FAQFAQ   חיפושחיפוש   רשימת חבריםרשימת חברים   קבוצות משתמשיםקבוצות משתמשים   הרשםהרשם 
 פרופילפרופיל   התחבר כדי לבדוק הודעות פרטיותהתחבר כדי לבדוק הודעות פרטיות   התחברהתחבר 
לשקול הצבעה למפלגת "הירוקים" לך לעמוד 1, 2  הבא
פרסם נושא חדש   הגב לנושא    אינדקס הפורומים של Hug Elad - חוג אלעד -> שמירת טבע גרסה להדפסה
צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא  
מחבר הודעה
איל צבי
Admin - מנהל

הודעהפורסם: 28/03/06 11:24   נושא ההודעה: לשקול הצבעה למפלגת "הירוקים" הגב עם ציטוט

שלום לכולם,

עד היום, יום הבחירות, לא היתה לי כוונה להצביע. אין לי אמון באיש מהפוליטיקאים. לדעתי רובם ככולם חולי נפש שגחמתם היחידה היא לצבור כוח והשפעה, ולחילופין מטומטמים שאינם מסוגלים להבחין בעובדות שיושבות להן על קצה האף וממילא אינם מסוגלים לקבל החלטה נכונה.

המפלגות החרדיות הן היחידות שמצהירות בגלוי על מטרותיהן (דאגה למגזר החרדי) ומשתדלות לקיים את הבטחותיהן בעקביות. אבל גם אלה מפלגות שאינן פועלות למען המדינה או כלל הציבור, כך שגם הן לא ראויות לקולם של מי שאינם נמנים על המגזר החרדי.

אני לא ממש מתרשם מכל הקישקושים על חשיבות ההצבעה לחוסנה של הדמוקרטיה. אין חשיבות אמיתית להצבעה, כאשר לא משנה למי מצביעים כי בסוף מקבלים את אותם אפסים עלובים שפועלים (במקרה הטוב) על פי אילוצי האמריקאים ולחץ התקשורת.

עכשיו אני קצת מתלבט - אולי לתת צ'אנס למפלגת הירוקים. אולי בכל זאת כדאי לנצל את הקול שלי, ולתמוך במפלגה שדואגת ל"מגזר שלי" - המגזר שאכפת לו מהסביבה לטובת עצמנו ולטובת כולם.

אולי יש סיכוי לעצור או לפחות לצמצם את השמד והחורבן שמדינת ישראל ממיטה על ארץ ישראל. אולי מפלגה קטנה תצליח להשחיל כמה חוקים סביבתיים. אולי ח"כ ירוק ונמרץ יוכל "לטרטר" את המערכת ולהפריע למלאכת ההרס הסביבתי. אולי תהיה לנו כתובת לפנות במאבקנו ברשעות הטבע והגנים.

אני יודע שגם הירוקים יצטרכו להיות פוליטקאים, לעסוק בתככים ולרקוח עסקות פוליטיות מלוכלכות - זו השיטה והירוקים לא יהיו אלה שישנו אותה. אבל עד היום לא נתנו צ'אנס למפלגה שמטרתה שמירת הסביבה, אז אולי הגיע הזמן לבדוק אם יש כיסוי להבטחות.

ככל שחולפות השעות אני נוטה להצביע לירוקים. אני מניח שבקרב חברי החוג יש רבים כמוני, וכמו בכלל הציבור, שלא התכוונו להצביע. אני מציע לשקול הצבעה עבור הירוקים. הם לא מבטיחים שום דבר שקשור לנושאים שנויים במחלוקת, אלא מבטיחים לנסות ולקדם את הנושאים שבעצם כולם תומכים בהם (להוציא כמה אינטרסנטים ושליחיהם בממשלה).

בקיצור, אין מה להפסיד חוץ מכמה דקות בקלפי, אז שיהיה - הירוקים.

איל.
חזרה למעלה
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית בקר באתר המפרסם
אפרת נקש

הודעהפורסם: 28/03/06 12:43   נושא ההודעה: אכן ראוי למחשבה הגב עם ציטוט

מסכימה עם כל מילה שכתבת!
אולם, הסיכוי שלהם לעבור את אחוז החסימה נמוך, וזה כמו לא להצביע כלל. Crying or Very sad
תבוסתנית כנגד הפוליטיקה,
אפרת.
חזרה למעלה
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דוא בקר באתר המפרסם
איל צבי
Admin - מנהל

הודעהפורסם: 28/03/06 14:05   נושא ההודעה: Re: אכן ראוי למחשבה הגב עם ציטוט

אפרת נקש כתב:
הסיכוי שלהם לעבור את אחוז החסימה נמוך, וזה כמו לא להצביע כלל.

דווקא בגלל זה כדאי להצביע עבורם - אם לא יעברו את אחוז החסימה אז חזרנו לתכנית המקורית...

איל.
חזרה למעלה
עמית 171

הודעהפורסם: 28/03/06 16:02   נושא ההודעה: בעניין הירוקים הגב עם ציטוט

אירחנו בפורום שמירת טבע לא מזמן את מס' 2 של הירוקים - הדס שכנאי.

חלק מהגולשים התאכזבו מתשובותיה לשאלות.

קיימנו בתחילת השבוע הזה מרתון אירוחים נוספים - מוסי רז ממרצ, ח"כ זבולון אורלב מהמפד"ל וח"כ יורי שטרן מישראל ביתנו. כל האירוחים עסקו רק בשאלות על טבע וסביבה - ח"כ שטרן עשה רושם רציני וחיובי (וגם ידוע כאחד מחברי הכנסת הירוקים), וגם האחרים עשו רושם טוב יותר על הגולשים מנציגת הירוקים.

עדיין לא הצבעתי היום, ועדיין אינני בטוח למי אצביע (הירוקים זו אחת האפשרויות - אבל לא בגלל מנהיגי המפלגה) - אחליט בקלפי עוד מעט...

טבע ונופים בישראל - עדכונים שוטפים בפייסבוק
http://www.facebook.com/inature.info
חזרה למעלה
שרון הבר

הודעהפורסם: 28/03/06 19:45   נושא ההודעה: בלתי מצביע מסורתי הגב עם ציטוט

אני מסכים עם כל מילה. ולכן איני מצביע ב 20 השנה האחרונות. ויש לקוות שיש עוד הרבה כאלה שחושבים ככה, כן ירבו.
הרי ידוע שהמערכת הפוליטית הרשעה זה משחק של מאבקי כוחות. לא של הנהגת המדינה באמת,בדין ויושר, עשיית צדק חברתי וגו
מאחר שברור שהנהגת המדינה והחברה ורווחת פרטיה, כמו גם היחס לסביבה, הוא דבר אלמנטרי, אז מה זה לרוץ עם איזה רעיון לכנסת כדי שמשהו שלא מתפקד אולי יתפקד?
הרי מן הדין שיתפקד
הרי זה כמו שמישהו חולה ומשותק וכל מערכות גופו אינן מתפקדות. הרי ניתנת לך אפשרות להשפיע על תיפקוד איבר אחד (ומידת השפעתך אחד חלקי 4 מיליון) בעד איזה איבר אתה, יזה איבר אתה רוצה שיעבוד? הלב, הכבד, הכליות? (אבל תצביע עבור איזה איבר) כלום האם החולה ממילא כבר מת?
חזרה למעלה
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דוא כתובת AIM
אמיר בר

הודעהפורסם: 28/03/06 20:59   נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

שבו בבית בשקט ..... או הצביעו גיבעול ירוק ..... או גימלאי ,
אבל בסוף אל תבכו כשביום שאחרי יהיה ליקוי חמה כפול , אחד בשמיים , והשני כאן במדינה , .... עלית הימין ,
אבל האמת לא איכפת לי ..... דמוקרטיה - זה שם המישחק ...... רק על תיבכו ביום שאחרי .
מיעוט מצביעים ועלית הימין יראה לפחות מי מוכן לעבוד ולהשקיע בשביל הדרך שלו ומי אדיש .

שרון .... אתה אולי לא מצביע כבר 20 שנה אבל אני הכנסתי פתק כזה שישאיר אותך כאן איתנו
אפרת .... גם לך אני דואג שם בשרון קצת קסאמים ..... ולא תצליחי למכור את הדירה ,

אז איל .... לפני הגיבעולים הירוקים ולפני שניגמר הזמן - תחשוב שוב , אולי צד רציני יותר ?? בנושא הפתקים .

הכל רק טוב ..... כמו שאומר "הירושלמי"
חזרה למעלה
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית
איל צבי
Admin - מנהל

הודעהפורסם: 28/03/06 22:12   נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

אמיר,

אתה באמת מאמין להבטחות של המפלגה שהצבעת עבורה?

המרחב הפוליטי שבין ליברמן וביילין (כולל שניהם), הוא כולו של אנשים שאומרים בערך אותו דבר: מתעבים את הפלשתינאים ורוצים להיפטר מהם. ההבדל הוא בדרך, לא בעקרון. גם מבחינה חברתית-כלכלית ההבדלים זניחים: אלה טוענים קפיטליזם עם קצבאות, והאחרים טוענים סוציאליזם עם שוק חופשי (אגב, שתי הגישות מגיעות לתוצאה זהה: לא כלכלה ולא רווחה).

הבעיה האמיתית היא שכל אותם פוליטקאים לא ממש חושבים על טובת המדינה או הציבור, אלא בעיקר מוכנים להגיד ולעשות הכל כדי להגיע לשלטון. אף מפלגה לא תכפיל את ההשקעה בחינוך, אף מפלגה לא תחסל את הסכמי העבודה הקיבוציים שחונקים את הכלכלה, אף מפלגה לא תקצץ 90% מהמגזר הציבורי שתלוי כאבן ריחיים על צוואר המגזר הפרטי, אף מפלגה לא תחולל מהפך ביחסים עם הציבור הערבי (גם להעמיד אותם במקומם וגם לתת להם הזדמנות אמיתית לשוויון).

אפשר להמשיך ככה עם כל הנושאים הבוערים - היו הרבה ממשלות שישבו בהן כל האפסים שממשיכים להתמודד בקונפיגורציות שונות - אבל אף ממשלה לא עשתה שום מהלך מהפכני לטובת העתיד. השיקולים הם תמיד קצרי מועד ולצרכים פוליטיים אישיים בלבד. אם אתה מסוגל עדיין להאמין לאותם אנשים עם אותן הבטחות - אז אני מסיר את הכובע בפני האופטימיות שלך.

מבחינתי, הצבעה עבור הירוקים יכולה להשיג אחד משני דברים: אם יצליחו לעבור את אחוז החסימה - נבדוק אם הירוקים אכן יכולים לעשות משהו, אם לא - לפחות לא הצבענו לחלאות ולנבלות הרגילים.

איל.
חזרה למעלה
אפרת נקש

הודעהפורסם: 28/03/06 23:26   נושא ההודעה: האנשים, לא הדרך ולא העקרון הגב עם ציטוט

איל: אהבתי את ההגדרה שלך שהבעיה היא עם האנשים (המועמדים), וגם עמית התייחס לכך, ואני אתכם.

אני לא רואה בעיה ברעיונות. לרוב המפלגות כמה רעיונות יפים. אני גם לא מתייחסת לדרך שהם מציעים - גם זה רק רעיון. השאלה לדעתי היא האם המועמדים באמת ישיגו את התוצאה, או שמא כמו שטען איל "גחמתם היחידה היא לצבור כוח והשפעה"?

אמיר: שלחת אותי בריצה לקלפי (איזה מזל שהספקתי). פתאום נבהלתי שהנבואה שלך לגבי הימין תתממש. ולא ירוקים כדי שלא יתבזבז לי הקול כנגד הימין. תודה!
חזרה למעלה
איל צבי
Admin - מנהל

הודעהפורסם: 28/03/06 23:59   נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

לא ממש הבנתי מה החשש הגדול הימין - כלומר מה ההבדל בין הימין לשמאל (האמיתיים, לא הפוליטיקאים):

* הימין רוצה להיפטר מהפלשתינאים - ואם אפשר גם מחלק מערביי ישראל - מתוך שנאה ו/או פחד.

* השמאל רוצה להיפרד מהפלשתינאים מתוך רגשי אשם מעורבים בתעוב (לא יעזרו כל העמדות הפנים - רוב השמאלנים סולדים סלידה עמוקה מהתרבות הערבית).

זה ההבדל היחידי בין ימין לשמאל, וההבדל הוא סמנטי בלבד. בנושאים הגדולים האחרים, כמו כלכלה וחברה, אפילו הבדלים סמנטים קשה למצוא. כולם מבטיחים לעזור לחלשים תוך כדי עידוד הכלכלה החופשית, רק שאף אחד לא יודע להסביר איך עושים את זה (אין פלא - אי אפשר גם וגם).

אז למה לחשוש מהימין (או מהשמאל)? לא ברור לי. אני חושש בעיקר מזה שנשאר עם אותה כנסת נמוכה וחובבת חקיקה חובבנית, ואותן ממשלות עתירות שחיתות ונטולות בינה. כפי שנראות תוצאות הבחירות בקלפיות המדגם - זה בדיוק מה שקיבלנו.

איל.
חזרה למעלה
אמיר בר

הודעהפורסם: 29/03/06 9:33   נושא ההודעה: תיקים תיקים תיקים הגב עם ציטוט

רוצה להודות לכולם על ההשתתפות בבחירות , כמו שאמרו בגבעת חלפון "ימין ושמאל רק חול וחול"

יצאו תוצאות מדהימות בבחירות .... 7 חברים גימלאים תחשבו כמה כסף יחסך למשלם המיסים על "פנסיה לכל החיים" - והרי החיים שארית החיים שלהם לא ארוכה במיוחד , רק תחשבו על השנים הארוכות בהן נצטרך לשאת את עינבל גבריאלי על גבינו ,
כמו כן לגימלאים פנסיה משל עצמם כך שיצטרכו לעשות תאומי מס .... בקיצור המון כסף נחסך
כסף רב שהיה ניתן לנצל אותו לבנית חניונים בשמורות טבע של הרשות וכבישים וקניונים ועוד ועוד ואז הגיעו 13 המנדטים של שס + 6 דגל התורה ובכסף העודף של הגימלאים נממן לימודי תורה ,
חיסכון אדיר למשק !! ,

שיהיה רק טוב .... כמו שאומר הירושלמי .
חזרה למעלה
אפרת נקש

הודעהפורסם: 29/03/06 10:17   נושא ההודעה: אנשים, אנשים, אנשים הגב עם ציטוט

איל, אני לא רוצה להפטר מאף תושב במדינת ישראל, לא פלסטינאים, לא חרדים, לא ערבים, לא דרוזים, לא בדואים, לא רוסים. אני מאמינה שהמדינה היא של האנשים היושבים בה.

איל, אתה באמת מאמין שבחירות יכולות לגרום לשינוי דרמטי?

יש כמה עובדות במדינה זו שיש להשלים איתן:
    אין מפלגה אחת גדולה שיכולה להקים ממשלה, דרושה קואליציה
    בקואליציה תמיד ישבו גם הדתיים
    משרדי הממשלה מנוהלים ע"י צוות קבוע (כן, עובדי הסתדרות, עם קביעות)
    שר אינו מוצב במשרד בגלל כישורים מקצועיים, אלא בגלל "כוח והשפעה"

איל, בוודאי שאתה צודק ש"בנושאים הגדולים האחרים, כמו כלכלה וחברה, אפילו הבדלים סמנטים קשה למצוא. כולם מבטיחים לעזור לחלשים תוך כדי עידוד הכלכלה החופשית" - לכך התכוונתי כשאמרתי שלכל המפלגות רעיונות יפים, או מוטב לומר סיסמאות.

אני מצטרפת אליך אמיר בשמחה לנבחרי הגימלאים, בעיקר בגלל המוטיב האנושי.

אפרת.
חזרה למעלה
אמיר בר

הודעהפורסם: 29/03/06 10:50   נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

זה לא יהיה קל .... גם רפי איתן ראש הגמלאים הוא ימני כבד
תוכנית ההתנתקות לא תיזרום בקלות
חזרה למעלה
אפרת נקש

הודעהפורסם: 29/03/06 11:15   נושא ההודעה: מה חשוב הגב עם ציטוט

תוכנית ההתנתקות??? ולא בקלות אלא עם קשיים כדי להוכיח למי יש את הכוח ולמי ההשפעה?

תודה אמיר, חידדת לי שוב למה אני לא יודעת למי להצביע, למה אני תבוסתנית בכל הקשור לפוליטיקה: סדרי עדיפויות. מה שקריטי בעיני כלל לא מטופל בפוליטיקה.

Crying or Very sad
חזרה למעלה
איל צבי
Admin - מנהל

הודעהפורסם: 29/03/06 12:25   נושא ההודעה: Re: אנשים, אנשים, אנשים הגב עם ציטוט

אפרת נקש כתב:
איל, אני לא רוצה להפטר מאף תושב במדינת ישראל, לא פלסטינאים, לא חרדים, לא ערבים, לא דרוזים, לא בדואים, לא רוסים. אני מאמינה שהמדינה היא של האנשים היושבים בה.

אז באמת אין לך למי להצביע בכל המרחב הפוליטי שבין ליברמן לביילין...

ציטוט:
איל, אתה באמת מאמין שבחירות יכולות לגרום לשינוי דרמטי?

לפעמים כן, אבל זה נדיר. בכל אופן בתמיכתי בירוקים לא ציפיתי לשינוי דרמטי, אלא לתקוע מקלות בגלגלי הרס הארץ. גם זה כנראה כבר לא יקרה, ועם טיפוסים כמו אולמרט, פרס, רמון, פרץ ודומיהם בשלטון - כספנו ישפך לכל עבר באמוק של "בינוי ופיתוח" מיותרים והרסניים.

ציטוט:
יש כמה עובדות במדינה זו שיש להשלים איתן:
אין מפלגה אחת גדולה שיכולה להקים ממשלה, דרושה קואליציה
בקואליציה תמיד ישבו גם הדתיים

אין לי כל בעיה עם הדתיים/חרדים. בדברים מסויימים אני אפילו תומך בהם (כגון דגש מירבי לחינוך, יום שבת כיום מנוחה לאומי).

ציטוט:
משרדי הממשלה מנוהלים ע"י צוות קבוע (כן, עובדי הסתדרות, עם קביעות)
שר אינו מוצב במשרד בגלל כישורים מקצועיים, אלא בגלל "כוח והשפעה"

ואכן כך נראה המגזר הציבורי. אם מחר יעלמו 90% ממנו, לא יגרם כל נזק. במחשבה שניה ה-10% הנותרים מיד יפתחו בשביתה כי הם יאלצו להתחיל לעבוד וזו דרישה לא סבירה במדינת רווחה.

ציטוט:
אני מצטרפת אליך אמיר בשמחה לנבחרי הגימלאים, בעיקר בגלל המוטיב האנושי.

אנחנו עוד נבכה בגלל הגימלאים.

להערכתי הם ילחצו לפנסיה ממלכתית חובה - כלומר כל אזרח יאלץ לשלם עוד "דמי ביטוח" (בעצם מס), כדי "לקנות" מהמדינה פוליסת ביטוח. אלא שבדיוק כמו שנעשה עם ביטוח לאומי (שבעצם כבר אמור לספק פנסיה!) ועם ביטוח הבריאות, עם השנים התשלום יגדל והתמורה תצטמק.

בסופו של דבר, תשלום החובה למדינה יגרום לאנשים רבים לא לדאוג לביטוח פנסיה אמיתי, אם מתוך אמון במדינה (כלומר טיפשות), ואם מתוך חוסר יכולת כספית לשלם גם וגם. אז שוב נקבל מפלגה שמנופפת במצב העגום של הגימלאים. Back to square one.

איל.
חזרה למעלה
אמיר בר

הודעהפורסם: 29/03/06 14:16   נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

אפרת בכדי לסבך אותך יותר אוסיף ואומר ........
ישנו פיתרון של ממשלה ברשות אולמרט אבל !!!
יתכן גם מצב בו הרוב בחר אולמרט אבל יקבל לראשות הממשלה את ..... עמיר פרץ בראש קואליציה של עבודה שס ישראל ביתנו ליכוד איחוד לאומי וגימלאים
ממשלה בלי יומרות להובלה ופיתרון בנושא שלום חמס והתנתקות ( הימין מסנדל מיד כל ניסיון ) , ממשלה עם אגנדה כלכלית חברתית לפי קו מחשבתו של עמיר פרץ .

החברים בבורסה כבר מתחילים להבין שהעסק לא קל ..... המניות יורדות , הדולר מתחזק , הכסף הזר מתחיל לצאת החוצה .....
חזרה למעלה
הצג הודעות מלפני:   
פרסם נושא חדש   הגב לנושא    אינדקס הפורומים של Hug Elad - חוג אלעד -> שמירת טבע כל הזמנים הם GMT + 2 שעות
לך לעמוד 1, 2  הבא
עמוד 1 מתוך 2

קפוץ אל:  
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה