FAQFAQ   חיפושחיפוש   רשימת חבריםרשימת חברים   קבוצות משתמשיםקבוצות משתמשים   הרשםהרשם 
 פרופילפרופיל   התחבר כדי לבדוק הודעות פרטיותהתחבר כדי לבדוק הודעות פרטיות   התחברהתחבר 
חיבוק
פרסם נושא חדש   הגב לנושא    אינדקס הפורומים של Hug Elad - חוג אלעד -> סיפורי יעקב מהארץ ומהשמים גרסה להדפסה
צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא  
מחבר הודעה
Jack Broner

הודעהפורסם: 12/03/07 12:22   נושא ההודעה: חיבוק הגב עם ציטוט

חיבוק

בטיפוס תלול , בטיול אתגרי בנגב , יאנה טיפסה לאט לשמאלי . הבחנתי שהיא במצוקה . על פי לשון הגוף ולפי קריאה שקטה שהשמיעה , היא חוותה רגע של פניקה .
מיד אמרתי : "אני בא אליך" .
אני עצמי הרגשתי בטוח לגמרי , היה לי מאחז רגל נוח והלכתי זקוף . יאנה טיפסה על ארבע . התקרבתי שני צעדים שמאלה , הושטתי יד ואחזתי בזרועה , מעל הפרק .
אמרתי : " בואי לקראתי , כאן נח לעמוד " .
היא הגיעה למקום בו עמדתי , פיניתי לה מקום .
היא מיד נרגעה ואמרה : " תודה , הצלת אותי . "
מכאן המשיכה בעצמה בטיפוס . המתלול נעשה מתון יותר , ככל שהתקדמנו . לקראת הישורת עמד לפנינו אבי .
יאנה קראה לקראתו : " אבי חכה לי , אני צריכה חיבוק ."
אני חשבתי : " ומה איתי ? …"

למחרת , בהמשך הבוקר , יאנה התקרבה אלי תוך כדי צעידה . היא שוב הודתה לי . אמרה שבמצבי חרדה מספיק שיש על ידה מישהו שלא פוחד , וזה מרגיע . התלוצצתי ואמרתי שהיתי שרוי בהסטריה שקטה , ורק נראתי רגוע . דברנו עוד על מבצע הצלת חייה אתמול .
אז אמרתי : " אחרי שחילצתי אותך , ביקשת חיבוק מאבי … ומה עם האגו שלי ? "
יאנה צחקה .
החיבוק שנמנע ממני הזכיר לי אירוע משנות השבעים . ספרתי לה :
השתתפתי בטיול החברה להגנת הטבע בנחל כזיב . לקראת סוף היום נחלקנו לשתי קבוצות . בעלי המרץ בקבוצה אחת , האריכו את המסלול וטיפסו למונפור ומשם לסיום . הקבוצה האחרת , אליה הצטרפתי , כי נכרכתי אחרי אחת המטיילות , הלכה בדרך הקצרה לכוון האוטובוס . היתי שקוע בשיחה בסוף הטור. הקבוצה עצרה לזמן ממושך וסברתי שמשהו השתבש . עברתי קדימה ונוכחתי שאבדנו את הדרך . המדריכה היתה , כנראה , חסרת נסיון ומאוד מודאגת . היינו בסבך צפוף וקשה למעבר .
היא הבטיחה , מתוך משאלת לב , ומתוך לחץ , גלידה לכולם בנהריה , אם נצא מכאן בשלום .
הצעתי שאגש ימינה , לכוון המורד כדי להתמצא בסביבה . היא שמחה על עזרתי . בקשתי שימתינו במקום .
פלסתי דרך בסבך תוך שאני שובר ענפים בסוליות הסנדלים . הגעתי למקום פנוי מצמחיה , יכולתי לראות את הסביבה . הבנתי היכן אני ולאן צריך לפנות . חזרתי לקבוצה והסברתי למדריכה לאן לדעתי עלינו ללכת . היא בקשה ממני להוביל .
נגשתי לראש הטור ושוב פלסתי דרך בסוליות סנדלי . היתה לי גם מזמרה שקבלתי ממנה .
במהרה ועם המון שריטות ברגלים , הגעתי לשביל רחב וברור . השביל אותו אבדנו קודם , כשנכנסנו בהדרגה לסבך . הבנות קיפצצו וצהלו , חייכו והתחבקו .
אף אחת לא חיבקה אותי …
כאשר הגענו ,סוף סוף , לאוטובוס , המטיילים שהלכו בדרך הארוכה ישבו וחיכו לנו .

סיימתי את סיפורי , ליאנה , והתרחקנו .

בהמשך אותו בוקר , בקטע מסלול בו הלכתי עם אביבה , ראינו את אמיל צופה בנו ממקום גבוהה . סיפרתי לאביבה , בהיותה חדשה בקבוצה , על אמיל . איך יש לו חוש לגלות בנות במצוקה ולהושיט עזרה ותמיכה .
אביבה שאלה אותי : " ומה איתך ? אתה לא עוזר ? "
לזה עניתי : " כן , אני מושיט יד כשצריך , אך לא כמו אמיל , שיכול להשאר עם מישהי ניזקקת לאורך זמן . אין לי סבלנות , אני ממשיך קדימה ."
הגענו לערוץ קניוני והשביל הפך תלול . הייתי לצידה של אביבה והיא ניזקקה לעזרה .
היא קראה : " ג ד י " .
מיד אמרתי לה : " מה איתי ? אני כאן לידך ואת קוראת לגדי ? "
אביבה הגיבה ואמרה שהבינה ממני , כאשר דיברתי על אמיל , שאיני אוהב לעזור .
אמרתי שזה לא מה שהתכונתי . במצב של אחד על אחד אני תמיד מושיט יד .
בהמשך הקניון , שהיה צר מאוד , עמדנו חבורה קטנה והמתננו שהמעבר הצר לפנינו יתפנה . עמדנו בגב תחום , קירות גבוהים חלקלקים . אריאל הגיש לי שקית פירות יבשים . התכבדתי והעברתי לגדי .
אמרתי לו , כאילו ברצינות : " קח , שיהיה לך כח לעזור לבנות …"
גדי הכניס יד לשקית ושלף משמש . למשמש היה מודבק מלמעלה עוד אחד .
חטפתי את הפרי המודבק , החזרתי מהר לשקית , ואמרתי : " אחד זה מספיק ! "
הוא צחק ושלח מרפק עדין לצלעות שלי . גם אביבה צחקה .
ההתקדמות בקניון היתה איטית . מצאתי עצמי מסייע לאחרים במדרגת סלע תלולה וקשה למעבר . היתה שם אביבה , שרית ,ענת אריאל וגדי .
כשיצאנו מהקניון לערוץ שהתרחב , אביבה ניגשה קרוב .
היא אמרה : " אני חייבת לך חיבוק " .

יעקב ברונר
חזרה למעלה
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דוא
הצג הודעות מלפני:   
פרסם נושא חדש   הגב לנושא    אינדקס הפורומים של Hug Elad - חוג אלעד -> סיפורי יעקב מהארץ ומהשמים כל הזמנים הם GMT + 2 שעות
עמוד 1 מתוך 1

קפוץ אל:  
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה