צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
מחבר |
הודעה |
אייל הירושלמי
|
פורסם: 27/01/05 19:59 נושא ההודעה: שאלת מיליון הדולר |
|
|
לפי מודלים ראשונים ביותר ( ממש בספק ) בימי שלישי רביעי בשבוע הבא גשומים ביותר וקר.
סוף שבוע הבא פחות גשום קצת פסק בגשמים לא מזג האוויר יפה. אולי התחדשות גשם בשבת. לפי דעתי בילבד. לא סערה אבל גשמים פזורים בצפון מדי פעם. לא רציף.
נעקוב _________________ כיף לטייל בארצנו הקטנה והיפה |
|
חזרה למעלה |
|
|
אייל הירושלמי
|
פורסם: 28/01/05 0:42 נושא ההודעה: חמישי הבא סוער |
|
|
מודלים יותר חדשים מדברים על יום חמישי הבא סוער וגשום ופחות גשם בשלישי רביעי _________________ כיף לטייל בארצנו הקטנה והיפה |
|
חזרה למעלה |
|
|
עמית 171
|
פורסם: 29/01/05 5:30 נושא ההודעה: כדאי לחכות עד יום שני לתחזיות ודאיות יותר |
|
|
כבר התחלתי לחשוב על מספר אלטרנטיבות, כאשר אולי הנוחה ביותר מבחינת החשש לשטפונות והאילוצים של יומיים (הגעה לשטח ביום שישי בבוקר), היא באזור הר בוקר, במסלול הליכה רציף מאזור בורות חצץ עד שבטה (לינה באזור צומת ציפורים).
אגב, כבר יש דיווחים על פריחה מרהיבה במדבר יהודה, ואני ממליץ לשנות את הטיול של 28-27 בפברואר מדרום הר הנגב, למסלול בצפון מדבר יהודה, גם לפני גדר ההפרדה (למי שלא שמע עדיין, הגדר תעבור במדבר יהודה ), וגם ליהנות משיא הפריחה. |
|
חזרה למעלה |
|
|
אייל הירושלמי
|
פורסם: 29/01/05 21:31 נושא ההודעה: מזרחה ולא בהר. |
|
|
דבר ראשון מחריד אותי שיש תוכניות לבניית גדרות במדבריות ארצנו הקטנה והיפה.
ביום שישי נסעתי לים המלח , כל הדרך הייתה פריחה הפילו בחופף. תזכורת בניגוד לשנה שעברה הגשמים השנה ירדו חזק באזור ירושלים וצפון הנגב , סכר בית זיית מלה במיים.
שנה שעברה הסכר הייה ריק עקב בצורת בהרי יהודה.
אני לא מבין גדול בטיולים אבל בהר הנגב יש סיכו לגשם גם באזור שדה בוקר.
ובטוח קור ורוח.( חריג שבת זו שלא ניצלנו )
מקום מוגן אזור הערה המרכזי אזורים לא מוכרים לא גשומים וקרים.בין עין חצבה בצפון ליהל בדרום אזור ענק.
לא חסר מסלולים. רוב הנחלים רחבים ניתן תמיד לברוח משטפון. בזמן .
סיכויים לנזק משיטפון באזור זה למטיילים אפסי גם אם יורד טיפה גשם.
שום מקרה של נזק למטייל משטפון בערבה הייה בעבר בחורף. _________________ כיף לטייל בארצנו הקטנה והיפה |
|
חזרה למעלה |
|
|
אורי גוהר
|
פורסם: 30/01/05 19:47 נושא ההודעה: מצוקי עין גדי |
|
|
כהכנה לטיול הבא אלינו לטובה שאני גם מחכה וגם מצפה יצאתי ליומיים אינטנסיביים במצוקי עין גדי בעקבות הנמר, מתחת לעינם הפקוחה של אנשי הרשעות שמורות
מזג אויר מצויין ,פריחה מקסימה שהולכת ומתעצמת משנה לשנה והמון מים אכן גרמו לי הנאה רבה. מקווה לעוד שטפונות שיפתחו את הנחל.
בכל מקרה מחכה ומצפה לטיול הבא
ועל הנמר בפעם הבא |
|
חזרה למעלה |
|
|
עמית 171
|
פורסם: 30/01/05 22:31 נושא ההודעה: אילוצי זמן |
|
|
הטיול מתוכנן החל מיום שישי בבוקר עד מוצאי שבת.
בהתחשב בכך, ובשעת השקיעה (בערך 17:00), חבל לבזבז שעות נסיעה עד לאזור חצבה-עין יהב לטיול - דבר שהיה מצויין עבור טיול היוצא ביום חמישי בערב. ממה שהבנתי, כנראה יש לנו אפשרות ללינה במקום מוגן ביום שישי (אבל לא אקלקל את גורם ההפתעה), כך שיש עוד סיבות ללכת לנגב המרכזי.
ונקווה לפגוש את פריחת אירוס עוזיהו בסוף השבוע. |
|
חזרה למעלה |
|
|
|