איל צבי Admin - מנהל
|
פורסם: 27/03/05 22:13 נושא ההודעה: להציל את הגלבוע ב... צעדת הגלבוע (04 / 01-02) |
|
|
שלום לכל חברי חוג אלעד ושומרי הטבע האחרים,
עדכונים:
צריך מתנדבים לאייש את דוכני ההסברה וההחתמה ביום שבת בין השעות 9-13. אין צורך להגיע ביום שישי (אלא אם יש חבר'ה שרוצים קומזיץ וכו'). אחרי שעות הפעילות נשארות עוד כמה שעות טובות לטייל ו/או לעשות את מסלול הצעדה.
עד עכשיו לא קיבלתי אף תגובה מחברי חוג שמתכוונים לבוא לעזור. זה די עצוב שהרוב הגדול של חברי החוג בעצם לא מוכנים להזיז אצבע ולעשות משהו למען העניין - צריך לזכור שזה מאבק על השטחים הפתוחים המעטים שעוד נותרו בחצי הצפוני של הארץ. זה נוגע לנו לא רק כתושבי הארץ אלא בעיקר כמטיילים שרוצים שיהיה איפה לטייל.
אני מקוה שבכל זאת יתקשרו אלי היום כמה מתנדבים. לי באופן אישי ממש לא מסתדר להגיע בשבת הקרובה, אבל אם לא יהיו מתנדבים אחרים מבין חברי החוג אז אצויו ואני ניסע כדי שבכל זאת תהיה נציגות כלשהי של חוג אלעד.
שוקה קורא לכל חברי החוג ליטול חלק פעיל במאבק כנגד הקמת היישוב "מיכל" באמצע שמורת הגלבוע. כל אחד יכול לתרום למאבק - החל מהקדשת 2 דקות לחתימה על עצומה באינטרנט, ועד בילוי סוף שבוע בגלבוע לעזרה בהחתמת מטיילים. בואו נוכיח שאנו מוכנים להאבק על שימור הארץ, כדי שיהיה לנו איפה לטייל בעתיד.
ציטוט: | מי שהיה ליד המדורה בטיולים האחרונים שמע סקירה מפי המדריכים. מידע מפורט באתר האינטרנט של מטה המאבק: http://www.teva-tlv.org/site/?p=4. להלן תקציר:
יש תוכנית להקים ישוב חדש בלב שמורת הגלבוע - מיכל. תכנית זו היא טמטום סביבתי בהתגלמותו: להקים ישוב חדש באמצע שמורה קטנה, שבה ערכי טבע רבים וביניהם פרח אנדמי לאזור, הוא אירוס הגלבוע שהפך לסמל שמירת הטבע בארץ.
אין כל סיבה להקמת הישוב מלבד רצונם של כמה אנשים לגזול את נוף של הגלבוע מהציבור לטובת נדל"ן פרטי. כמובן שהיזמים משתמשים בשלל סיסמאות כדי להסתיר את האמת, כגון: ישוב אקולוגי, ציונות, הפרחת השממה, ואיך אפשר בלי "סיבות בטחוניות". כל הסיבות הנ"ל מעולם ל היו נכונות ונסתרו בקלות ע"י מומחים בכל התחומים הרלבנטיים. כמו כן כל אנשי המקצוע שבחנו את הנושא קבעו שהקמת הישוב מיותרת לחלוטין מכל בחינה שהיא, ומצד שני גורמת לנזק סביבתי עצום.
עוד סיבה חשובה לעצירת הישוב - יש תכניות להקים עוד 2 ישובים על הגלבוע, 2 ישובים נוספים בעמק זבולון בשטח שרשעות שמורות הטבע "מכרה" למועצה המקומית, ועוד 10 ישובים נוספים במקומות שונים בארץ - הכל על פי העיקרון של "השמד כפי יכולתך". המאבק על "מיכל" ישפיע גם על ההתנגדות ליתר הישובים המיותרים.
בימים אלה המאבק צובר תאוצה, הן בגלל התקדמות התוכנית בועדות התכנון והן בגלל שבתקופה זו אירוס הגלבוע פורח והציבור מגיע בהמוניו לאזור. זו גם השעה שבה אנו נקראים להצטרף ולעזור. |
מה צריך לעשות?
חברי חוג אלעד נקראים לבוא אל הגלבוע בסוף השבוע הקרוב (04 / 01-02) ולעזור בהסברה, חלוקת חומר והחתמה על עצומות. בסוף השבוע תערך "צעדת הגלבוע" השנתית, שהיא מהצעדות המפורסמות והפופולריות ביותר. צפויים מבקרים ומטיילים רבים שיגיעו לצעוד ולהנות מהפריחה, וזו הזדמנות מצויינות לגייס תמיכה במאבק לשימור הגלבוע. עיקר העזרה תדרש ביום שבת, החל משעות הבוקר המוקדמות ועד לשעות הצהריים.
קבוצה של חברי החוג כבר התגייסה לעזרה בסוף השבוע הקודם, ואני חושב שכולנו לא רק נהננו מערב כיפי סביב המדורה ומהפריחה המרהיבה, אלא גם יצאנו בתחושת סיפוק גדולה. אז מי שעוד לא השתתף - מוזמן, ומי שכבר היה - מוזמן שוב! הפרטים המדוייקים:- צעדת הגלבוע ביום שבת הקרוב (2/4), משעות הבוקר ועד שעות הצהריים.
- בשעה 9:00 בבוקר - מפגש תדרוך ויציאה לתחנות ההחתמה עד שעות אחה"צ.
- הפעילות בתחנות - הסברה והחתמה על עצומה.
- אם יהיו מתעניינים: ביום שישי אחה"צ/ערב - נארגן קומזיץ ליד עין יזרעאל ולינה בשטח. כדאי להביא בגד ים (או לא...) ולהתרחץ במים הנעימים.
- המעוניינים להגיע מתבקשים להודיע לי בדואר אלקטרוני או בטלפון. (אנא - רק מי שמתכוון לבוא. כלומר לא "אולי/תלוי/נראה" וגם לא "אני רוצה אבל לא יכול").
מה עוד אפשר לעשות?
מלבד ההצטרפות לפעילות בסוף השבוע, אפשר לעזור בדרכים אחרות:אני מקוה ומצפה שחברי החוג יענו לקריאה ויבואו לעזור בשטח. _________________ בברכה,
איל צבי
חוג אלעד |
|