David Gurevich
|
פורסם: 20/01/05 9:00 נושא ההודעה: ניו-זילנד 2 - בין טרק לקרחון וגנבים מעופפים |
|
|
אהלן,
לפני שבוע וחצי היה יום ממש נפלא. מזג האוויר היה מצויין - אפילו ענן אחד לא היה בשמיים,
דבר שמאוד חריג לאיזורנו. אני יצאתי לי לטיול בעמק RobRoy. אחרי כשלוש שעות, מלווה
במראות אלפינים מדהימים - פסגות מושלגות והרים בגבהים מגרדי שמיים, הגענו לנקודת
תצפית על הקרחון שהעמק נושא את שמו. מודהם מן המראה היפייפה, החלטתי להעצים את
החוויה בעזרת לעיסה קלה. חיש מהר שלפתי לי סנדוויצ' עם פסטרמה מהתיק וגמרתי אומר
לשים אותו בפי. ברגע זה ממש הגיח משום מקום תוכי אלפיני, בעל נוצות כתומות, Kea בעגה המקומי,. ועוד לפני שהספקתי "Waikaremoana" פעם אחת, התוכי חטף לי את פת הצהריים ונעלם. מהשיחים נשמעו רק קריאות רמות.
-"גנב!!", צעקתי לעברו בחוסר אונים. הפסטרמה היתה 26$ לק"ג!
מאז העידכון האחרון הספקתי לעשות כמה דברים מגניבים ביותר. קודם כל, צנחתי צניחה חופשית. חוויה אווירית לא מן העולם הזה, מגובה 12,000 רגל (כמה זה יוצא במטרים אין
לי מושג, אבל מספיק). אבל זה לא הספיק לי - אתמול מצאתי את עצמי רץ וקופץ ממעלה צוק, מגובה אומנם רק של 1000 מטר, אך לגבי היו מחוברות כנפיים ענקיות. 20 דקות התעופפתי לי יחד עם המדריך עד הנחיתה...
וכמובן - טרקים. בשבוע האחרון טיילתי לי בטרק משגע, Routeburn, שעוקב אחרי נתיב נהר שחוצה את האלפים הדרומיים. פסגות מושלגות, מפלים ואגמים - וכאשר השמש מגיחה
מן הענננים היא צובעת את הכל בגוונים מדהימים של ירוק וכחול. חזרתי חזרה למקום היציאה
בטרק אחר, Greenstone וסה"כ ביליתי במסע 5 ימים.
לפני כן - טיילתי טיול מודרך על אחד הקרחונים. היה זה יום סגריר והקבוצה הפסידה (המדריך המאורים שהלך כל הדרך במכנסיים קצרים, טעה קמעה בנתיבים ברקחון וכך היינו למעלה יותר מ6 שעות).
שלגים וקרחונים ליווי אותי גם בעליה לAvalanche Peak - פיסגה מול הרים מושלגים שעל מנת להגיע אליה חייבים להתגבר על נתיב שעולה מעל 1200 מטר, המון מזג אוויר טוב וכמובן KEAות שעפות להן הלוך ושוב. מי שמצליח - זוכה לנוף משגע של הרי השלג ותוכי מעופפים באדום בוהק. מי שקצת טיפש, כמוני, ומחליט לרדת בשביל היותר תלול - זוכה להתגל בשלג 300 מטר ולהעצר רק במזל. חוויה!
בשבוע האחרון היה לי גם המון כאב ראש עם הביורוקרטיה. החלטתי להישאר בניו-זילנד עוד חודשיים, כלומר סה"כ ארבעה חודשים. המשמעות: אני צריך להוציא ויזה אוסטרלית חדשה.
לא מן הדברים הקלים.
עד כאן. אל תוותרו על התמונות (לינק).
http://david_hul.pic.co.il/UserAlbum.asp?uid=D33D1E21E63C48E9A74B1F8E5678FFC3&alid=159004 -
הסיסמא: 052-4589444
דויד.
נ.ב. התמונות כמובן לא לשימוש מסחרי. כל הזכויות שמורות. _________________ - דויד |
|