FAQFAQ   חיפושחיפוש   רשימת חבריםרשימת חברים   קבוצות משתמשיםקבוצות משתמשים   הרשםהרשם 
 פרופילפרופיל   התחבר כדי לבדוק הודעות פרטיותהתחבר כדי לבדוק הודעות פרטיות   התחברהתחבר 
טיול חברים לרג'ף ולפטרה וסביבתה - אחרי יום כיפור
פרסם נושא חדש   הגב לנושא    אינדקס הפורומים של Hug Elad - חוג אלעד -> הצעות ופרסומים גרסה להדפסה
צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא  
מחבר הודעה
ecyashar

הודעהפורסם: 4/09/10 12:18   נושא ההודעה: טיול חברים לרג'ף ולפטרה וסביבתה - אחרי יום כיפור הגב עם ציטוט

שלום חברים

בין השקט של יום כיפור למפגשי המשפחה בסוכות אפשר לנצל את הזמן לטיול שטח בירדן
זה מעט ימי חופש (ימי א, ב,ג - יום רביע ערב חג, יום חמישי חג ויום שישי חוזרים) והרבה מדבר
================================================

אז מה בתוכנית:

יום ראשון 19.9 : אחרי מנוחה טובה ביום כיפור ממשיכים באיזי. נפגשים במעבר הגבול ע"ש רבין ליד אילת ב 13:00 ומשם נמשיך לפטרה בירדן. נישן במלון בפטרה, נכיר אחד את השני ונאכל ארוחה מקומית

יום שני 20.9 : אחרי ארוחת בוקר ניסע לכפר רג'ף ונתחיל ללכת במדבר. נטפס על הר ג'וליאף ונשן למרגלותיו. ביום הזה רוב הטיול הוא במסלול מעגלי כך שנוכל לשוטט בין הפסגות ככל שיאפשר לנו הכוח והזמן (אפשר 15 ק"מ ואפשר גם יותר, תלוי באנדרנלין)

יום שלישי 21.9 : נצא למסלול מעגלי בוואדיות טירה ואורוק . נעבור בקנינים של אבן חול ונחזור לנקודת הלינה למרגלות ג'בל ג'וליאף (הליכה של כ 15 ק"מ - שש שעות)

יום רביעי 22.9 : הליכה לג'בל בארה ואדי חומרה ולינה בעין מאשט. (הליכה של כ 15 ק"מ - שש שעות)

יום חמישי 23.9 : הליכה לג'בל מסעודה ומשם הקפצה לפטרה (הליכה של 10 ק"מ 4ש ). נלון במלון בפטרה
אם נשאר עוד מרץ אפשר לצאת לסיור לילי בפטרה לאור אלפי נרות
או ללכת לחמאם מקומי להרגעת השרירים

יום שישי 24.9 : יום ביקור בפטרה למי שלא היה שם עדיין - ולמי שכבר מכיר, נארגן טיול לג'בל אהרון. תצפית מדהימה על האזור ועל הנגב והערבה. זה יום הליכה קשה של 7 עד 9 שעות. (אבל שווה...) לפנות שקיעה נחזור לישראל (נהיה באילת בערך ב 22:00 )

איך הטיול מאורגן?
פניתי לסוכן ירדני והוא ידאג לנו למדריכים, מלונות, הסעות, אוכל, והקפצות לשטח, והקפצת ציוד הלינה בין חניני הלילה (וגם לתה קפה, ומזרונים)

מה ההבדל בין הטיול שלנו לטיול של חברת טיולים ישראלית?
החברות הישראליות משתמשים באותו סוכן ירדני בשטח. אני לא מדריך מוסמך ולכן הידע שלי מוגבל יותר (לא זוכר את ההבדל בין חרדון מדבר לחרדון חולותׂ ) . אנחנו עובדים עם הקהילות המקומיות ולכן הטיול זול יותר מטיולים דומים אבל דורש מכל משתתף אחריות גדולה יותר
אישית, אני לא אוהב להגיע לגבול טרוט עיניים בשש בבוקר אחרי נסיעת לילה מתישה ולטייל כל היום הראשון אפוף לגמרי. אני גם בא לירדן בשביל לראות את התרבות והאנשים ולא רק סלעים. בגלל זה הטיול הזה לוקח את הזמן כדי להגיע ולחזור מירדן. אנחנו לנים שתי לילות בפטרה כדי להרגיש את אווירת המקום ולא מנסים לדחוף מקסימום מדבר במינימום ימים. בהתאמה, אם אתם רוצים להאריך את הטיול (צלילות בעקבה ביום כיפור) או להשאר עוד בירדן אתם יכולים לפגוש אותנו בקלות בלילה הראשון (או להשאר ולהמשיך לטייל בממלכה אחרי הלילה האחרון)

למי מיועד הטיול ?
הטיול מיועד למטיילים שאוהבים להיות בשטח ומסוגלים ללכת כ 15 ק"מ ביום גם בתנאים קשים יחסית של עליות ירידות, מפלים , סלעים וקניונים. זה לא הולך להיות טיול קריעה אבל בהחלט נלך יחסית הרבה ובמקומות פחות מסודרים . אם אתה מצטרף אלינו חשוב שתהיה בעל ראש פתוח לחבר'ה מעניינים. חוויות לא שיגרתיות הרבה פתיחות לקבל הכל בחיוך והבנה שאת באמת מצטרפת להרפתקאה.

כמה זה עולה?
המחיר הוא שלוש מאות וחמישים דולר עבור השרותים שאנו מקבלים מהירדנים בשטח. זה כולל שתי לילות במלון, שלושה לילות במדבר. אוכל ושתיה לכל הימים, הדרכה, הקפצת ציוד בין חניוני הלילה, הקפצה שלנו לתחילת וסוף מסלול. הסעות לגבול וחזרה. מזרונים לשהיה בשטח
מה עוד צריך לשלם? כניסה לפטרה (כ 33 דינר) מס גבול ישראלי וירדני, טיול עששיות בפטרה (אופציונלי כ 12 דינר) חמאם, (אם רוצים) ביטוח רפואי (חובה) והוצאות אישיות

בטחון, בטיחות ואחריות אישית
במדבר אנחנו מטיילים עם חברות מקומיות ומדריכים בדואים מאנשי המקום שידאגו שנהיה אורחים רצויים בשטח שלהם. נגיע גם לפטרה, אתר תיירות שמגיעים אליו כ 6000 מטיילים מידי יום. כיוון שמדובר בטיול חברים חשוב להדגיש שכל מטייל אחראי לעצמו ואין לי אחריות על אף אחד מכם, בכל זאת כדי לא להתקל בקשיים אני דורש מכל מטייל לעשות ביטוח רפואי כולל חילוץ (אני אברר איזו חברה נותנת הצעה טובה יותר וכל אחד מכם יצור קשר איתה באופן פרטני)

מה להביא:
- בגדים לימים חמים ולילות קרירים (אנחנו מטיילים בגובה של מצפה רמון ומעלה....).
בעונת המעבר יכולים להיות הבדלי טמפרטורות די גבוהים בין יום למשניהו
- שק שינה (ואוהל) - ציוד לשינה בשטח
- נעלי הליכה (וסנדלים לערב)
- כלי רחצה ובגד ים
- פנס ראש, נייר טאולט,
- צ'ופרים נכון שאנחנו מקבלים אוכל אבל אין כמו חבילת צימוקים על ראש ההר, וכוס יין חם ליד המדורה
- כלי נגינה, שירונים למדורה הערב (לא את הסיטאר או הפסנתר אבל גיטרה ב 200 שקל
מהתחנה המרכזית עוזרת לאווירה)

אז מה עוד
חשוב ליצור איתי קשר כמה שיותר מהר כדי שנמלא את הקבוצה (וכדי לשמור מקום)
פרטים והרשמה
עזרא כהן-ישר
0528389684
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דוא
הצג הודעות מלפני:   
פרסם נושא חדש   הגב לנושא    אינדקס הפורומים של Hug Elad - חוג אלעד -> הצעות ופרסומים כל הזמנים הם GMT + 2 שעות
עמוד 1 מתוך 1

קפוץ אל:  
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה