צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
מחבר |
הודעה |
שרון הבר

|
פורסם: 29/03/06 15:11 נושא ההודעה: מי לה' אלי |
|
|
מה הויכוח הזה לכם. שמא מי מהמושחתים שואל אתכם כיצד להנהיג את המדינה?
זו מערכת אטומה שאין לתלות בה תקוות כלל. פוליטיקאים בעלי מידות מושחתות. למה אתם מצפים. ומישהו כאן הזכיר דמוקרטיה? הרי זו עורמת הדיקטטורה!
והניסיון מראה שהדור הולך ופוחת ולא משנה מי עומד בראש. ובין אם הימין בשלטון או השמאל בשילטון החברה היא אותה חברה (ולא ברור לי מה יש למי מהמשתתפים נגד הימין. נראה לי שהשמאל יותר גרוע)
רק אפשר להצטער על כי לרוב העם הזה יש אמון במערכת הזו, או לפחות תולים תקוות שווא.
על רקע ההשתתפות במישחק השיקרי הזה אפשר להבין מה שנאמר בפרשת השבוע בשבת שעברה: לך רד כי שיחת עמך...(עיין שם)
ועוד נאמר: מי לה' אלי |
|
חזרה למעלה |
|
 |
אפרת נקש

|
פורסם: 29/03/06 19:19 נושא ההודעה: אף אחד לא מטפל בחוסר השוויון |
|
|
איל, לי יש בעיה עם החרדים, וגם עם הערבים. הם חלק לא מבוטל מאוכלוסית המדינה, ולפי הגדרתי הקודמת המדינה גם שלהם, אבל אין שוויון. שרות בצבא, תשלום מיסים, חינוך ועוד. הלב שלי נצבט למצב שוכני המערות, כיצד מנסים לגרש אותם, כיצד המתנחלים מונעים מהם מים ומתנכלים לילדים בדרכם לביה"ס.
במקום להיות עסוקים ברעיונות של איך להפטר מהם, צריך לחשוב איך הופכים את הקונגלומרט הזה לשווה זכויות וחובות. לכך התכוונתי כשחזרתי וכתבתי אנשים, אנשים, אנשים: אנשים הם הנבחרים (ולא מפלגות), אנשים הם אוכלוסית המדינה (ולא קבוצות אתניות או רעיוניות). המדינה של כולם, ואף אחד במרחב הפוליטי לא מטפל בזה! (סיסמאות ססגוניות - כן, מעשים - אין). זו פצצת זמן בעיני.
אגב, השאלה שלי ציטוט: | אתה באמת מאמין שבחירות יכולות לגרום לשינוי דרמטי? | התייחסה למשפט שלך ציטוט: | שנשאר עם אותה כנסת נמוכה וחובבת חקיקה חובבנית, ואותן ממשלות עתירות שחיתות ונטולות בינה |
אפרת. |
|
חזרה למעלה |
|
 |
שרון הבר

|
פורסם: 30/03/06 10:38 נושא ההודעה: אין חדש תחת השמש |
|
|
אפרת, לשאלתך: האם בחירות יכולות לגרום לשינוי דרמתי
יש עליך מספיק שנים כדי לדעת. רובנו ניחננו בזיכרון שמגיע כמה שנים אחורה (למרבה הצער לא ההמון. כי להמון יש הרבה ראשים אבל אין לו שכל)
דבר אחר: די לנו להתבונן בדרכיהם ומידותיהם של אלו שרצים לשררה, כמו גם הרקורד שלהם ודי בזה
במשל יותם האתד הסכים למלוך. ואלו מתנדבים...
לגבי הקושי לקבל את אלו ששונים מאיתנו (ערבים, חרדים, "מתנחלים"(?) והעושק ההדדי שיש בחברה, הרי זה נובע מהנהגה שלא ראויה להנהיג. הללו יוצרים חומות בלבבות ושיטתם הידועה הפרד ומשול |
|
חזרה למעלה |
|
 |
|
|
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה
|