,

אפשר להקטין את התמונה - ללא פגיעה נראית לעין - אם עושים זאת נכון. כעקרון סדר הפעולה צריך להיות:

1. הגדרה במצלמה לשמור את התמונות באיכות המקסימלית.
2. עיבוד ושיפור התמונה על המחשב, אם אתה מעוניין להקדיש לכך זמן.
3. הקטנת רזולוציית התמונה לגודל 800X600 פיקסלים.
4. שמירת התמונה בנפח קובץ קטן מ- 128KB (אגב - לשמור עותק, לא לדרוס את הקובץ המקורי!)

הבעיה בדרך כלל בשלב האחרון, מכיון שרוב התוכנות מאפשרות לשלוט בפרמטר האיכות/דחיסה אך לא בנפח הקובץ.

אבל מצאתי שתי תוכנות שיודעות לשמור JPEG בגודל רצוי, ואחת מהן מאפשרת לבצע את הקטנת הרזולוצייה והקטנת הנפח במהלך אחד. יתרה מכך התוכנה מסוגלת לבצע פעולה זו על מספר רב של קבצים בהרצה אחת.

לפרטים - ראה מודעה שפרסמתי לאחרונה במדור "צילום".

איל צבי
חוג אלעד
חזרה למעלה
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית בקר באתר המפרסם
שרון הבר

הודעהפורסם: 26/02/06 14:35   נושא ההודעה: 600+800 יותר מ-128 הגב עם ציטוט

גודל הקובץ היוצא בממדים הללו נוטה להיות בין 140 ל150 קילו.
השאלה האם כדאי לשבור את הראש ולהקדיש זמן למשימה הזו או לשים תמונות באתרים אחרים (כפי שכמה עושים כאן)
חזרה למעלה
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דוא כתובת AIM
איל צבי
Admin - מנהל

הודעהפורסם: 26/02/06 14:53   נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

שרון,

קובץ לא "יוצא" בגודל כזה או אחר, אלא נוצר ע"י התוכנה לפי פרמטרים מסויימים.

כפי שהסברתי רוב התוכנות אינן מאפשרות לקבוע את גודל הקובץ, אלא מקבלות איזשהו פרמטר של יחס איכות/דחיסה (בדרך כלל בסולם 0-100), ואז צריך לנסות לשחק עם הפרמטר הנ"ל עד שמתקבל קובץ בגודל הרצוי. כמובן שזה תהליך מייגע.

לכן הקדשתי זמן (שעות רבות) לאיתור תוכנה שמאפשרת לשמור תמונה הן במגבלת רזולוצייה והן במגבלת גודל, בקלות ובמהירות ואפילו בחינם. תוכנה זו נקראת cPicture וניתן למצוא פרטים וקישור במדור "צילום".

לגבי השאלה האם להציג תמונות בגלריה באתר החוג, או לפנות לאתר גלריות שבו אין מגבלות - התשובה הנכונה היא גם וגם.

פתח לך חשבון באחד האתרים (כדוגמת Flickr) שבו אין מגבלה מעשית על כמות וגודל התמונות. שם תוכל להציג כל תמונה ככל שתרצה, תוכל לאחסן שם תמונות עד אחרית הימים (בתקוה שהאתר ימשיך לפעול בחינם עד אז), ובכלל תהיה חופשי מהדיקטטורה שלי...

במקביל, אשמח אם תבחר את הטובות מבין תמונותיך ותציג אותן בגלריה שלנו, ואשמח עוד יותר אם מדי פעם תמחק תמונות ישנות ותחליף אותן בחדשות.

איל צבי
חוג אלעד
חזרה למעלה
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית בקר באתר המפרסם
שרון הבר

הודעהפורסם: 26/02/06 17:07   נושא ההודעה: בעזרת השם הגב עם ציטוט

זה רק עניין של זמן ואנרגיה. קרי רצון. וככל שהזמן עובר יש לי פחות מוטיבציה להשקיע בזה. עניין של עדיפויות אישיות.
כמובן יש לי המון תמונות מההסטוריה של החוג שעשויות לעניין אתכם. רובן לא בקובץ.
להעלות אותן...אולי...לא בזמן הקרוב
לא אכפת לי למחוק תמונות ישנות (לא שיש לי כל כך הרבה)
אתרים אחרים...אני יכול לגלות לכם שיש לי תמונות באתר שנקרא webshots אמנם לא של החוג. אין שם מגבלה על גודל קובץ אבל על המיכסה. ואותה כבר מילאתי.
חזרה למעלה
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דוא כתובת AIM
הצג הודעות מלפני:   
פרסם נושא חדש   הגב לנושא    אינדקס הפורומים של Hug Elad - חוג אלעד -> מסביב למדורה כל הזמנים הם GMT + 2 שעות
עמוד 1 מתוך 1

קפוץ אל:  
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה