צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
האם אתה בעל מעורבות חברתית סביבתית? |
אני מעדיף לקטר בסלון ולא להרים קליפה מהריצפה |
|
16% |
[ 1 ] |
אני מוכן להשקיע מזמני מדי פעם כדי לקדם נושאים שחשובים לי |
|
33% |
[ 2 ] |
אני שמח על האפשרות ומקבל יותר מאשר נותן בפעילות זו |
|
50% |
[ 3 ] |
|
סך-הכל הצבעות : 6 |
|
מחבר |
הודעה |
xaim
|
פורסם: 15/11/04 18:39 נושא ההודעה: עת לעשות |
|
|
נמאס לך שהים מזוהם? שמזלזלים בנו ובבריאותנו?
שבנחלים זורם ביוב ולאף אחד לא אכפת?
בוא והצטרף לפעילות עמותת צלול השמה לה למטרה להגן על הים והנחלים בישראל, הצטרף אלינו למלחמה על איכות החיים והסביבה שלנו.
עמותת צלול מקימה בימים אלו צוותי משימה ייעודיים, צוותים שייקחו חלק במאבקים הציבוריים של עמותת צלול החל משלב בניית הקמפיין ועד להוצאתו אל הפועל.
צוותי המשימה כוללים:
צוות הרצליה – מאבק בעיריית הרצליה המזרימה מיליוני קובים של מי ביוב אל הים מדי שנה
צוות שפד"ן – מאבק להוצאת בוצת הביוב מהים, מעקב אחר הסכם להוצאת הביוב שנחתם בין צלול להנהלת איגוד ערים דן לביוב.
צוות עכו – מאבק להפסקת זיהום נחל ה"נעמן" הזורם אל מפרץ עכו וטיפול במזהמים נוספים כגון הביוב העירוני של העיר עכו.
צוותים נוספים יוקמו על פי דרישה וצורך.
היכנס/י לאתר האינטרנט שלנו,
התרשם/י מהפעילות ויחד נפסיק את הזיהום
אתר www.zalul.org.il טלפון 03-5762414 מייל [email protected] |
|
חזרה למעלה |
|
|
איל צבי Admin - מנהל
|
פורסם: 17/11/04 9:42 נושא ההודעה: |
|
|
אגב "צלול" -
מה העמדה של העמותה לגבי הבנייה על החוף שיתפנה מכלובי הדגים?
אני חושב שהיום כבר ברור לכולם שהמאבק נגד הכלובים נתמך על ידי אינטרסנטים שיש להם זכויות בניה על החוף (היחיד שנשאר באילת). הנזק של בניה מסיבית נוספת יעלה על הנזק של כלובי הדגים.
בסופו של דבר הכלובים יעברו לעקבה (שם אין אפשרות לפקח או להשפיע), כל השטח יתמלא בעוד מלונות ענק מזהמים, והנזק יהיה כפול ובלתי הפיך.
איל |
|
חזרה למעלה |
|
|
xaim
|
פורסם: 17/11/04 12:08 נושא ההודעה: בנוגע לצלול ולמוריס... |
|
|
היי אייל,
גם אני לא מתלהב מאירגונים הנתמכים ע"י מיליארדרים אינטרסנטים.
ידוע שצלול נתמכת ע"י מוריס כאהן, מיליארדר ובעל המצפה התת ימי באילת. האינטרס שלו כבעל המצפה הינו שמירה על המשיכה של אילת כעיר תירות תת ימית.
לגבי יזמות הנדל"ן שלו אין לי הרבה מושג. בכל מקרה אתה מתאר לעצמך שאיני תומך בהן... המאבק כנגד כלובי הדגים אינו כרוך בתמיכה בבנית אזור החוף שיתפנה... ויש לשער שהמתנגדים לכלובים יתנגדו גם לבניה!
פניתי לאגודת צלול עם שאלה שבה העתקתי את טענתך שנשמעה כמובן בעבר גם ע"י בעלי חוות הדגים. אני מצפה לתשובתם ואפרסם אותה מייד כשאקבלה.
בינתיים הדגים ממשיכים למלא את המפרץ בחרה... אבל עושה רושם שהם בדרך החוצה, אני מקווה שישארו כמה אלמוגים עד אז... גם כיום לשנרקל ולצלול באילת זו חויה מדהימה. להכנס עם משקפת שנורקל וסנפירים בחוף אלמוג ולשחות לאורך השמורה עד המצפה ובחזרה זו חויה מומלצת.
נערך לאחרונה על-ידי xaim בתאריך 7/03/06 22:27, סך-הכל נערך פעם אחת |
|
חזרה למעלה |
|
|
xaim
|
פורסם: 10/12/04 19:56 נושא ההודעה: למוריס קאהן אין זכויות בניה!!! |
|
|
מה שיש לו זה זכות סרוב ראשונה, כלומר ישלם כמו המציע הגבוה ביותר, להקמת מצפה נוסף בשמורת טבע באילת, במידה ויוקם:
http://www.nfc.co.il/showonedoc.asp?SubjectId=1&DocId=5739&PageNumber=&GoBackXTimes=
הוא כנראה דרש זאת כדי שלא יקבל תחרות במחיר מוזל לאחר שהשקיע סכום מכובד, ולכן הרשעות הסכימה.
איני מתיחס להשמצות במאמר אולם מוכן לכן אם יתעורר הצורך. אני בעד מוריס!
נערך לאחרונה על-ידי xaim בתאריך 2/01/06 18:55, סך-הכל נערך פעם אחת |
|
חזרה למעלה |
|
|
xaim
|
פורסם: 2/01/06 18:44 נושא ההודעה: עלון צלול דצמבר 05 |
|
|
*עירית הרצליה מזהמת את הים גם בתל אביב.
*השפד"ן מבטל את ההסכם בנושא הוצאת הבוצה מהים במהלך 2006.
*בית המשפט:"איום זה (מצד בעלי המפעלים בארץ כי הנושאים הסביבתיים מאיימים על המשך העסקתם של עובדים רבים) פעל בהצלחה זמן רב מדי, והפך את כל נחלי ארצנו לתעלות ביוב פתוחות ואת קרקעותיה למצבורי חומר רעיל. רק השם יודע כמה זמן יידרש כדי לנקות את נחלי ארצנו ולהשיבם לקדמותם, אפילו אם ייעשה מאמץ רציני להשיג תוצאה זו."
*קוראים לכם להצטרף לפעילות:
http://www.zalul.org.il/newsletter/1205/index.html |
|
חזרה למעלה |
|
|
xaim
|
פורסם: 7/04/06 21:41 נושא ההודעה: צלול נגד המשרד לאיכס |
|
|
"הוועדה למתן היתרי הזרמה לים פועלת בחוסר שקיפות ציבורית, תוך הפרה בוטה של כללי המנהל התקין והיא נכנעת ללחצים פסולים מצד גורמים חיצוניים לוועדה"
http://www.zalul.org.il/artical102.asp
וגם הצליחה להפסיק את זיהום נחל הנעמן:
בית המשפט העליון: "ל"מילובן" ניתנו הזדמנויות רבות בעקבות הבטחותיו לפתור את בעיית זיהום הנחל, אך המפעל לא עמד בהבטחות אלו"
http://www.zalul.org.il/artical103.asp |
|
חזרה למעלה |
|
|
|