FAQFAQ   חיפושחיפוש   רשימת חבריםרשימת חברים   קבוצות משתמשיםקבוצות משתמשים   הרשםהרשם 
 פרופילפרופיל   התחבר כדי לבדוק הודעות פרטיותהתחבר כדי לבדוק הודעות פרטיות   התחברהתחבר 
The West Highland Wey - סקוטלנד !
פרסם נושא חדש   הגב לנושא    אינדקס הפורומים של Hug Elad - חוג אלעד -> חוויות חובקות עולם גרסה להדפסה
צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא  
מחבר הודעה
Sphotos

הודעהפורסם: 3/02/10 9:21   נושא ההודעה: The West Highland Wey - סקוטלנד ! הגב עם ציטוט

The West HighLands Way

מידע כללי:
The West Highlands Way – הוא טרק החוצה את הרי המערב במדינת סקוטלנד, אורכו של הטרק הוא כ – 154 ק"מ ונהוג ללכת אותו בשבעה ימים בממוצע [ תלוי בכושר האישי שלכם ]. הטרק מתחיל בעיירה מינגבי [ [ Milngavie הנמצאת כ – 6 ק"מ צפונית לעיר גלזגו, ומסתיימת בעיירה פורט ויליאם. הטרק נחשב לטרק היפה ביותר בבריטניה כולה !

מזג אוויר:
מזג האוויר בסקוטלנד נורא הפכפך, במיוחד " בקיץ ", רוב השנה המדינה מושלגת, ובימים שלא יורד שלג גשם לא מפסיק לרדת, החודשים המומליץ לטיול בסקוטלנד הם חודשים בקיץ [ יוני – ספטמבר ] אך גם אז התכוננו לימים קרים מאוד [ יותר מהחורף במדינתנו ] ולגשם רב !

מפות:
את הטרק אין צורך ללכת עם מפות פתוחות, הסימון של הטרק לכל אורכו פשוט יוצא מן הכלל, אני אישית טיילתי ללא מפה לאורך כל הטיול ולא התברברתי אפילו לא פעם אחת. מי שמתעקש יוכל לקנות מפה בכל חנות ציוד בסקוטלנד תמורת 6 פאוד [ 36 ₪ ], סתם כי נחמד לראות איפה הולכים ומה עוברים.

ציוד:
הטרק מאוד נוח מבחינת ציוד, ובכל יום עוברים לפחות ב – 2 עיירות שבהן ניתן להצטייד בכל מה שדרוש מחדש. מים לא סוחבים כלל לאורך כל הטיול, היות ובכל רגע נתון הטרק עובר ליד נביעה כלשהי. ציוד חובה – ביגוד נגד גשם, נעליים אטומות למים.

דרכי הגעה:
ישנן טיסות ישירות לסקוטלנד מהארץ אך הם נורא יקרות, בטח בעונה [ בסביבות 750 – 800 ] דולר. ישנה עוד אפשרות להגיע לסקוטלנד, טיסה מהארץ ללונדון, נחיתה בשדה התעופה יתרו בלונדון ומשם לקחת אוטובוס לשדה התעופה גטוויק, ומשם רכבת \ טיסה לסקטולנד בעלות של כ – 20 פאונד. מומלץ מאוד !

לינה:
במידה ואתם גמישים מאוד בעניין הכספים מומלץ מאוד לישון בעיירות ולהתארח אצל אנשים בבית, אם כי הסיפור ממש לא זול 30 פאונד ללילה לבן אדם. במידה ואין לכם אוהל ברמה גבוהה נגד גשם, לא תהיה לכם כל ברירה, כי בלילות יורד גשם רציני. אם כי מומלץ לפחות פעם אחת לישון אצל הסקוטים, חוויה בלתי נשכחת !

סיפור דרך :

לפני שאני אתחיל בסיפור הדרך ובחלוקת הימים חשוב לציין כמה דברים – את הטרק אני אישית הלכתי בשישה ימים, שזה נחשב קצב מהיר ודיי קשה. אך אני לא דוגמה, אני חייל קרבי ובכושר מעולה, גם עם משקל על הגב כך שהחלוקה ממש לא חייבת להיות דומה לשלי.
יום 1 [Milngavie – Dryman ]
היום הראשון מתחיל בעיירה קטנה [ במושגים של סקוטלנד ] 6 מייל צפונית לעיר גלזגו. נקודת תחילת המסלול קלילה למציאה, וניתן לשאול כל אזרח סקוטי טיפוסי שיישמח לעזור לכם. הטרק מסומן היטב ומתחיל ממש בין שתי חנויות בעיירה. אנו הולכים עם הסימון ויוצאים מהעיירה והולכים צפונה, לאחר כ – 5 ק"מ, נחשף לפנינו אגם גדול ראשון אשר בדרך כלל יהיה רווי בדייגים. לאורך כל שאר היום הטרק ממשיך לעבור בין הרים ובין גבעות ירוקות ויפות, עד העיירה דריימן שבה נגמר הטיול.
הערות: לאחר כ – 11 ק"מ, מומלץ לסטות מהשביל לצורך מפעל ויסקי, חוויה בלתי נשכחת [ ומשכרת ... ] בסוף היום בעיירה, מומלץ מאוד לצאת החוצה לפאבים ולשבת עם שאר המטיילים. יום פשוט קליל ומדהים.

יום 2 [Dryman – Invernside ]הימים בסקטולנד מתחילים מוקדם מאוד ומסתיימים מאוחר מאוד כך שתמצאו את עצמכם הולכים כבר בשעה 5:30 בבוקר [ לא חובה ], הטרק עוזב את העיירה הנחמדה דריימן ויוצא היישר לאגם הגדול ביותר בסקוטלנד לוך למונד [ לוך פירושו אגם ]. אגם מרשים ביופיו ובגודלו ולאורך כל היום הטרק ממשיך ללכת לאורכו, כך שמים יש לכל אורך הטיול, מטיילים, ורחצה חופשית. לכל אורך ההליכה ניתן לראות מצד ימין מפלים ענקיים היורדים מההר המקיף אתכם. גם היום השני הוא קליל למדיי, הליכה לרוב מתונה לאורך האגם. היום מסתיים בעיירה קטנה הרבה יותר ממה שתחשבו [ מלון ועוד כמה בתים בודדים ]. ככה זה וכדאי מאוד להתרגל, המון פעמים מצאתי את עצמי מחכה לעיירה הבאה, שהתבררה בסוף כבית בודד.

יום 3 [ Invernside - Crianlarich ]המסלול מתחיל בבקעה שבה סיימתם את היום, והיום מתחיל קליל למדיי אם כי מדיי פעם תגלו שאתם עולים לאט לאט בגובה. רוב היום עובר בין יערות סקוטיים. וגם כמה כבישים ראשיים, ומסתיים בעיירה קטנה וחמודה כ – 2.5 ק"מ מסוף הקיטוע של היום, מומלץ מאוד לצאת בערב לעיירה ולשבת בפאב של בית המלון, דרך נפלאה לסיים את היום !

יום 4 [Crianlarich – Brige Of orchy ]תחילת היום מתבצעת על שביל עפר רחב ונוח, לצד עצים ויערות אופיניים למקום. לי אישית זהו היה היום הגשום ביותר בטיול כך שככל שתעלו בגובה, תרגישו שאתם כובשים את האוורסט עם כל הערפל שעולה ביחד אתכם. יום מדהים ויחסית קשה לקודמיו, אשר מסתיים בבית מלון קטן וחמוד המציע את שירותיו. בצמוד למלון זורם נהר רחב ומרשים מאוד, מומלץ !

יום 5 [Brige Of orchy - King House ]יום מדהים ביופיו וקליל למדיי להליכה. ההליכה מתחילה בשביל עפר ביציאה מהמלון וממשיכה במדרגות גדולות מעץ שאיתן מטפסים על ההר, הנוף הנפרש מאחורה פשוט מדהים. שאר היום הולך במקביל ליערות ועצים רבים. לאחר הליכה מרובה ועם נוף יחסית דומה יחשף בפניכם הר מרשים ביותר [ שלי אישית הזכיר את הר תבור ] שאליו מוביל רכבל גבוה במיוחד, הרכבל היה סגור עקב שיפוצים אך נראה שמומלץ מאוד לקחת איתו טרמפ, הנוף שתראו ממנו עוצר נשימה ! היום מסתיים בקינג האוס, מקום קטן למדיי עם מספר בתים בודדים, מומלץ מאוד מרק הבית בפאב הקטן המציע את שירותיו.

יום 6 ואחרון [ King House – Fort William ]היום האחרון והעצוב של הטרק שלנו. היום מתחיל העלייה קשה למדיי ונראה שכל היום שלנו ייראה כך, אך לאחר שעלינו לגובה אנו נשארים שם עד לסוף היום. היום נראה כמו קודמיו ועד לעיירה אין משהו מיוחד. כאשר תצאו מן היער תיחשף בפניכם העיירה היחסית גדולה וממש למרלותיה ההר בן נביס [ ההר הגבוה ביותר בבריטניה ], הר מרשים ביותר. הטרק לא מטפס את ההר אלא מסתיים בעיירה. למי מבינכם שנשאר עוד כוח וזמן מומלץ מאוד לעלות את ההר [ חשוב לציין שהסיפור הזה הוא לא קל ] ולקנח בתמונה עם השלט של סוף המסלול ...

האי סקאיי
את הטרק כאמור סיימתי לאחר שישה ימים כך שנשארו לי יומיים פנויים. לפניי הטיול קראתי על האי סקאיי שמאוד מומלץ לבקר שם ואכן החלטתי לבקשר באי. מפורט וויליאם לקחתי אוטובוס שעלה לי 35 פאונד [ מנוי לשבוע שלם לכמה נסיעות אוטובוס שתרצו – מומלץ ! ] ונסעתי לאי סקאיי, הדרך לאי עוצרת נשימה לא פחות מהאי עצמו. לאחר שהגעתי לאי והלכתי את השביל המפורסם Old man of storr – שהם מספר סלעים ענקיים בגודלם שלא קשורים אחד לשני ולא ברור כיצד כל אחד מהם הגיע לאין שהגיע. המסלול ממש לא ארוך ולוקח בסביבות החצי שעה לכל כיוון [ הלוך חזור ]. מומלץ מאוד לישון באי באתר הקמפינג שבו תשלמו 5 ליש"ט ותזכו למקלחת, שמירה, מקום מאורגן ומסודר.
דעה אישית שלי – הציפיות שלי מהאי סקאיי לאור מה שקראתי לפניי הטיול היו בשמיים, בשטח – התאכזבתי מאוד מהאי ומהדרך הארוכה שעושים בשביל להגיע אליו, הנוף הטיול לא נופל לטעמי מהנוף שיש באי ולפי דעתי האישית אך ורק אם אתם גמישים כספית ויש לכם זמן פנוי, לכו לאי. אחרת, מיותר למדיי...

יומיים בגלזגו ואדינבורו
מומלץ מאוד להשאיר יום או יומיים להסתובב בערים הגדולות. לא, אני ממש לא חובב שופינג אבל ממש נחמד לראות את האנשים בעיר הגדולה ולראות את העיר המרכזית של המדינה שבה טיילתם. על גלזגו לטעמי אפשר לוותר, אלא אם כן אתם מחפשים מסיבות \ פאבים \ זונות \ . . עיר מפותחת מאוד, שביום היא יפה אך בלילה הופכת לגועל נפש, לא מומלץ...

אדינבורו לעומת זאת עיר מדהימה ביופיה, עתיקה, עם המון מקומות שניתן לטייל בהם כגון מוזיאונים, טירות, ואתרים ישנים... מומלץ מאוד !
זהו זה, זה היה הטיול שלי וזהו היה סיפור הדרך שלי.
את השביל הלכתי בחודש יוני 09' עם עוד חבר ואני יכול להגיד בפה מלא שזהו השבוע הכי מדהים שהיה לי עד כה בחיים, הנופים הכי יפים שראיתי עד היום, והאנשים הכי מדהימים שיצא לי לפגוש, מומלץ מומלץ ועוד פעם מומלץ !
אם יש למישהו שאלה \ בקשה \ הערה מוזמן ליצור איתי קשר בשמחה רבה !
0507240571 – פלאפון.
[email protected] - אי מייל.
Shachar Maman – פייסבוק.

מקווה שהסיפור אכן טוב ושהוא יתפרסם בקרוב, תמונות העלתי לאתר וניתן לקחת משם.
חזרה למעלה
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית בקר באתר המפרסם Yahoo Messenger MSN Messenger
Sphotos

הודעהפורסם: 3/02/10 9:23   נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

תמונות - http://picasaweb.google.com/ShacharMaman
חזרה למעלה
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית בקר באתר המפרסם Yahoo Messenger MSN Messenger
הצג הודעות מלפני:   
פרסם נושא חדש   הגב לנושא    אינדקס הפורומים של Hug Elad - חוג אלעד -> חוויות חובקות עולם כל הזמנים הם GMT + 2 שעות
עמוד 1 מתוך 1

קפוץ אל:  
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה