FAQFAQ   חיפושחיפוש   רשימת חבריםרשימת חברים   קבוצות משתמשיםקבוצות משתמשים   הרשםהרשם 
 פרופילפרופיל   התחבר כדי לבדוק הודעות פרטיותהתחבר כדי לבדוק הודעות פרטיות   התחברהתחבר 
דרוש שיפור דחוף בהתנהגות (תגובות)
פרסם נושא חדש   הגב לנושא    אינדקס הפורומים של Hug Elad - חוג אלעד -> מסביב למדורה גרסה להדפסה
צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא  
מחבר הודעה
איל צבי
Admin - מנהל

הודעהפורסם: 24/02/07 17:14   נושא ההודעה: דרוש שיפור דחוף בהתנהגות (תגובות) הגב עם ציטוט

מי שיכול לתרום משהו אינטליגנטי לנושא - מוזמן להוסיף תשובות להודעה זו.

איל צבי
חוג אלעד
חזרה למעלה
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית בקר באתר המפרסם
אייל הירושלמי

הודעהפורסם: 24/02/07 20:16   נושא ההודעה: מקובל . מה שחשוב הטיולים יפים הגב עם ציטוט

די להתעסק באבודים שנמצאו . גם לפני הפלפונים טיילו .
יש שיפור במודלים לגבי מצב האוויר לסוף שבוע (יכתוב למתה בבלוג שלי ) נקווה שנפגש במקומות היפים עם הפרחים ,רק בחוג מטיילים למקומות המיוחדים באמת.
עמית 171

הודעהפורסם: 24/02/07 21:35   נושא ההודעה: התייחסויות לבקשתך הגב עם ציטוט

1. בעניין עשיית צרכים - עדיף עד כמה שאפשר להתפנות לפני הטיול (יום חמישי) ולצמצם למינימום את הצורך בכך בטיול עצמו.
וגם למי שלא שורף/אוסף, יש אפשרות לקבור את הפסולת הרלוונטית בצורה שלא תהווה מפגע לאורך זמן.

2. לגבי התנתקות מהקבוצה/הליכה לאיבוד, כדאי לדעתי לרענן רשימת מספרי פלאפון בקבוצה (ואין הכוונה לפלאפון של איל באופן ספציפי) - רצוי שלכל אחד יהיו כמה מספרים של אנשים נוספים מאותה קבוצה, שניתן להתקשר אליהם במידת הצורך. כדאי גם שכל המטיילים יקשיבו היטב בתחילת יום ההליכה לתדרוך לגבי מסלול ההליכה ונקודת הסיום היומית.

3. מעבר לכך, ובהמשך לסעיף 2, רצוי מאד שלכל אחד מהמטיילים יהיה בתרמיל היום לא רק הציוד המינימלי שהוא צריך להליכה, אלא גם עוד קצת פריטים למקרה של כניסה לחושך, הליכה לאיבוד וכד': פנס, מעיל, עוד בקבוק מים מעבר להערכת המינימום לצריכה, עוד קצת אוכל. אמנם יהיה כבד יותר על הגב, אבל שימושי.

4. גם מפת סימון שבילים עדכנית אינה מותרות, וגם אם לחלק מהאנשים בחוג לא ממש איכפת לטייל עם מפה מלפני 20 שנה, חשוב לשדרג את המפה, ולהיות מודע תוך כדי ההליכה בשטח איפה נמצאים (לא להיות תלויים באופן בלעדי ביכולת המעקב אחרי הקבוצה, כי אז אם יש נתק מכל סיבה שהיא, סביר שתלך לאיבוד).

טבע ונופים בישראל - עדכונים שוטפים בפייסבוק
http://www.facebook.com/inature.info
חזרה למעלה
ecyashar

הודעהפורסם: 25/02/07 8:14   נושא ההודעה: להוציא את החלב ושקדי המרק ל outsourcing הגב עם ציטוט

שלום

במקום לריב עם אייל כמה חלב הוא צריך להביא לטיול אפשר להוריד ממנו את האחריות הזו
אני בטוח שיהיו אנשים שיהיו מוכנים לקנות כמה חלב שצריך (שזה בערך שלוש עד חמש קופסאות) וגם את השקדי מרק אילו רק קופת החוג תזכה אותם בהרשמה לטיול
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דוא
איל צבי
Admin - מנהל

הודעהפורסם: 25/02/07 9:55   נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

למען הסר ספק - העניין אינו מי קונה את החלב אלא שהחוג לא עושה קייטרינג, ולכן מביאים את המינימום לצורך מרק ותה. עם הזמן השתחל העניין של קפה וחלב, אבל אין שום כוונה להרחיב את המגמה הזו אלא להפך.

האופי של טיולי החוג הוא ספרטני, הן מבחינת הטיול עצמו (למשל הליכה ארוכה ברגל ולא ע"ג טרקטורונים) והן מבחינת העיסוק באמצעי נוחיות ופינוק, וכך זה ישאר.

אם יש מספיק אנשים שמעוניינים להרחיב את השרותים המרכזיים שהחוג מספק - אחת משתיים: הם יפרשו ויקימו חוג כראות עיניהם, או שאני והשותפים לדעתי נפרוש ונקים חוג כראות עינינו.

איל צבי
חוג אלעד
חזרה למעלה
ecyashar

הודעהפורסם: 25/02/07 10:30   נושא ההודעה: הבית של מטיילי השטח ? הגב עם ציטוט

שלום אייל,

מתוך אהבת החוג וחשיבות החוג בחיי אני רואה את הדברים טיפה אחרת
לדעתי, החוג צריך להיות כמו בכותרת של אתר האנטרנט "הבית של אנשי השטח האמתיים"
כמו בכל בית, יש חשיבות רבה לערכים שהחוג מנחיל אבל גם חשוב מאוד שיהיה נחמד בטיולים
ונחמד, פרושו שלא צריך לריב על החלב בבוקר (גם אם "יתחשבו" - חלב אחד לא מספיק ל 60 איש)
נכון, כל אחד יכול להביא חלב לעצמו אבל אז זה שוב פחות נחמד וגם יותר יקר וגם זה גורם ליותר ציוד באוטובוס ושוב יותר עומס יותר ליכלוך ויותר סרבול.

לדעתי, אין שום ערך מקודש בסבל ובספרטניות, ההפך. ההצלחה לטווח ארוך של חוג אלעד תלויה גם בהיותו מקום נחמד, מקום שעושים בו (ומבשלים בו) דברים ביחד. מקום של שפע ושל שמחה.
חלק מהמטרה שלי זה לפגוש בחוג אנשים שחולקים איתי את תחביב הטיולים המשותף וזה קורה לרוב כשיש מדורה עם אוכל ושתיה, שירה נעימה ומצב רוח טוב.

קניה ובישול משותפים הינם זולים יותר ואקולוגים יותר. כשאנחנו עושים סלט משתף וחלב משותף כולנו מבזבזים פחות דלק וכסף על נסיעות ואריזות יקרות. כשכל אחד מביא רבע ליטר חלב ה footprint הסביבתי גבוה בהרבה (זאת אומרת שכמות הלכלוך שנוצרת מהרבה קרטונים קטנים ויקרים היא גדולה בהרבה)

בטיול הראשון שבאתי אליו (לפני הרבה שנים) כל אחד נעלם בסוף היום לכרסם את קופסת הסרדינים שלו. אני אישית שמח שהדברים האלה משתנים ושנוצרת יותר אווירת יחד בטיולים גם אם זה במחיר של שתיית קפה עם חלב בבוקר.

בנוסף לזה, השתיה החמה בבוקר מאוד חשובה נגד התייבשות בצהריים. אני אישית משתדל לשתות שתיים שלוש כוסות בבוקר כדי לא להתחיל את ההליכה עם דפיציט מים מהיום הקודם
איל צבי
Admin - מנהל

הודעהפורסם: 25/02/07 13:33   נושא ההודעה: Re: הבית של מטיילי השטח ? הגב עם ציטוט

ecyashar כתב:
שלום אייל,

בבקשה בבקשה, איל עם יוד אחת...

ציטוט:
מתוך אהבת החוג וחשיבות החוג בחיי אני רואה את הדברים טיפה אחרת. לדעתי, החוג צריך להיות כמו בכותרת של אתר האנטרנט "הבית של אנשי השטח האמתיים" כמו בכל בית, יש חשיבות רבה לערכים שהחוג מנחיל

אכן כך, ובמסגרת "שטח" הכוונה היא לצמצום, לא רק כדי לחסוך אלא גם כדי להתרכז בדבר שלשמו באנו - הטבע. זה הערך העיקרי, ובו צריך למקד את תשומת הלב - ולא באחוז החלב בקפה.

ציטוט:
אבל גם חשוב מאוד שיהיה נחמד בטיולים ונחמד, פרושו שלא צריך לריב על החלב בבוקר (גם אם "יתחשבו" - חלב אחד לא מספיק ל 60 איש).

עזרא ידידי, גם כשהיו שני קרטונים לכל בוקר, ואחר כך שלושה (ונדמה לי שפעם אפילו ארבעה!) - זה לא הספיק והיו רק יותר טענות ותלונות. מהלך עניינים זהה היה גם לשקדי המרק, שאף פעם לא הספיקו. לכן החלטתי לשים סוף לעניין, ולאחר מכן היה שקט יחסי בגזרה. ובכלל מה ההיסטריה סביב החלב לקפה? למה צריך לראות בעניין הזה בעיה שדורשת תיקון? אם אין קפה, הטיול לא טוב?

ציטוט:
נכון, כל אחד יכול להביא חלב לעצמו אבל אז זה שוב פחות נחמד וגם יותר יקר וגם זה גורם ליותר ציוד באוטובוס ושוב יותר עומס יותר ליכלוך ויותר סרבול.

אני לא רואה למה זה פחות נחמד, ולא מבין למה אי אפשר לשתות תה ולחסוך את הכסף, הלכלוך, הסרבול והויכוחים.

ציטוט:
לדעתי, אין שום ערך מקודש בסבל ובספרטניות, ההפך.

הספרטניות, (ואין לי מושג למה חיברת סבל לספרטניות), היא חלק מהאופי ומהקסם של החוג: ישנים בשטח, מטיילים גם בגשם ובקור, וכו'. אתה, אני ורבים אחרים הגענו לחוג בגלל האופי המיוחד והערכים שאותם החוג מייצג, לא הגענו מתוך רצון לסבול. אם נשנה את אופי החוג, קיסמו יפוג בעיני רבים מאיתנו - ואז נחפש מסגרת אחרת (ליתר דיוק, ניקח איתנו את המסגרת הקיימת, ומי שירצו טיולים אחרים יצטרכו להתארגן בכוחות עצמם).

ציטוט:
ההצלחה לטווח ארוך של חוג אלעד תלויה גם בהיותו מקום נחמד, מקום שעושים בו (ומבשלים בו) דברים ביחד. מקום של שפע ושל שמחה.

תלוי איך אתה מגדיר הצלחה.

אם המטרה היא למשוך כמה שיותר אנשים - אולי אתה צודק. אבל כאן בדיוק הבעיה של "למה לא נוסיף עוד חלב / שקדי מרק / סלט / פסטה" - אין גבול, ולאחר תקופת הסתגלות מגיעה דרישה לעוד משהו, אחר כך לעוד משהו וכו'. תמיד אפשר להרחיב את היריעה כדי למשוך עוד אנשים. למה למשל לעצור ברשימה הנ"ל ולא להוסיף: בשר (חשוב מאד לאכול חלבונים מלאים לאחר מאמץ), יין (איך אפשר בשר בלי איזה יין טוב ליד), וסורבה לימון (חייבים משהו כדי לשבור את הכבדות של הבשר לפני הקינוחים. בטח שיהיו קינוחים).

אלא שלראייתי אין למשוך לחוג אנשים שהאוכל והשפע מהווים עבורם גורם משיכה. לא רק שהעיסוק בנושא אינו מתאים לאופי של החוג, אלא שאנשים כאלה בדרך כלל ילכלכו ויפגעו בסביבה מכיון שהם ממוקדים בנוחיות האישית. בעיני, הצלחת החוג היא בשמירה על ערכים מסויימים, גם אם ערכים אלה אינם בראש מעייניו של הישראלי הממוצע.

ציטוט:
חלק מהמטרה שלי זה לפגוש בחוג אנשים שחולקים איתי את תחביב הטיולים המשותף וזה קורה לרוב כשיש מדורה עם אוכל ושתיה, שירה נעימה ומצב רוח טוב.
...
בטיול הראשון שבאתי אליו (לפני הרבה שנים) כל אחד נעלם בסוף היום לכרסם את קופסת הסרדינים שלו. אני אישית שמח שהדברים האלה משתנים ושנוצרת יותר אווירת יחד בטיולים גם אם זה במחיר של שתיית קפה עם חלב בבוקר.

למה המשכת אחרי הטיול הראשון, אם האוירה בחוג היתה כל כך שונה ממה שחיפשת?

ציטוט:
קניה ובישול משותפים הינם זולים יותר ואקולוגים יותר. כשאנחנו עושים סלט משתף וחלב משותף כולנו מבזבזים פחות דלק וכסף על נסיעות ואריזות יקרות. כשכל אחד מביא רבע ליטר חלב ה footprint הסביבתי גבוה בהרבה (זאת אומרת שכמות הלכלוך שנוצרת מהרבה קרטונים קטנים ויקרים היא גדולה בהרבה)

נכון, ולפי ההגיון הזה גם נקנה אוהל צבאי גדול בשביל כולם, חבית יין, אוכל באריזות של מסעדות, ונביא סבלים שיסחבו במהלך היום כדים של מים מינרליים (כדי לחסוך את הצורך של חלק מהאנשים לקנות לכל טיול בקבוקי מים מינרלים - שיזרקו בסוף הטיול).

לחילופין, אפשר לשכוח ליומיים את שקדי המרק, את הקפה הנמס עם חלב, את הסלטים התעשייתיים באריזות אישיות קטנות, את המים המינרליים ואת יתר הפינוקים והרגלי הנוחיות מהבית. במקום העיסוק ב"מה שמתחשק" אפשר להסתפק במועט ולהסתכל על הנוף, להתעניין בגאולוגיה ובבוטניקה או סתם לדבר עם חברים.

ציטוט:
בנוסף לזה, השתיה החמה בבוקר מאוד חשובה נגד התייבשות בצהריים. אני אישית משתדל לשתות שתיים שלוש כוסות בבוקר כדי לא להתחיל את ההליכה עם דפיציט מים מהיום הקודם

וגם חשוב מאד לשתות הרבה חלב בשביל הסידן, וכאמור חלבונים מלאים לאחר מאמץ. אבל מי שדואג למאזן הנוזלים בגוף שישתה מים (או תה), ולא יתעקש על 3 כוסות קפה נמס מגורען עם הרבה חלב.

איל צבי
חוג אלעד

נערך לאחרונה על-ידי איל צבי בתאריך 25/02/07 17:02, סך-הכל נערך פעם אחת
חזרה למעלה
שרון הבר

הודעהפורסם: 25/02/07 14:19   נושא ההודעה: סערה בכוס חלב הגב עם ציטוט

א. קפה זה לא מים. כדי להשלים החוסר יש לשתות במשך כל הטיול.
ב. מה הויכוח על חלב. כשאני מגיע למדורה (כשאני מגיע לאיזה טיול) בדרך כלל המשכימים גמרו אותו. אז אני שותה בלי חלב, סבבה?
בכלל, לפי המחקרים מוצרי חלב זה לא בריא. תביאו מוצרי סויה.
חזרה למעלה
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דוא כתובת AIM
אייל הירושלמי

הודעהפורסם: 25/02/07 14:58   נושא ההודעה: מה המסלול בעוד חמישה ימים??? הגב עם ציטוט

מה המסלול של הטיול הבא למה זה לא מפורסם.???
די לקישקושים.
( האם בטיול הבא נעבור ברפת של פרות עם חלב לפטור את בעיות החלב?? )
אייל הירושלמי

הודעהפורסם: 26/02/07 0:34   נושא ההודעה: סוף סוף כתוב על הטיול בפרחים הגב עם ציטוט

סוף סוף כתבים על הטיול ולא על קישקושים מהעבר. טוב לגולשים החדשים.
אולי משפיע על מצב האוויר כל זמן שדנו בקישקושי העבר המודלים לתבח הארוך דיברו על גשם.
מרגע שפורסם על המסלול מתמתנים המודלים על גשם. יכתוב מחר בבלוג שלי.
יש בכיף למה לצפות בעוד רק שלושה ימים.
אני חושב שמר רבים יקומו ויקבלו הודע משמחת בדואר על הטיול.
יואל אורן

הודעהפורסם: 28/02/07 1:39   נושא ההודעה: חלב על הזמן הגב עם ציטוט

אישית אני מעדיף אספרסו כפול, אבל בטיולי החוג אני מתדלק קפה שחור חזק. יבורכו כל התורמים לאוירה המיוחדת סביב המדורה בערב, סביב העוגיות בבוקר ובמהלך ההליכה. בזכותכם זה כיף וצריך לאמר תודה: לדני על עוגת הגבינה, לאמיר על הפונץ', לעזרא על הסלט, לבני על ספלי הלימון ומיץ ההדרים (ןעוד כמה דברים), לחיים על התרופה (ואיפה חלב האם של נתניה, אם כבר מדברים על חלב?...) לכל תורמי היין, המשקאות, העוגות, הקרשים למדורה ולכל מי ששכחתי, ומעל לכל לאיל על ההשקעה הטוטאלית, ועל כך צריך רק לפרגן ולהגיד מילה טובה מדי פעם - תבורכו, תבורכו, תבורכו!!!
יואל
חזרה למעלה
אייל הירושלמי

הודעהפורסם: 28/02/07 7:47   נושא ההודעה: לסיכום צפוי טיול טוב אנשים טובים אכל טוב. הגב עם ציטוט

סוף צפוי טיול יפה אכל טוב אנשים טובים אולי נשאר עם כל השאריות לחגוג גם במוצאי שבת במידבר גם פורים גם ליקוי ירח למה לחזור.
מי שלא נרשם מסיבות שונות יפסיד.
הצג הודעות מלפני:   
פרסם נושא חדש   הגב לנושא    אינדקס הפורומים של Hug Elad - חוג אלעד -> מסביב למדורה כל הזמנים הם GMT + 2 שעות
עמוד 1 מתוך 1

קפוץ אל:  
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה