xaim
|
פורסם: 22/07/09 8:56 נושא ההודעה: הרפורמה האגררית |
|
|
מכתב לח"כ, ערוך ושלח:
21 ביולי 2009
לכבוד
הח"כ הנכבד
הנדון: הסר ידך ממכירת החיסול של קרקעות המדינה
ח"כ נכבד,
אני פונה אליך בתור אזרח מדינת ישראל, שמאמין שהרפורמה עתידה לשנות את פני המדינה שאני אוהב. עקבתי לאחרונה אחרי הדיונים על הרפורמה, אני לא מאמין שהדרך היחידה להקל על הבירוקרטיה של מינהל מקרקעי ישראל היא בלהפריט את כל הקרקעות הפנויות במרכז הארץ.
לאור מקרי השחיתות הרבים אני גם חושש שהפקרת מועצת רשות המקרקעין בידי נבחרים פוליטים תגביר את מקרי השחיתות והעדפת מקורבים בתהליכי ההפרטה והתכנון. ואין זה משנה איזו מפלגה נמצאת בשלטון, כי הכסף כפי שאתה יודע, משחית. הרפורמה שבאה להסיר חסמים בירוקרטים מהאזרח הקטן, אכן תסיר את החסמים הללו – אולם דווקא מאילי הון מקורבי המפלגות. בעקבות הרפורמה השליטה הבלעדית של השרים במועצת הרשות תאפשר לתורמים ולמקורבים להיות יותר קרובים לצלחת. בנוסף, העברת סמכויות אל הוועדות המקומיות לתכנון ולבנייה, אשר נגועות בפוליטיזציה ובייצוג אינטרסנטים של מקורבים, תקל על חברי המפלגה העוסקים בנדל"ן לקדם את תכניותיהם.
הרפורמה הזו היא בכייה לדורות, היא עתידה להעלות את מחירי הנדל"ן ולצמצם את היכולת של המדינה לתכנן בין אם מדובר בפארקים, בתי ספר, שכונה חדשה וכו' ולו רק בגלל שחלילה כשהרפורמה תצא לפועל יימכרו אדמותנו היקרות לא מתוכננות ליזמי נדל"ן שירצו למקסם את הרווח.
אחרון הוא הציווי היהודי של שנת היובל. בשנת היובל חוזרות הקרקעות לבעליהם המקוריים ומשתחררים העבדים העבריים. היובל מהווה כלי, גם אם סימלי, לצדק ושוויון חברתי האוסר למכור אדם וקרקע לצמיתות.
אני מבקש ממך, אל תתמוך בהצבעה ברפורמה להפרטת הקרקעות. שמור על הקרקע של המדינה עבור הילדים שלך ושלנו.
בתודה מראש, |
|