Jack Broner
|
פורסם: 10/07/05 9:07 נושא ההודעה: סנדלים |
|
|
סנדלים
אחותי אמרה שאני מדמיין דברים . במשך שנים , כאשר הייתי מספר על הסנדלים , צלילה לא זכרה וטענה שאני ממציא .
גרתי בנהריה במשך שמונה שנים , מאז 1974 . לפעמים הייתי מארח בנות , הפעם , ארחתי את צלילה אחותי . יצאנו לטייל בגליל ,וירדנו לנחל בצת דרך קיבוף אילון . השארנו את רכבו על יד תחנת השאיבה והלכנו לאורך הקטע הזורם בבצת . הלכנו ליד הבריכות , מעבר למעיינות , ובאזור הצחיח ממזרח לנביעות . המשכנו בנחל שרך עד למערת הנטיפים . נכנסנו רק כדי להציץ ,וגילינו נרות דולקים במערה ,הושארו על יד מטילם לפננו , והחלטנו להכנס . הכרתי את המסלול , והייתי במערה מספר פעמים , לצלילה זו היתה פעם ראשונה . בעומק , לקראת היציאה לא נותרו נרות דולקים , גששנו בחושך מרחק מה , ואז שוב היה בדל נר בוער , יצאנו בעור ( באור ) שינינו .
בדרך חזרה נקרע לצלילה הסנדל . הלכה יחפה מרחק קצר והחלפנו , נתתי לה סנדל שלי , ואני הלכתי יחף . התחלפנו שוב ושוב ולשנינו היו כאבים ברגליים .
חזרנו לנהריה וניגשנו לשכנים שגרו בבית ישן עם גינה ותה קר . אני בקשר אתם עד היום , חנה ואיציק , איתי ואורי . סיפרנו בהתרגשות את שעברנו , חנה שאלה אם נרצה משהו קר גם לרגליים ?!
שנים עברו , ושוב נזדמנו אחיותי ואני לביקור אצל חנה ואיציק והתה הקר בגינה . אחד הדברים הראשונים שחנה אמרה לצלילה , בחיוך גדול : " נראה שהפעם לא ניקרעו לך הסנדלים ."
יעקב ברונר |
|