FAQFAQ   חיפושחיפוש   רשימת חבריםרשימת חברים   קבוצות משתמשיםקבוצות משתמשים   הרשםהרשם 
 פרופילפרופיל   התחבר כדי לבדוק הודעות פרטיותהתחבר כדי לבדוק הודעות פרטיות   התחברהתחבר 
טיול בשדות .
פרסם נושא חדש   הגב לנושא    אינדקס הפורומים של Hug Elad - חוג אלעד -> סיפורי יעקב מהארץ ומהשמים גרסה להדפסה
צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא  
מחבר הודעה
Jack Broner

הודעהפורסם: 22/06/05 13:15   נושא ההודעה: טיול בשדות . הגב עם ציטוט

בשבת האחרונה יצאתי להליכה בדרום העיר ( כפר סבא ) .יצאתי לפנות ערב , בקצרים וללא כובע .
הלכתי לאורך תוואי מסילת הרכבת העתידי , לתחנת הרכבת החדשה , בבניה . מעל תוואי המסילה שני גשרים בהקמה , לחבר בין כבישים עירוניים .
חציתי את אחד הגשרים , את זה שרק לאחרונה סיימו לצקת . טיפסתי בסולם עץ ארעי , מבעד לגדר ( כמובן ) , ושוב טיפסתי למטה בקצה האחר
ללא סולם ומבעד לגדר נוספת .
בהליכות שלי אני מתבונן ומבחין מה צומח בשדות . מהיותי בן מושב לשעבר , אני מכיר את העונות לגידולים השונים .עכשיו סיום ליקוט תות שדה ופינוי
השטח מיריעות נילון , עכשו גם הזמן לזריעת בטטות .
גיליתי שדה בוטנים , צמחים צעירים רעננים בירוק עז . הזמן לאיסוף הבוטנים ( נקרא "תליש" ) הוא בסוף הקיץ . התהליך כולל הפיכת השתילים
עם השורשים כלפי השמש . ולאחר כמה ימים מתוחים - ימים בהם חרד החקלאי מפני הגשם הראשון , גשם ישחית את היבול - תולשים את הבוטנים
במכונה חקלאית גדולה . הבוטנים נארזים בשקים והצמחים היבשים נכבשים לחבילות קש דחוסות - מספוא לבהמות . השם העברי הנכון הוא אגוזי
אדמה , אבל הם טעימים גם בשגיאה . לפי המסורת האדוקה שלי עצמי , בימי כיפור אני יוצא להליכות ארוכות , רחוק מהבית ובחזרה , מצויד בתרמיל
ומים . במסעותי אלו , בשדות ודרכי עפר, אני נהנה מפירות העונה , והפירות הם : רימונים מעץ בודד נטוש , ביכורי גויאבות ובוטנים ( אגוזי אדמה )
שניתן ללקט בשדות לאחר התליש . בשוטטות שלי ביום כיפור האחרון חיפשתי ולא מצאתי שדה בוטנים . שאלתי את ליאור ,לאחר החג בטלפון , אם מצא שדה בוטנים כלשהו . ליאור שותף לחיבתי בליקוט בוטנים , אך גם הוא לא מצא . האמנתי שנעלמו הבוטנים מנופי השרון , כמו שנעלמו ההדרים
ולכן התלהבתי בשבת האחרונה לגלות שדה בוטנים מוריק . יש לי תוכנית ליום כיפור הבא !
להתראות . יעקב ברונר .
חזרה למעלה
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דוא
ש.ה.

הודעהפורסם: 22/06/05 13:46   נושא ההודעה: צום קל הגב עם ציטוט

רק שכואב לראות את תהליך ההרס שהאיזור עבר בשנים האחרונות מאיזור כפרי מלא פרדסים למטרופולין עם אוטוסטרדות ובתי קומות מכוערים, ומקומות עם שמות כמו נווה הדרים, כפר הדר וכיוצא בזה על שם מה שהיה ואינו
אז אם אתה מוצא נחמה פורתה בבוטנים - אשריך. ושיהיה לך צום קל
חזרה למעלה
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית כתובת AIM
ecyashar

הודעהפורסם: 23/06/05 8:41   נושא ההודעה: טיולים חקלאיים באזור זכרון הגב עם ציטוט

אצלנו העונה "החקלאית" לטיולי אסיף הולכת כדלקמן:

תחילת נובמבר: זתים
סוף נובמבר: אנונה, פג'ויה
דצמבר עד מרס: אבוקדו, אשכוליות, תפוזים
פברואר: זעתר
תחילת מאי: תות עץ, אפרסקים, משממשים, נקטרינות
שבועות: צלפים
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דוא
ש.ה.

הודעהפורסם: 23/06/05 13:00   נושא ההודעה: אצלינו בכרמי גוש אפרת עציון: הגב עם ציטוט

בין אוגוסט לאוקטובר - נובמבר או חגי תישרי: ענבים ותאנים, אין כדוגמתם במרכולים
(ולכן זו העונה המועדפת לטיול שעמית מתכנן לאיזור)
התאנה חנטה פגיה והגפנים סמדר נתנו ריח
חזרה למעלה
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית כתובת AIM
הצג הודעות מלפני:   
פרסם נושא חדש   הגב לנושא    אינדקס הפורומים של Hug Elad - חוג אלעד -> סיפורי יעקב מהארץ ומהשמים כל הזמנים הם GMT + 2 שעות
עמוד 1 מתוך 1

קפוץ אל:  
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה