צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
מחבר |
הודעה |
עמית 171
|
פורסם: 4/03/07 22:20 נושא ההודעה: מספר הערות בהמשך לטיול האחרון |
|
|
החוג בסה"כ משתדל לשמור על הטבע, ולכן היו מספר עניינים שהפריעו בטיול האחרון:
1. כניסה למערה במסגרת קבוצת התוכן - האיסור של רט"ג לכניסה למערות בהן חורפים עטלפים תקף עד 15 במרץ השנה (בשנים קודמות זה היה עד 31 במרץ). נכון שזה רק עוד שבועיים, אבל זו לא סיבה להיכנס לפני הזמן.
2. בחירת נקודת הלינה - אתר בעייתי מבחינת שמירת טבע. אחד העקרונות של התחשבות בטבע אמור להיות לא ללון בקרבת מקור מים, דבר הפוגע בנגישות של בעלי החיים למקור המים (ודאי כאשר בשעות היום יש באזור תנועת רועים וצאן - ביקרתי באתר מספר פעמים בעבר).
3. (הזניח שבהם). אני לא משתגע על גרעיני חמניות, ואף פעם לא הבנתי את העניין של לפצח את הגרעינים ולזרוק את כל הקליפות בשטח. איל (צבי) השתדל בבוקר לפנות חלק מהגרעינים האלו למדורה, אך נראה לי שהרבה יותר פשוט שמי שמוכרח לפצח גרעינים, יצטייד בשקית וישליך אליה את כל הקליפות המיותרות.
חשוב לזכור (בפרט בהמשך לסעיפים 1 ו-2) כי מטיילים רבים בחוג יוצאים גם לטיולים במסגרות עצמאיות, וה"חינוך" שמתקבל בחוג משפיע גם על הטיולים העצמאיים. מוקדש מאמץ רב ומוצדק של איל בעניין נייר טואלט בשטח, אבל מבחינת הפגיעה בבעלי חיים, מתן לגיטימציה לכניסה למערות בחורף או ללינה בצמוד למקורות מים, מהווים נזק חמור יותר (ודאי אם אותן פעולות יתבצעו ע"י מטיילים רבים ובתאריכים שונים). _________________ בואו לפורום שמירת טבע
http://forums.tapuz.co.il/nature
טבע ונופים בישראל - עדכונים שוטפים בפייסבוק
http://www.facebook.com/inature.info |
|
חזרה למעלה |
|
|
איל צבי Admin - מנהל
|
פורסם: 5/03/07 0:55 נושא ההודעה: Re: מספר הערות בהמשך לטיול האחרון |
|
|
עמית מנדלסון כתב: | החוג בסה"כ משתדל לשמור על הטבע, ולכן היו מספר עניינים שהפריעו בטיול האחרון: |
המטרה היא לא "להשתדל" אלא לשמור, וכל חריגה תטופל - ובהתאם למדיניות החדשה תטופל ללא פשרות.
ציטוט: | 1. כניסה למערה במסגרת קבוצת התוכן - האיסור של רט"ג לכניסה למערות בהן חורפים עטלפים תקף עד 15 במרץ השנה (בשנים קודמות זה היה עד 31 במרץ). נכון שזה רק עוד שבועיים, אבל זו לא סיבה להיכנס לפני הזמן. |
אני לא בטוח שקבוצת התוכן אכן נכנסה למערה (לי נאמר שלא מצאו את המערה או משהו כזה). בכל מקרה, אני חושב שאתה מעודכן בנושאים אלה יותר מכולם, כך שאתה מוזמן להזכיר למדריכים בתחילת הטיול. אם לא נוח לך להעיר להם ישירות, תוכל לבקש ממני להעביר את המסר.
ציטוט: | 2. בחירת נקודת הלינה - אתר בעייתי מבחינת שמירת טבע. אחד העקרונות של התחשבות בטבע אמור להיות לא ללון בקרבת מקור מים, דבר הפוגע בנגישות של בעלי החיים למקור המים (ודאי כאשר בשעות היום יש באזור תנועת רועים וצאן - ביקרתי באתר מספר פעמים בעבר). |
באזור המעיינות יש נגישות למים לאורך כמה מאות מטרים לפחות, כך שלא מנענו מאף בעל חיים צמא נגישות למים.
ציטוט: | 3. (הזניח שבהם). אני לא משתגע על גרעיני חמניות, ואף פעם לא הבנתי את העניין של לפצח את הגרעינים ולזרוק את כל הקליפות בשטח. איל (צבי) השתדל בבוקר לפנות חלק מהגרעינים האלו למדורה, אך נראה לי שהרבה יותר פשוט שמי שמוכרח לפצח גרעינים, יצטייד בשקית וישליך אליה את כל הקליפות המיותרות. |
יש פתרון עוד יותר פשוט - לא יהיו יותר גרעינים. אם מישהו יביא, הוא יהיה אחראי לנקות את כל הקליפות (גם של אחרים). לא ינקה - יעוף מהחוג. _________________ בברכה,
איל צבי
חוג אלעד |
|
חזרה למעלה |
|
|
עמית 171
|
פורסם: 5/03/07 13:13 נושא ההודעה: תגובות |
|
|
1. למעשה עד 17:00 לא ידעתי שנלון בעינות פצאל והייתי בטוח שישנים באנדרטת הבקעה כמו בתכנון המקורי.
אורך קטע הזרימה הוא בסביבות 200 מ' בלבד, והקבוצה התפרסה על פני קטע ניכר מהשטח.
2. ממה שהבנתי מיואל עצמו, וגם זאת בדיעבד, כן היתה כניסה למערה. אני לא יכול לצפות מראש מה תעשה הקבוצה השנייה במהלך המסלול ובכל זאת..
בסה"כ הנחתי מראש שהמדריכים מודעים לעניין. הטיולים הבאים השנה כבר לא רלוונטיים מבחינת כניסה למערות בחורף, ובמידת הצורך נדבר על כך שוב בשנה הבאה. _________________ בואו לפורום שמירת טבע
http://forums.tapuz.co.il/nature
טבע ונופים בישראל - עדכונים שוטפים בפייסבוק
http://www.facebook.com/inature.info |
|
חזרה למעלה |
|
|
אייל הירושלמי
|
פורסם: 5/03/07 15:48 נושא ההודעה: מערות ולינה |
|
|
לפי מה שידוע לי רק בודדים נכנסו למערה רובם נחו בחוץ מקבוצת התוכן.
סביר שאם הייתה פגיע היא הייתה מינמלית
לפי התוכנית חשבתי שנישן בהנדרתת הביקע כפי שהיייה באחד הטיולים הקודמים.
לא קשור לאמית.
אבל חוץ מימני ועוד אדם מהחוג ישנו כמו מתים גם שאנשים הסתובבו ולא חיות כמו בטיול הקודם . וגם רק אני ועוד אחד שמענו קולות של יריות ציידים בסביבות חצות וחצי כולם ישנו.
בתחילה טיפה מפחד רציתי להעיר את כולם אבל הייה מובן לי שזה ציידים ואולי חיי ניצלו מהפגרום שהייתי מקבל אם הייתי מעיר את כולם.
מקום הלינה הייה יפה וטוב אבל פרוץ לשכנים שלנו מיסביב. _________________ כיף לטייל בארצנו הקטנה והיפה |
|
חזרה למעלה |
|
|
|
|
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה
|