FAQFAQ   חיפושחיפוש   רשימת חבריםרשימת חברים   קבוצות משתמשיםקבוצות משתמשים   הרשםהרשם 
 פרופילפרופיל   התחבר כדי לבדוק הודעות פרטיותהתחבר כדי לבדוק הודעות פרטיות   התחברהתחבר 
שנה חלפה, שנה בפתח
פרסם נושא חדש   הגב לנושא    אינדקס הפורומים של Hug Elad - חוג אלעד -> עדכונים, הודעות ותזכורות גרסה להדפסה
צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא  
מחבר הודעה
איל צבי
Admin - מנהל

הודעהפורסם: 7/09/08 21:39   נושא ההודעה: שנה חלפה, שנה בפתח הגב עם ציטוט

שלום חברי חוג אלעד,

עדיין חם ולח, אבל מתחילים להרגיש שהימים מתקצרים והצבעים קצת יותר רכים, וזה הסימן שחגי הסתיו מתקרבים ואחריהם נפתחת עונה חדשה של טיולי חוג אלעד. נתחיל בסקירה קצרה של הטיול האחרון, אחר כך כמה מילים על העונה שהיתה, ונעבור לסקירת העונה הבאה.

הטיול האחרון

הטיול האחרון של העונה הקודמת תוכנן כ"שידור חוזר" לטיול משנת 2002 (אם זכרוני אינו מטעה), בהדרכת ליאור. ארבעה ימים של שוטטות בגולן, כבר בלהט תחילת הקיץ אבל ניצול כל מקור מים בדרך. מקובל לומר שקשה לחזור על הצלחה, אבל הודות למדריך הנפלא שרון חסדאי, ה"שידור החוזר" היה טוב לפחות כמו המקור.

המסלול תוכנן ללכת על המדרונות המערביים של הגולן, ה"תפר" שבין רמת הגולן לבקעת החולה. בתפר הזה נובעים מעיינות רבים ומתנקזים אליו נחלי הגולן, כך שבדרך כלל צעדנו לא יותר משעה בין טבילות במים קרים ומשיבי נפש. נחזור ונזכיר את שרון חסדאי, שלא רק שתכנן והדריך את הטיול לעילא, אלא גם ענה בסבלנות לאינספור ניג'וזים (חייבים להכנס למים? כדאי עם גרביים או בלי? וכו'), טיפל במנהלות, תמך בחוששים מזרמי הירדן, ואפילו תיקן סנדלים ונעליים.

גם חינגת סיום היתה בערב האחרון (כולל הרמת כוס יין לזכרו של חברנו אביחי אגוזי), אז גם הצטרפו עוד כמה מטיילים שהביאו "חיזוק" בדמותו של ליאור אנמר. בקיצור, אני כבר לא יכול לחכות שהזדמנות הבאה שלוח השנה יזמן לנו חג שבועות צמוד לסוף שבוע, ואני מקוה שעד אז המתלוננים על אורך הטיול ילמדו לקח. מיותר לציין ששרון חסדאי ימשיך להדריך אותנו בשנים הבאות, בין אם ירצה ובין אם לאו...

מסקנות מהעונה הקודמת - והשלכות לעונה הבאה

מחירים

העונה הקודמת התחילה בסימן של עליית מחירים משמעותית. במשך תקופה ארוכה חברת "איילה" ביקשה לעדכן את המחירים, עקב גידול משמעותי בעלויות הדלק ושכר המדריכים. בסופו של דבר לא היתה ברירה, ובתהליך לא קל המחירים התייצבו על תוספת של כ-40 ש"ח לעומת מחירי השנים הקודמות.

נכון לכתיבת שורות אלה טרם בדקתי עם "איילה" האם יש הכרח לעדכן שוב את המחירים. הגורם העיקרי שיכול להשפיע על המחיר הוא עלות ההסעות. כולנו יודעים שמחירי הדלק עלו בצורה חדה בשנים האחרונות, אבל יש גורם נוסף שמשפיע על מחירי ההסעות - הגידול בתיירות ובעקבות כך הגידול בביקוש לאוטובוסים.

נקוה שלא יהיה שינוי מהותי לעומת העונה הקודמת, ונזכה לעוד כמה שנים של מחירים יציבים.

מנהלות שטח

בחלק מהטיולים נוסף מרכיב משמעותי לעלות הטיול, כאשר נדרש שימוש בג'יפ מנהלות. בשנה שעברה היו 3 טיולים שדרשו מנהלות שטח, וגם בעונה הקרובה ככל הנראה ידרשו מנהלות שטח ב-3 טיולים.

מנהלות שטח אמנם מייקרות את הטיול (תוספת של כ-45 ש"ח למחיר הרגיל), אבל לפעמים אין ברירה וכדי לממש מסלול חדש ומעניין צריך לשלם קצת יותר. לשנים הבאות נשתדל למתן את השימוש ברכב מנהלות.

שמירת טבע ונקיון

כן, עוד פעם הנודניק הזה (אני). למרבה הצער מתברר שעבור חלק מאנשי החוג הטיול הוא בידור לשעות הפנאי ותו לאו. ערכים, שמירת טבע ואיכפתיות אינם חלק מהחבילה עבורם. מילא החלאה הישראלי הממוצע, אבל חברי חוג אלעד צריכים לפעול לפי סטנדרטים קצת יותר גבוהים. אין לי כוונה להכתיב הרגלים לכולם, אלא רק לשמר בטיולי החוג את האוירה המיוחדת של התחשבות בסביבה, ואולי זה יחלחל גם לחיי היום-יום שלנו.

מדי טיול אני מבקש, מזהיר, מתחנן ומאיים, ומדי טיול נשארת אשפה רבה סביב המדורה, ניירות טואלט מתעופפים ברוח הבוקר הקרה, ובדרך חזרה מתגלגלים באוטובוס עשרות בקבוקי פלסטיק שיסיימו את דרכם באשפה לאחר שימוש יחיד.

(לדוגמה בטיול האחרון: הטיול הסתיים בחניון שבו היו כמה פחי אפשה שעולים על גדותיהם. כמה מחברי החוג - ביניהם כמה חברים ותיקים ומכובדים - דחקו לפחים העמוסים את האשפה שלהם. הערתי וביקשתי, לפחות את הבקבוקים לקחת למיחזור, והתשובה היחידה שזכיתי לקבל היא "יאללה עזוב אותך אין לי כוח לשטויות האלה".)

התופעות האלה שוברות אותי.

אני לא יודע מה עוד אני יכול לעשות. בינתיים אמשיך במאבק הסיזיפי, אבל אני יודע שיום אחד כבר לא אוכל לסבול את הניגוד בין ערכי החוג להתנהגות בפועל של חלק מהמטיילים, ואפרוש. זה לא איום, אלא קריאה לעזרה.

מה אפשר לעשות? הרבה.

קודם כל, להקפיד ברמה האישית:
* להימנע מלייצר אשפה רבה - ריבוי אריזות אישיות וחד פעמיות.
* להימנע משימוש בבקבוקי מים קנויים וחד פעמיים.
* כמובן להקפיד לאסוף ולקחת חזרה הביתה את כל האשפה האישית.
* לטפל בניירות הטואלט (לשרוף או לאסוף לפי תנאי השטח).
* המהדרין יאספו קצת אשפה מהשטח במהלך הטיול.

אבל לא פחות חשוב - עיזרו לי לתפוס את המלכלכים. לא צריך להתבייש ולא צריך להרגיש "לא נעים". שיהיה לא נעים לעבריין שנתפס בקלקלתו. עיזרו לי לממש פנטזיה ולהוציא את העצבים על מישהו שמחריב את אופי החוג.

עזרה והתנדבות

איתי ואני משקיעים זמן רב למען החוג. התמורה מבחינתנו היא עצם קיום החוג. אלא שלפעמים אנחנו זקוקים לעזרה. אז ניתן לזהות שחברים בחוג (וכנראה אנשים בכלל) מתחלקים למספר קבוצות:

* קבוצה קטנה (מאד) של "מתנדבים כרוניים" שבאים להציע עזרה.
* קבוצה לא גדולה של כאלה שישתפו פעולה אם יתבקשו.
* כאלה שבקושי מסוגלים לעזור לעצמם כך שלא נותר להם זמן וכח לעזור לאחרים.
* כאלה שעייפים או מתעצלים, ורק אם לוחצים עליהם הם מוכנים לעזור. קצת.
* כאלה שבאים לקבל שרות בידור לשעות הפנאי, ומאמץ למען אחרים אינו מקובל עליהם.

מי שמשתייך לקבוצה הלפני אחרונה, שתדעו: גם אני עייף, וגם לי קשה, וגם אני רוצה להנות מהטיול ולא לאסוף אשפה. אם כל אחד מכם יעזור רק קצת, דקה או שתיים, לא יגרם לכם נזק ולא תפסידו שום דבר, אבל תאפשרו גם לי ולאחרים להנות מהטיול.

מי שמשתייך לקבוצה האחרונה - מוזמן שלא להגיע לטיולי החוג.

אגב, להוציא מקרה אחד ויחיד בהיסטוריה של החוג, אין מתנדבים לקחת את הסירים והארגז.
אולי השנה יגיע המהפך?

קיצור מסלולים

עוד תופעה שמכה בנו מדי פעם: כאשר ביום האחרון של הטיול עולה האפשרות לקצר את המסלול - תמיד קמה קואליציה קטנה אך רועשת ביותר שתומכת בסיום מוקדם של הטיול.

בטיול האחרון הדברים הגיעו לידי אבסורד של ממש. כמה אנשים ש"הספיק להם" תבעו בקול לסיים את הטיול מוקדם מהמתוכנן. הם טענו ש"כולם רוצים", אבל בהצבעה התברר שהם דווקא במיעוט. העובדות לא מנעו מהם להמשיך ולצעוק שהטיול נגמר. כך נקלעתי למצב שבו נדרשתי להחליט, כאשר כל החלטה תפגע בחלק מהמטיילים. הטיול אכן הסתיים מוקדם משתוכנן, גם בגלל שיקולים אחרים, אבל זו הפעם האחרונה.

מהיום והלאה: גם אם יש מטייל אחד שרוצה להשלים את המסלול המתוכנן, ומולו 50 אחרים שרוצים הביתה, המסלול יתבצע כפי שתוכנן. מסלולי הטיולים מתפרסמים חודשים מראש, ומדי בוקר המדריכים סוקרים את המסלול הצפוי. מי שמגיע לטיול מסכים מראש למסלול, ואם רוצה לקצר - שיקצר בעצמו מבלי לריב עם אחרים.

תודות לחברי החוג

איתי הדרי - שותפי לניהול החוג.
צביקה דובי - שלקח על עצמו את תפקיד הגזבר וממלא אותו בהצלחה רבה.
אבנר גולדברג - מנהל חטיבת הג'ריקנים.
ועדת המסלולים - שמסדרת לנו כל שנה תכנית מרתקת.
ג'ייסון טסלר, רוני מגד - תמיד מוכנים לעזור, אבל לא סתם אלא בשמחה.

וסליחה אם שכחתי מישהו.

מבט לתכנית העונה הבאה

* התכנית החדשה התפרסמה במקום הרגיל (עמוד "תכנית" מהתפריט הראשי של האתר).

* בעמוד "ספריה" פרסמתי קישורים לתוכניות של שתי העונות הקודמות. עם הזמן (שאין לי) אנסה להעשיר את המאגר בתוכניות של עונות קודמות יותר.

* כפי שציינתי, גם השנה נעזר 3 פעמים במנהלות שטח.

* השנה גם שולבו בחלק מהמסלולים ביקורים באתרים בתשלום, כאשר האתרים משתלבים במסלול הטיול.

* והכי חשוב - ליאור חוזר להדריך!

איל צבי
חוג אלעד
חזרה למעלה
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית בקר באתר המפרסם
הצג הודעות מלפני:   
פרסם נושא חדש   הגב לנושא    אינדקס הפורומים של Hug Elad - חוג אלעד -> עדכונים, הודעות ותזכורות כל הזמנים הם GMT + 2 שעות
עמוד 1 מתוך 1

קפוץ אל:  
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה