FAQFAQ   חיפושחיפוש   רשימת חבריםרשימת חברים   קבוצות משתמשיםקבוצות משתמשים   הרשםהרשם 
 פרופילפרופיל   התחבר כדי לבדוק הודעות פרטיותהתחבר כדי לבדוק הודעות פרטיות   התחברהתחבר 
דיווח "מהשטח" על הגלבוע ועוד
פרסם נושא חדש   הגב לנושא    אינדקס הפורומים של Hug Elad - חוג אלעד -> עדכונים, הודעות ותזכורות גרסה להדפסה
צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא  
מחבר הודעה
איל צבי
Admin - מנהל

הודעהפורסם: 21/03/05 1:02   נושא ההודעה: דיווח "מהשטח" על הגלבוע ועוד הגב עם ציטוט

שלום לכל חברי חוג אלעד,

לאחרונה פירסמתי שני ארועים הקשורים לשמירת טבע. אני הגעתי לשני הארועים - שונים מאד זה מזה - ולהלן דיווח קצר.

להציל את הגלבוע http://hug-elad.org?*=tpc&1=10533

ביום שישי בערב נפגשנו: שוקה, שמרית, יוחנן, עזרא יהודה, אריה בצר, שוקי דברת, יעקב ברונר, בילי סטמפל, אורי גוהר, שי לבבי ואנוכי. התמקמנו ליד עין יזרעאל, בין עצי האקליפטוס ליד ולקול שכשוך המים. תוך דקות הוצתה מדורה לתפארת וזמן קצר אחר כך החל משתה כמיטב המסורת בחוג.

בין לבין שוקה תדרך אותנו לקראת פעילות ההסברה על הגלבוע, ועוד סיפר לנו על המתרחש בחברה להגנת הטבע. מסתבר שנבחר ועד מנהל חדש ל"חברה", שבו לשם שינוי יש רוב לאנשי טבע וסביבה. המנכ"ל ראה בשינוי הבעת אי אמון בו (ואפשר רק לנחש למה מנכ"ל החברה להגנת הטבע אינו מרגיש בנוח עם שומרי טבע...) - והתפטר. המנכ"ל המיועד הוא מותיקי "החברה" ושוקה מגדיר אותו כ"אחד מהטובים".

קמנו בשבת בבוקר, שוב הדלקנו מדורה כדי להרתיח מים, והתארגנו ליציאה. אני עוד הספקתי לטבול בבריכה של עין יזרעאל (מומלץ), שתינו תה ונסענו אל מעלה נורית בדרך הנוף העולה אל הגלבוע. הצטרפנו אלינו משה פרנס, צביקה דובי ויעקב שרף. חברנו כולנו אל יואב שגיא, מותיקי ובכירי "החברה", שהודה לנו על העזרה ושיבץ אותנו לתפקידים.

החל מ-8:30 בבוקר ועד בערך 14:30, עסקנו בחלוקת חומר הסברה למכוניות המגיעות, הסברים למטיילים והחתמתם על עצומות והתנגדויות לתכנית המטופשת. הסיפוק שבעבודה כזו (מלבד המטרה הסופית) הוא התגובות של המבקרים בשמורה - רובם מבינים מייד את הטעות שבהקמת עוד ישוב על הגלבוע, ותומכים במאבק בצורה נחרצת.

כמובן שככל שעשינו עבודה טובה - המאבק רחוק מהצלחה ויש להמשיך ולגייס מתנגדים לתכנית. בשני סופי השבוע הקרובים מבצע ההסברה וההחתמה בגלבוע ימשך, ודרושים מתנדבים לעזור. בסוף השבוע הקרוב (פורים) יש גם טיול של החוג, אבל בסוף השבוע שאחריו אפשר להגיע לעזור במבצע - וגם להנות מפריחת אירוס הגלבוע ובכלל מהמקום היפה.

ילדים נושמים בריא http://hug-elad.org?*=tpc&1=10542

אני הייתי הנציג היחיד של החוג, אם כי לא מדובר ב"ארוע טבע" מובהק, כך שממילא לא ציפיתי לקופצים רבים מבין חברי החוג... גם אני הגעתי בעיקר במטרה לפגוש עו"ד של "אדם טבע ודין".

רקע קצר - ארועי הטיולים האחרונים הגיעו לאזניו של מיקי, בעל הבית של חברת איילה. למרבה ההפתעה הוא לא התרגש יותר מדי ואפילו מנסה לעזור לנו להאבק ב"רשעות". הבת שלו - לירון - עובדת ב"אדם טבע ודין", והוא ביקש ממנה לעזור לי לרתום את אט"ד למאבק כנגד ה"רשעות" והצבא שגזלו מאיתנו כמעט את כל השטחים הפתוחים.

בקיצור, קיויתי להפגש עם העו"ד שקיבלה ממני את החומר בנושא. זה בסוף לא יצא, אבל המופע היה נחמד מאד וממש נהנתי - בעיקר מההופעה של גלי עטרי. גם שרית חדד התעלתה בסופו של דבר מעל לרמת שירי החתונות, והפעילה את הקהל ואת הילדים מבי"ח שניידר.

בהפסקה פגשתי את מיקי והחלפנו כמה מילים (חאן השיירות הזכור לטוב עומד לחנוך מתקן יחודי בארץ לטיהור שפכים בצורה טבעית - פרטים בקרוב). גם הכרתי את לירון, שאיתה רק דברתי בטלפון עד כה. אגב לירון היתה ממארגנות הארוע ומגיע לה ישר כוח על ההפקה המרשימה.

מה הלאה? לירון התחייבה שעכשיו, אחרי שהתפנתה מארגון הארוע, היא תדאג ללחוץ על העו"ד שבודקת את העניין "שלנו" ותנסה לארגן פגישה.

איל צבי
חוג אלעד
חזרה למעלה
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית בקר באתר המפרסם
הצג הודעות מלפני:   
פרסם נושא חדש   הגב לנושא    אינדקס הפורומים של Hug Elad - חוג אלעד -> עדכונים, הודעות ותזכורות כל הזמנים הם GMT + 2 שעות
עמוד 1 מתוך 1

קפוץ אל:  
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה