צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
מחבר |
הודעה |
Zafrir
|
פורסם: 22/12/02 19:15 נושא ההודעה: הר הנגב - גשם, בוץ, רוח ונרקיסים. |
|
|
בסופשבוע האחרון טיילנו קבוצת "טרש ב' " (אילנה) בהר הנגב.
ביום ו' (20/12/02) טיילנו צפונה לכביש בה"ד 1 - הר חריף בנחלים: קוצן, דרבן ועקרב בואכה מצודת גיזרון. לאורך כל הדרך ירד גשם רצוף ונשבה רוח חזקה. התמלאנו בבוץ. היה מזה רטוב וקור כלבים - בררררר... משם חזרה לכביש בנחל המקביל לנחל כביר. הכל שם מלא מים.
בשבת(21/12/02), לאחר שינוי תוכניות, טיילנו שוב בגשם במכתש רמון ממחצבות הגבס בעמק אפור (שדה גבס), דרך הנחלים גבס ורעף, שן רמון, קיר האמוניטים, תצפית מנ"ג 660 מעל גיא זוחלים ונחל גוונים למרגלות הר מרפק. בדרך חזרה גיחה לנרקיסים של נחל חצץ הנמצאים עכשיו בשיא פריחתם. גם בנחל חצץ הכל מלא מים טריים. היה סבבה!!! |
|
חזרה למעלה |
|
|
עמית 171
|
פורסם: 22/12/02 21:16 נושא ההודעה: אתם בגשם ואני בשלג!!! |
|
|
ארחיב יותר את המסלול שלי משלשום מאשכול קודם:
בריכת משכנה (צומת גולני) - מלאה במים
בדרך לכיוון קדרים - קשת מדהימה ביופייה מעל חומת הרי מירון. הרבה נהגים (גם אני...) פשוט עצרו בצד להסתכל ולצלם.
ראש פינה - קצת מנומנמת. עליתי קצת בנחל ראש פינה וירדתי דרך המושבה ההיסטורית בחזרה לרכב.
שמורת טרשי צפת - רוח קרה ומקפיאה וגשם. בין הטרשים פורחת בצלציה א"י (בגלל הגשם הפרחים סגורים ואי אפשר ליהנות מהם), ונוף לא שגרתי לכנרת.
בריכות דלתון מלאות, והגשם באזור התחלף לשלג שלא נערם.
מערת פער - אשד מים גועשים אל תוך המערה, פשוט מדהים!
ורד צידוני בשפעת פירותיו האדומים ליד המערה.
בריכת סאסא מלאה, ושמורת הר סאסא מצפון לה טובלת בערפל. ממש חבל שטיול החוג "מגדרים את הגליל" לא נערך במזג האוויר החורפי הזה... (אך מזל מבחינת הלינה..) גם כאן, ירד עלי השלג שלא נערם.
הר מירון - שפעת מטיילים (איזה מזל שלא גילו את מערת פער...), רובם רק משתעשעים בשלג ליד החניון ורק בודדים כמוני הלכו ממש בשלג בשביל הפסגה כולו - חווייה לבנה!
תצפית מההר - רק לכיוון מזרח, לצפון ולמערב כמעט לא רואים כלום...
מפלי פרוד - אכזבה גדולה. רק בוץ.
חוף חצרות יסף - הים רוגש והגלים מתנפצים בלבן אל סלעי החוף...
שפך הנעמן - האזור רווי במים מהגשמים, ואנפות למיניהן מסתלבטות בגדת הנחל.
תל שקמונה - שקיעה מול המים הלבנים.
והביתה! |
|
חזרה למעלה |
|
|
|
|
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה
|