אייל הירושלמי
|
פורסם: 16/01/05 23:33 נושא ההודעה: סיכום הטיול לתמנע, בתקווה שמישהוא יקרא |
|
|
זכיות גדולות לדן מעיר השמש הניצחית, מדריכונו המצויין.
עקב שקע קפריסאי בצפון קיבלנו יומיים לא חמים מדי ביום ולא קרים מידי בלילה באזור הטיול. אבל גם ראות פחות טובה להרי אדום חלק מהזמן.
ברכות למטיילים החדשים בחוג.
אני לא מבין גדול במסלולים אני כתב בערך.
לירושלמים הייתה נסיע חלקה דרך ים המלח בשעה 22.30 היינו בשטח , שאר חברים נחתו רק בסביבות 12.30 ( בהמתנה הייתי מודאג עקב הידיעות על הפיגוע במעבר קרני )
השקמה מוקדמת וב 6.40 התחלנו לעלות מימקום הלינה ליד קיבוץ סמר להר הרגמן בדרך תלולה מעצבנת אבנים מתפוררים. בהר הרגמן נשקף נוף בראשית יפה ביותר להרי אדום לדרום הערבה ומצוקים בצבעים שונים כמיות שונות של עננים שהוסיפו לנוף הלכנו על רמת המידבר בהליכה קלילה דרומה בין ודיות משתחי אבן חלקם של גיר וחלקם של אבן חול.באבן גיר נמצאו מאובנים רבים מתקופה שים תטיס הייה באזור , אולי שוקה שהצתרף לטיולנו זוכר את ים זה תצפית על נחל כדכד תצפית יפה על בקעת תמנע ( לא מכתש ) וירידה בשביל נחמד מסומן מעלה מלחן ירדה יפה ביותר
עד לכניסה הראשית של פרק טימנע.רצינו לטייל עוד אבל המדיך הייה עסוק בטלפונים ברורים בחילוץ אחד המטיילים שנפל בעלייה מסמר להר ארגמן.( נאמר לנו שמצבו של המטייל טוב ושוחר מבית החולים מיד בלי בעיות )
הקפצה לאזור נחל נימרה לילנה במישור רחוק מאתר הפסולת של אילת.
האכל והינות זרמו בלילה עוגה של דני שפגטי ושלט ולקינוח אגוז קוקוס. וקידוש.
יום למוחורת שני הקבוצות טילו במסלולים דומים. בתחילה עקב חשש קל מפקחים עלינו בשביל המסומן בנחל גדנע עד להר העתק קבוצת התוכן ירדה בנחל העתק בשביל המסומן .
תודות למי ששם יתדות וסולמות בנחל . גבים יבשים באזור אילת ירדו פחות מ3 מ.מ גשם שנה זו , מצוקים יפים.תצפית על תמילת העתק פגשנו את הקבוצה השנייה עלינו בשביל יפה לא מסומן ותלול שעולה במצוק לעבר כביש הגבול המערבי חלקים עליונים היפים של נחל העתק בנוף יפה.גבה מעל 800 מטר מעל פני הים.
גם הייה כיף ללכת בשבילים מסונים רק ירבו לטובת המטיילים בטבע. אבל חובה למילחמה גדולה ברשויות שסוגרות אזורי טיול בגדרות ומבקשת תשלום , שטח כבוש מארצנו הקטנה והיפה בתוך מדינת ישראל שצריכה להיות חופשית לטיולים.
נציין לטובה שאסף הלך יפה עם כל דיבורי אנרגייה _________________ כיף לטייל בארצנו הקטנה והיפה |
|