איל צבי Admin - מנהל
|
פורסם: 16/12/10 13:40 נושא ההודעה: טכני: שיטת הפצה חדשה לתזכורות סיורי מויש |
|
|
שלום לכולם,
תקציר: פתחתי רשימת תפוצה נפרדת תזכורות הנוגעות לסדרת סיורי מויש. רשימת התפוצה מנוהלת באמצעות שרות Google Group. מי שעד היום קיבל ממני תזכורות (של חוג אלעד), לא צריך לעשות שום דבר כדי להצטרף לרשימת התפוצה של הסיורים. לא יהיה שינוי בסוג או במספר ההודעות שאפיץ. מי שכבר קרא את ההסבר על המעבר של רשימת התפוצה של חוג אלעד ל-Google Group, כבר יודע על מה מדובר.
הוראות הצטרפות והסרה מרשימת התפוצה:- רשימת התפוצה של כתובות האימייל מנוהלת בשרות קבוצת גוגל (Google Group).
- הצטרפות לרשימת התפוצה והסרה ממנה נעשים עצמאית ללא מעורבות שלי.
- להצטרפות יש לשלוח הודעה (ריקה) לכתובת: [email protected]
- להסרה מהרשימה יש לשלוח הודעה (ריקה) לכתובת: moish+un[email protected]
- יש לשלוח את הודעת ההצטרפות/הסרה מהכתובת שאותה מעוניינים לצרף/להסיר.
- צרפתי לרשימה החדשה את כל מי שכבר היה רשום אצלי.
כלומר, מי שקיבל ממני תזכורות לא צריך לבצע פעולה כלשהי כדי להצטרף.
- מי שלא מקבל תזכורות צריך לבדוק את תיקיית דואר הזבל (Spam), ולהגדיר את תזכורות הסיורים כדואר "טוב".
למה ואיך
הסיורים של מויש מיועדים בראש ובראשונה לחברי חוג אלעד, אבל לא רק להם. באופן טבעי הסיורים המיוחדים מושכים גם קהל אחר, שאינו בהכרח מעוניין או מסוגל להשתתף בטיולי השטח של החוג. כך נוצרה אצלי רשימה של מתעניינים בסיורים בלבד, ללא קשר לטיולי החוג.
ניהול של רשימת תפוצה דורש התעסקות לא מעטה, כפי שהסברתי לגבי רשימת התפוצה של חוג אלעד. ניהול של שתי רשימות תפוצה, שיש ביניהן חפיפה גדולה, זה כבר כאב ראש אמיתי. יתרה מכך, במשלוח של דואר אלקטרוני רגיל יש מגבלות על מספר ההודעות שניתן להפיץ ביום (כמוסבר בקישור לעיל). עקב המגבלות אין אפשרות לשלוח באותו יום תזכורת אחת הנוגעת לטיולי חוג אלעד ותזכורת אחרת הנוגעת לסיורי מויש.
הפתרון הוא הפרדת רשימות התפוצה וניהולן באמצעות שרות Google Group:
* בכל רשימה יהיו הנמענים הרלבנטיים.
* כל אחד יכול לבחור אם לקבל תזכורות על הטיולים, הסיורים, גם וגם או בכלל לא.
* הצטרפות והסרה עצמיים, ללא מעורבות שלי.
* אין הגבלה על מספר התזכורות שאני יכול לשלוח.
אני חוזר ומדגיש שלא ישלחו יותר תזכורות בהשוואה למצב הקודם. עד היום שלחתי את כל התזכורות לרשימת תפוצה אחת, ומהיום אשלח תזכורות מסויימות לרשימה אחת (טיולי חוג אלעד) ותזכורות אחרות לרשימה שניה (סיורי מויש). מי שמנוי לשתי הרשימות יקבל בדיוק אותו מספר תזכורות כמו קודם. _________________ בברכה,
איל צבי
חוג אלעד |
|