FAQFAQ   חיפושחיפוש   רשימת חבריםרשימת חברים   קבוצות משתמשיםקבוצות משתמשים   הרשםהרשם 
 פרופילפרופיל   התחבר כדי לבדוק הודעות פרטיותהתחבר כדי לבדוק הודעות פרטיות   התחברהתחבר 
מספר הערות בהמשך לטיול האחרון
פרסם נושא חדש   הגב לנושא    אינדקס הפורומים של Hug Elad - חוג אלעד -> תלונות והצעות גרסה להדפסה
צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא  
מחבר הודעה
עמית 171

הודעהפורסם: 4/03/07 22:20   נושא ההודעה: מספר הערות בהמשך לטיול האחרון הגב עם ציטוט

החוג בסה"כ משתדל לשמור על הטבע, ולכן היו מספר עניינים שהפריעו בטיול האחרון:

1. כניסה למערה במסגרת קבוצת התוכן - האיסור של רט"ג לכניסה למערות בהן חורפים עטלפים תקף עד 15 במרץ השנה (בשנים קודמות זה היה עד 31 במרץ). נכון שזה רק עוד שבועיים, אבל זו לא סיבה להיכנס לפני הזמן.

2. בחירת נקודת הלינה - אתר בעייתי מבחינת שמירת טבע. אחד העקרונות של התחשבות בטבע אמור להיות לא ללון בקרבת מקור מים, דבר הפוגע בנגישות של בעלי החיים למקור המים (ודאי כאשר בשעות היום יש באזור תנועת רועים וצאן - ביקרתי באתר מספר פעמים בעבר).

3. (הזניח שבהם). אני לא משתגע על גרעיני חמניות, ואף פעם לא הבנתי את העניין של לפצח את הגרעינים ולזרוק את כל הקליפות בשטח. איל (צבי) השתדל בבוקר לפנות חלק מהגרעינים האלו למדורה, אך נראה לי שהרבה יותר פשוט שמי שמוכרח לפצח גרעינים, יצטייד בשקית וישליך אליה את כל הקליפות המיותרות.

חשוב לזכור (בפרט בהמשך לסעיפים 1 ו-2) כי מטיילים רבים בחוג יוצאים גם לטיולים במסגרות עצמאיות, וה"חינוך" שמתקבל בחוג משפיע גם על הטיולים העצמאיים. מוקדש מאמץ רב ומוצדק של איל בעניין נייר טואלט בשטח, אבל מבחינת הפגיעה בבעלי חיים, מתן לגיטימציה לכניסה למערות בחורף או ללינה בצמוד למקורות מים, מהווים נזק חמור יותר (ודאי אם אותן פעולות יתבצעו ע"י מטיילים רבים ובתאריכים שונים).

טבע ונופים בישראל - עדכונים שוטפים בפייסבוק
http://www.facebook.com/inature.info
חזרה למעלה
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית בקר באתר המפרסם
איל צבי
Admin - מנהל

הודעהפורסם: 5/03/07 0:55   נושא ההודעה: Re: מספר הערות בהמשך לטיול האחרון הגב עם ציטוט

עמית מנדלסון כתב:
החוג בסה"כ משתדל לשמור על הטבע, ולכן היו מספר עניינים שהפריעו בטיול האחרון:

המטרה היא לא "להשתדל" אלא לשמור, וכל חריגה תטופל - ובהתאם למדיניות החדשה תטופל ללא פשרות.

ציטוט:
1. כניסה למערה במסגרת קבוצת התוכן - האיסור של רט"ג לכניסה למערות בהן חורפים עטלפים תקף עד 15 במרץ השנה (בשנים קודמות זה היה עד 31 במרץ). נכון שזה רק עוד שבועיים, אבל זו לא סיבה להיכנס לפני הזמן.

אני לא בטוח שקבוצת התוכן אכן נכנסה למערה (לי נאמר שלא מצאו את המערה או משהו כזה). בכל מקרה, אני חושב שאתה מעודכן בנושאים אלה יותר מכולם, כך שאתה מוזמן להזכיר למדריכים בתחילת הטיול. אם לא נוח לך להעיר להם ישירות, תוכל לבקש ממני להעביר את המסר.

ציטוט:
2. בחירת נקודת הלינה - אתר בעייתי מבחינת שמירת טבע. אחד העקרונות של התחשבות בטבע אמור להיות לא ללון בקרבת מקור מים, דבר הפוגע בנגישות של בעלי החיים למקור המים (ודאי כאשר בשעות היום יש באזור תנועת רועים וצאן - ביקרתי באתר מספר פעמים בעבר).

באזור המעיינות יש נגישות למים לאורך כמה מאות מטרים לפחות, כך שלא מנענו מאף בעל חיים צמא נגישות למים.

ציטוט:
3. (הזניח שבהם). אני לא משתגע על גרעיני חמניות, ואף פעם לא הבנתי את העניין של לפצח את הגרעינים ולזרוק את כל הקליפות בשטח. איל (צבי) השתדל בבוקר לפנות חלק מהגרעינים האלו למדורה, אך נראה לי שהרבה יותר פשוט שמי שמוכרח לפצח גרעינים, יצטייד בשקית וישליך אליה את כל הקליפות המיותרות.

יש פתרון עוד יותר פשוט - לא יהיו יותר גרעינים. אם מישהו יביא, הוא יהיה אחראי לנקות את כל הקליפות (גם של אחרים). לא ינקה - יעוף מהחוג.

איל צבי
חוג אלעד
חזרה למעלה
עמית 171

הודעהפורסם: 5/03/07 13:13   נושא ההודעה: תגובות הגב עם ציטוט

1. למעשה עד 17:00 לא ידעתי שנלון בעינות פצאל והייתי בטוח שישנים באנדרטת הבקעה כמו בתכנון המקורי.
אורך קטע הזרימה הוא בסביבות 200 מ' בלבד, והקבוצה התפרסה על פני קטע ניכר מהשטח.

2. ממה שהבנתי מיואל עצמו, וגם זאת בדיעבד, כן היתה כניסה למערה. אני לא יכול לצפות מראש מה תעשה הקבוצה השנייה במהלך המסלול ובכל זאת..

בסה"כ הנחתי מראש שהמדריכים מודעים לעניין. הטיולים הבאים השנה כבר לא רלוונטיים מבחינת כניסה למערות בחורף, ובמידת הצורך נדבר על כך שוב בשנה הבאה.

טבע ונופים בישראל - עדכונים שוטפים בפייסבוק
http://www.facebook.com/inature.info
חזרה למעלה
אייל הירושלמי

הודעהפורסם: 5/03/07 15:48   נושא ההודעה: מערות ולינה הגב עם ציטוט

לפי מה שידוע לי רק בודדים נכנסו למערה רובם נחו בחוץ מקבוצת התוכן.
סביר שאם הייתה פגיע היא הייתה מינמלית
לפי התוכנית חשבתי שנישן בהנדרתת הביקע כפי שהיייה באחד הטיולים הקודמים.
לא קשור לאמית.
אבל חוץ מימני ועוד אדם מהחוג ישנו כמו מתים גם שאנשים הסתובבו ולא חיות כמו בטיול הקודם . וגם רק אני ועוד אחד שמענו קולות של יריות ציידים בסביבות חצות וחצי כולם ישנו.
בתחילה טיפה מפחד רציתי להעיר את כולם אבל הייה מובן לי שזה ציידים ואולי חיי ניצלו מהפגרום שהייתי מקבל אם הייתי מעיר את כולם.
מקום הלינה הייה יפה וטוב אבל פרוץ לשכנים שלנו מיסביב.
הצג הודעות מלפני:   
פרסם נושא חדש   הגב לנושא    אינדקס הפורומים של Hug Elad - חוג אלעד -> תלונות והצעות כל הזמנים הם GMT + 2 שעות
עמוד 1 מתוך 1

קפוץ אל:  
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה