צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
מחבר |
הודעה |
אייל הירושלמי
|
פורסם: 3/12/06 8:34 נושא ההודעה: לא מתפקידי דעה אישית |
|
|
אני חושב לטובת כולם מהצפון ומהדרום.
צריך שיצא רכב מחיפה לחדירה עפולה לביקעה.
ורכב מהשרון צפון תל אביב ירושלים הביקעה .
וגודל הרכבים לפי מספר הנירשמים.
אייל. אבל זה תפקיד של אלי נקווה לטובה של כולם. _________________ כיף לטייל בארצנו הקטנה והיפה |
|
חזרה למעלה |
|
|
אורלי יהלום
|
פורסם: 3/12/06 13:37 נושא ההודעה: |
|
|
אייל, לפי מה שהבנתי מדברי אייל צבי, ההצעה שלך קיימת אבל בסבירות נמוכה:
ציטוט: | אפשרות אחרת, כרגע בסבירות נמוכה, שיצא אוטובוס מאזור המרכז ויסע דרך ירושלים, ואוטובוס אחר יסיע את הצפוניים. |
ועוד מדבריו:
ציטוט: | תכנון אופטימלי כנראה אינו אפשרי, בוודאי לא בשלב זה כאשר עדיין לא ידוע מספר הנרשמים שיעלו בכל תחנת איסוף. כמו כן, צריך לקחת בחשבון גם את עלויות האוטובוסים. לכן חלק מאיתנו כנראה יסעו בדרך לא אופטימלית. אנא קבלו את העניין בהבנה (לא שיש הרבה ברירה...) |
ברור שתכנון אופטימלי עולה כסף, אבל קצת קשה לקחת בחשבון את עלויות האוטובוסים, כשאין לנו מושג מהן. אני חושבת שכולנו נקבל את העניין הרבה יותר בהבנה אם פעם אחת נראה סדר גודל של תמחור אוטובוס מתל אביב לירושלים, מיניבוס מחיפה לבקעה וכו'. יכול להיות שההפרש בין הצעות שונות מסתכם בסכום נמוך למטייל ואולי תהיה הסכמה על הצעה שאינה הזולה ביותר (אפשר לשקול לבקש מחיר גבוה יותר ממי שנוסע במיניבוס או למרחק גדול, או לחלק את המחיר בין כל המטיילים). ואם לא, לפחות נדע מדוע נבחר מערך הסעות זה או אחר.
אני מבינה שקשה להתחייב מראש על תכנית ההסעות, אבל מאידך, תכנית ההסעות משפיעה על החלטה של חלק מהמטיילים באם לצאת לטיול או לא. |
|
חזרה למעלה |
|
|
אורלי יהלום
|
פורסם: 3/12/06 13:54 נושא ההודעה: |
|
|
הערה: הבקשה שלי היא לאו דווקא למען חיפאים או למען ירושלמים או לגבי הטיול הנוכחי, אלא באופן כללי. |
|
חזרה למעלה |
|
|
שרון הבר
|
פורסם: 3/12/06 16:02 נושא ההודעה: שיסעו היכן שיסעו |
|
|
מרגע שעולים לאוטובוס לא כל כך משנה מהיכן יסעו כל עוד יסעו
לגבי שיקולי ביאה לטיול בקשר למקום היציאה, כדי שיצא אוטובוס מחיפה נראה לי שדרושה הרשמה של לפחות שני חיפאים.
וכבר נעשינו מפונקים. מישהו זוכר את התקופה בה האוטובוסים יצאו רק מתל אביב? |
|
חזרה למעלה |
|
|
אורלי יהלום
|
פורסם: 3/12/06 18:17 נושא ההודעה: |
|
|
שרון, כנראה שאתה מסוגל לישון באוטובוס, בנסיעה ובעצירות בלילה וביום. אשריך!
מאיפה שאתה גר לפעמים עדיף להגיע לטיולי החוג ברגל . |
|
חזרה למעלה |
|
|
אורלי יהלום
|
פורסם: 3/12/06 18:18 נושא ההודעה: |
|
|
נ.ב. שני חיפאים?? |
|
חזרה למעלה |
|
|
אייל הירושלמי
|
פורסם: 3/12/06 23:39 נושא ההודעה: שיעמדו במילה שלהם |
|
|
מי שלא נרשם בזמן ואין מקום שלא יצא לטיול.
נמעס לנסוע כמו סרדינים עם הציוד רוצים לנסוע עם מרחב , גם זה מסוכן מעבר לנוחות. _________________ כיף לטייל בארצנו הקטנה והיפה |
|
חזרה למעלה |
|
|
איל צבי Admin - מנהל
|
פורסם: 4/12/06 12:11 נושא ההודעה: |
|
|
אורלי יהלום כתב: | ברור שתכנון אופטימלי עולה כסף, אבל קצת קשה לקחת בחשבון את עלויות האוטובוסים, כשאין לנו מושג מהן. אני חושבת שכולנו נקבל את העניין הרבה יותר בהבנה אם פעם אחת נראה סדר גודל של תמחור אוטובוס מתל אביב לירושלים, מיניבוס מחיפה לבקעה וכו'. יכול להיות שההפרש בין הצעות שונות מסתכם בסכום נמוך למטייל ואולי תהיה הסכמה על הצעה שאינה הזולה ביותר (אפשר לשקול לבקש מחיר גבוה יותר ממי שנוסע במיניבוס או למרחק גדול, או לחלק את המחיר בין כל המטיילים). ואם לא, לפחות נדע מדוע נבחר מערך הסעות זה או אחר. |
אין שום אפשרות לתמחר כל טיול בנפרד, לפי הצעות המחיר של חברות האוטובוסים. כידוע תכנון ההסעות נעשה 2-3 ימים לפני הטיול לפי מספר הנרשמים, ובודאי שאין זמן גם להכין 2-3 אלטרנטיבות, גם לקבל הצעות מחיר לכל אלטרנטיבה, וגם לבצע סקר בין המטיילים לבחירת ההצעה הזוכה.
לכן כל התמחור נעשה מראש לכל השנה, ולא בנפרד לכל טיול כמה ימים לפני הטיול. כמו כן, אין עלויות קבועות של אוטובוס "מתל-אביב לירושלים" או "מחיפה לבקעה". המחירים משתנים מחברה לחברה ולפעמים גם באותה החברה לפי מחירי הדלק או מצב הרוח של מנהל המכירות. כך אי אפשר לעבוד לפי מחיר לנתיב ספציפי, אלא לפי ממוצעים והערכות.
אורלי יהלום כתב: | אני מבינה שקשה להתחייב מראש על תכנית ההסעות, אבל מאידך, תכנית ההסעות משפיעה על החלטה של חלק מהמטיילים באם לצאת לטיול או לא. |
לטעמי, מי שמקבל החלטה אם לצאת לטיול על סמך יותר או פחות נוחיות בהסעות - צריך לחפש מסגרת מתאימה יותר לטיולים. ההחלטה אם לצאת לטיול צריכה להתבסס על המסלולים והמדריכים, לא אם האוטובוס מגרד אותי מהמיטה או שמא אצטרך להטריח את עצמי לנקודת מפגש פחות נוחה. בכל מסגרות הטיולים הפתוחות אין בכלל שרות כזה של איסופים, וגם בחוג שלנו מדובר בתוספת של השנים האחרונות.
מה שמוכיח אגב, שככל שנותנים ומתגמשים יותר, כך שביעות הרצון יורדת במקום לעלות. פעם כשכולם הגיעו לת"א, גם ממרחקים גדולים (ובשעות לא נוחות), לא נשמעה אפילו טענה אחת. כשהתחילו האיסופים התחילו אין סוף טרוניות: "למה האוטובוס נוסע מפה", "למה לא עוצרים שם", "קשה לי להגיע" (לנקודת איסוף 20 דקות מהבית), "מונית עולה לי עוד כסף", "אין לי מקום טוב להחנות את האוטו" וכו' וכו'.
למרות התפיסה המינימליסטית, החוג נותן שרות מצויין למטיילים, לפעמים אף טוב מזה שמציעות מסגרות של טיולי נוחיות ופינוק. אין אפשרות תמיד לרצות את כולם ב-100%, ולפעמים אין ברירה אלא לפגוע ברמת השרות לחלק מהמטיילים. אבל בראיה של טובת הכלל התוצאות קרובות לאופטימום האפשרי.
אגב, התחלתי לעבוד על מסמך שיפרט את כל מערכת השיקולים בכל האספקטים של תכנון פעילות החוג: תאריכים, מסלולים, מדריכים, מחירים, הסעות וכו'. יקח לי עוד זמן להשלים את המסמך, אבל בסופו של דבר השיקולים יהיו ברורים. (רק שיהיה ברור - מדובר במערכת השיקולים הכללית העקרונית, לא יתפרסם מסמך ניתוח שיקולים לכל טיול...)
בינתיים, אני חושב שאפשר לסמוך על צוות הניהול שיעשה את השיקולים הנכונים לטובת המטיילים והחוג - עמדנו בנטל ההוכחה כבר מזמן. _________________ בברכה,
איל צבי
חוג אלעד |
|
חזרה למעלה |
|
|
אורלי יהלום
|
פורסם: 4/12/06 13:01 נושא ההודעה: |
|
|
אייל,
ציטוט: | אין שום אפשרות לתמחר כל טיול בנפרד, לפי הצעות המחיר של חברות האוטובוסים. כידוע תכנון ההסעות נעשה 2-3 ימים לפני הטיול לפי מספר הנרשמים, ובודאי שאין זמן גם להכין 2-3 אלטרנטיבות, גם לקבל הצעות מחיר לכל אלטרנטיבה, וגם לבצע סקר בין המטיילים לבחירת ההצעה הזוכה. |
אני מסכימה. אתה צודק.
ציטוט: | לטעמי, מי שמקבל החלטה אם לצאת לטיול על סמך יותר או פחות נוחיות בהסעות - צריך לחפש מסגרת מתאימה יותר לטיולים. |
אני לא מסכימה. עם כל האהבה למסלולים ולמדריכים, זכותו של אדם להחליט שהוא לא מעוניין לשלם עבור נסיעה במונית ו/או להשכים לפני עלות השחר ו/או להטרטר בנסיעה מייגעת, וזה לא הופך אותו לחובב טיולי נוחות ופינוק.
אני באופן אישי לא מתלוננת (סליחה אם זה נשמע כך), אלא פשוט מחליטה לא להגיע אם זה לא מתאים לי, וכך גם הייתי עושה אם ההסעה הייתה יוצאת מוקדם בבוקר מתל אביב.
בכל אופן אני מעריכה את העבודה שלך בתכנון ההסעות. |
|
חזרה למעלה |
|
|
אייל הירושלמי
|
פורסם: 4/12/06 15:08 נושא ההודעה: זמנים מדויקים ומחירי דלק |
|
|
נקווה שעליות החוזרות של מחירי הדלק בבורסות העולם בימים האחרונים לא ישפיעו יותר מידי על הטיולים שלנו בעתיד.
יותר מדהיג החימום לקשישים בעיר הקודש.
אני מקווה שתקפידו ותעמדו במילה שלכם מי שלא נרשם בזמן לא יוצא
וכך בצדק תקבלו זמן לסדר את הסעות בצורה הטבה ביותר כמה שזה ניתן.
וגם מי שלא בא שישלם. כך מונעים בלגן _________________ כיף לטייל בארצנו הקטנה והיפה |
|
חזרה למעלה |
|
|
שרון הבר
|
פורסם: 4/12/06 15:48 נושא ההודעה: תשובה לאורלי |
|
|
א. לדבר הראשון שאמרת: ממש לא
ב. לדבר השני שאמרת: כשיהיה טיול לכרמל אשתדל לבוא ברגל
ג. שני חיפאים: לא חשוב
ד. לגבי הדיון שהיה פה: כשנסעתי לסיני הצתרכתי לנסוע בלילה מירושלים לתל אביב ומשם לאילת נסיעת לילה. וכך גם בדרך חזור. ובכל זאת לא סבלתי מזה. הכל תלוי במטרת הטיול ובציפיות ממנו. נכתת רגלינו ונלך באש ובמים למשהו שיתן לנו סיפוק גדול |
|
חזרה למעלה |
|
|
אורלי יהלום
|
פורסם: 4/12/06 16:06 נושא ההודעה: |
|
|
שרון, אמרתי פעם אחת אשרייך, ואני אומרת שוב.
הבעיה שלי, כשיש לי בעיה, היא לא לטייל אחרי שלא ישנתי טוב בלילה, אלא לעבוד אחרי שלא ישנתי מספיק בסוף השבוע. אבל זה ממש לא נושא מעניין. הדיון הוא על אנשים באופן כללי ולא עליך או עליי.
כל טוב,
אורלי |
|
חזרה למעלה |
|
|
אייל הירושלמי
|
פורסם: 4/12/06 16:14 נושא ההודעה: הפתעות לא טובות |
|
|
לצערינו חיליק מהטיול יש הפתעות לא נעימות בהסעות. איחורים וצפיפות.
ואין סיבה שזה יקרה מרחקים קטנים בארצנו הקטנה והיפה.
אנכנו נותנים להם זמן להתהרגן. כדי לטייל בנחת.
אנו יוצאים לחופש ולא מסע הסרדות. _________________ כיף לטייל בארצנו הקטנה והיפה |
|
חזרה למעלה |
|
|
שרון הבר
|
פורסם: 4/12/06 20:34 נושא ההודעה: לא ממש אשריך |
|
|
אורלי
אינני מסוגל לישון בנסיעות בישיבה. וכעיקרון אינני אוהב נסיעות ארוכות. אבל אם לתחושתי הטיול שווה את זה - אני מוותר על נוחיות. לזה התכוונתי כשאמרתי
לגבי העניין השני...
ולגבי העניין השלישי (אנשים) אני שמח על ההסעות מהערים הגדולות. אבל לא כולם נהנים תמיד. בטיולי דרום הצפוניים מקבלים הסעה. ובטיולי צפון (שיוצאים בבוקר) הדרומיים נאלצים להסתדר בעצמם.
עיקר הקושי היה לחזור חזרה באוטובוסים עם כל הציוד כשמאוד עייפים
ולגבי טיולים שיצאו מבעוד לילה. הרחוקים נאלצו לבוא יום קודם ולהתמקם באוהלים ברחוב השפלה 3 או בצומת מסמיע
שיהיה טיול מהנה |
|
חזרה למעלה |
|
|
אייל הירושלמי
|
פורסם: 7/12/06 9:35 נושא ההודעה: הלילה המוקדם ביותר |
|
|
בסוף נובמבר תחילת דצמר הלילה נופל מוקדם ביותר בשנה.
בסוף ינואר הזריחה המאוחרת ביותר.
ב21 לדצמבר היום הקצר ביותר הפרש בין הזריחה לשקיעה הקצר ביותר.
נקווה שנתחיל את המסלול אחרי הבלגן של ההיסופים לפני השקיעה ביום שישי.
לגמור את המסלול לפני השקיעה אני לא מצפה גם אם הירח זורח שעות אחרי השקיעה. _________________ כיף לטייל בארצנו הקטנה והיפה |
|
חזרה למעלה |
|
|
|