FAQFAQ   חיפושחיפוש   רשימת חבריםרשימת חברים   קבוצות משתמשיםקבוצות משתמשים   הרשםהרשם 
 פרופילפרופיל   התחבר כדי לבדוק הודעות פרטיותהתחבר כדי לבדוק הודעות פרטיות   התחברהתחבר 
למה כל הטיולים בשבת?
פרסם נושא חדש   הגב לנושא    אינדקס הפורומים של Hug Elad - חוג אלעד -> תלונות והצעות גרסה להדפסה
צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא  
מחבר הודעה
tal

הודעהפורסם: 22/10/03 16:30   נושא ההודעה: למה כל הטיולים בשבת? הגב עם ציטוט

שלום לכולם,
מאוד התרשמתי מהחוג כמו שהוא מתואר באתר והייתי רוצה להצטרף לאחד מהטיולים,
אך בתור שומר מסורת יש לי בעיה עם טיול בשבת . Sad
האם ישנה אפשרות להזיז את אחד הטיולים לימי החול ? (אני מתכוון בעיקר בחגים כמו סוכות,פסח או חנוכה)
אני בטוח שעוד הרבה מהציבור הדתי ישמחו לטייל איתכם.
טל
חזרה למעלה
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית
xaim

הודעהפורסם: 23/10/03 17:18   נושא ההודעה: גם דתיים מטיילים נשבת הגב עם ציטוט

טל ,
יש בחוג אנשים דתיים.
בדרך כלל איננו נוסעים ברכב בשבת(אפשר לברר מראש).
אולי לפי הראשון לציון אסור לטייל בשבת, צריך ללכת לבית כנסת (וכמובן גם להצביע לש"ס),
אבל מי שעובד בימי החול ואינו מתפרנס מכספי הציבור, ואוהב לטייל בארץ ישראל יעשה כמונו: מגיעים לשטח ביום ה בערב או בשישי בבוקר וחוזרים במוצ"ש.

שבת שלום
חיים
חזרה למעלה
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דוא בקר באתר המפרסם
איל צבי
Admin - מנהל

הודעהפורסם: 23/10/03 23:36   נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

טל שלום,

אני שמח על התעניינותך בטיולים בכלל ובחוג שלנו בפרט.

חוג אלעד, בגילגוליו השונים, מטייל כבר שנים רבות במתכונת קבועה, שהוכחה כמוצלחת ביותר. שינויים משמעותיים, כמו הזזת הטיולים לאמצע השבוע, תגרום לחלק נכבד מהמטיילים לפרוש מהחוג מכיון הם יכולים לטייל רק בסופי שבוע. נכון שיש מספר חגים שבהם ניתן לטייל "כהלכה", אבל יש כמה בעיות:
  • בסוכות בדרך כלל חם מדי.
  • בחנוכה אין חול המועד ועובדים כרגיל.
  • חלק מהמטיילים מנצלים את החופשות בחגים לטיולים ארוכים בחו"ל, סיני, ירדן וכו'.
  • למרבה ההפתעה, רבים מהמטיילים ודווקא חילונים, מעדיפים לבלות את החגים עם משפחתם (במיוחד סוכות ופסח).
כל זה לא אומר שאין פתרון - ודאי שיש - אבל הפתרון הוא לא לשנות את חוג אלעד. לדעתי הפתרון הנכון הוא להקים (במסגרת החוג) קבוצה נוספת, שעבורה תותאם תכנית טיולים שאינה מתנגשת עם שמירת שבת וחגים. אחד המדריכים שלנו (יואל אורן) ניסה לפני שנה או שנתיים לארגן קבוצה כזו באופן פרטי, אך להבנתי העסק לא התרומם.

אני עדיין חושב שהרעיון מצויין ומבורך, וניתן להקים קבוצה כזו שתטייל באופן קבוע לאורך זמן. כדי שזה יקרה, צריך גרעין של פעילים שיקחו על עצמם את שיווק הרעיון לחברים, שכנים, מכרים ובכלל, כדי להגיע למסה קריטית שתאפשר פתיחת קבוצה. ברגע שזה יקרה והקבוצה תצא לדרך, השמועה תתפשט ויצטרפו עוד ועוד מטיילים.

אני הגעתי לקצה גבול הזמן הפנוי שלי. כמו כן איני שומר מסורת ואינני מתמצא מספיק בניואנסים של שמירת המסורת, כך שאין לי אפשרות מעשית לארגן קבוצה כזו. אבל... אם אתה מוכן להרים את הכפפה, אני מציע לך את כל התשתית של חוג אלעד:
  • אתר אינטרנט
  • לוח מודעות
  • רשימת תפוצה
  • הסכם עבודה עם חברת טיולי איילה
  • מודל תמחור
  • שיטת עבודה
  • מדריכים מעולים
  • רשימת מסלולים נהדרים
  • הרבה ידע ונסיון
  • ואפילו תקציב ראשוני לרכישת הציוד הקבוצתי (סיר גדול, ג'ריקנים, וכו')
הכדור עכשיו במגרש שלך. אם אתה מעוניין לנסות, אנא צור עמי קשר טלפוני או ב-email ואשמח לעזור לך לגבש תכנית פעולה. רק קח בחשבון שהחל מיום ב' הקרוב (27/10) ולמשך כשבועיים (עד 11/11) אהיה בחו"ל, ובזמן זה הגישה שלי ל-email לא תהיה סדירה. אם תשאיר הודעה אני מבטיח ליצור קשר כשאחזור.

איל צבי
חוג אלעד
חזרה למעלה
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית בקר באתר המפרסם
הצג הודעות מלפני:   
פרסם נושא חדש   הגב לנושא    אינדקס הפורומים של Hug Elad - חוג אלעד -> תלונות והצעות כל הזמנים הם GMT + 2 שעות
עמוד 1 מתוך 1

קפוץ אל:  
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה