צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
מחבר |
הודעה |
xaim
|
|
חזרה למעלה |
|
|
אורלי יהלום
|
פורסם: 31/10/04 23:05 נושא ההודעה: |
|
|
אוסף בהחלט מעניין של תמונות, רק שהוא לא חדש. אני מכירה את האתר הזה ממזמן. בכל אופן לא ברור לי מה מרעיש פה. כולם יודעים שארץ ישראל הייתה בלתי מפותחת לפני ההתיישבות הציונית ושהערבים מתרבים מהר מאוד. נראה לי גם שלנושא הזה יש פורומים יותר מתאימים מאשר מסביב למדורה של חוג אלעד, אבל מילא.
אם אני כבר פה, אני מזמינה את מי שמתעניין בתמונות ובהסטוריה לאלבום שלי על עכו העתיקה:
http://community.webshots.com/album/207692336npjCbe
וכמובן, המון איחולי בריאות לשוקה. |
|
חזרה למעלה |
|
|
xaim
|
פורסם: 1/11/04 9:32 נושא ההודעה: אורלי לידיעתך הסטוריה של ארץ ישראל מאד מתאימה לחוג אלעד |
|
|
מה יש באתר:
"באתר הזה יש הרבה דברים טובים אך עיקר חשיבותו באוצר התצלומים שלו. התצלומים האלה מאשרים את דבריו של מארק טוויין ("ארץ ישראל יושבת בשק ואפר. מרחף עליה כישוף של קללה ששרפה את שדותיה"). ארץ של דרכי עפר שוממות ומאובקות, מישורים גבעות והרים צחיחים, ריקים מאדם ומצל, בתי חמר עלובים, ביצות ממאירות. צילום קבר יוסף בשכם משנת 1865 מראה חורבה עלובה (אז הפלשתינים עוד לא ידעו שזה מקום קדוש שלהם) וסביבתו שוממה. הערים הערביות, אלה שהפלשתינים רוצים לחזור אליהן מכוח 'זכות השיבה', הם יישובים קטנטנים - יפו, חיפה, עכו, נצרת. כל מה שניתן להסיק מן המפה של המשלחת הבריטית מומחש כאן שחור על גבי לבן, בתצלומי אמת ובזמן אמיתי.
התצלומים מלווים בכיתוב ובהסבר על שנת התצלום והמקום. לאוצר התצלומים מתלווה טקסט תמציתי באנגלית, המתאר את התקופה, פרי עטו של חוקר ארץ ישראל הוותיק אלי שילר." |
|
חזרה למעלה |
|
|
xaim
|
|
חזרה למעלה |
|
|
xaim
|
|
חזרה למעלה |
|
|
אורלי יהלום
|
פורסם: 10/07/05 9:42 נושא ההודעה: תגובה מאוחרת |
|
|
חיים,
א. אני מתנצלת על נימת הזלזול בדבריי. היה נדמה לי שאתה טוען שאלו צילומים שנחשפו לראשונה או משהו כזה.
ב. לא התכוונתי שההיסטוריה של א"י אינה רלבנטית לחוג, אלא שהאתרים שהפנית אליהם הם מאוד פוליטיים, ונראה לי שיש פורומים יותר מתאימים לנושא (אבל אין לי בעיה עם זה).
ג. למי שמתעניין, ניתן לקרוא את כל ספרו של מארק טויין על מסעו לאירופה ולארץ הקודש בקישור הבא:
http://www.literaturepage.com/read/twain-innocents-abroad.html |
|
חזרה למעלה |
|
|
xaim
|
פורסם: 11/07/05 23:49 נושא ההודעה: הסטוריה או פוליטיקה? |
|
|
טוב, ההתנצלות במקום והיא מתקבלת. עבורי התמונות לא היו ידועות ואולי הגולשים גם מצאו בהן ענין, שכן הצביעו על הפתיל 317 פעמים. בכל זאת יש הבדל בין ידע המועבר בכיתה לבין תמונות ועדויות אוטנטיות. |
|
חזרה למעלה |
|
|
xaim
|
|
חזרה למעלה |
|
|
|