FAQFAQ   חיפושחיפוש   רשימת חבריםרשימת חברים   קבוצות משתמשיםקבוצות משתמשים   הרשםהרשם 
 פרופילפרופיל   התחבר כדי לבדוק הודעות פרטיותהתחבר כדי לבדוק הודעות פרטיות   התחברהתחבר 
שלג בירושלים
פרסם נושא חדש   הגב לנושא    אינדקס הפורומים של Hug Elad - חוג אלעד -> מסביב למדורה גרסה להדפסה
צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא  
מחבר הודעה
Zafrir

הודעהפורסם: 25/02/03 10:32   נושא ההודעה: שלג בירושלים הגב עם ציטוט

אתמול בצהריים זה התחיל. שלג מהוסס מעט בהתחלה. בערב הוא כבר "תפס" והחל להערם. הבוקר הוצאתי את הראש מתחת לפוך, פקחתי עין תורנית והצצתי החוצה. פתיתי שלג גדולים יורדים באיוושה דקה. הכל מכוסה במעטה עבה. יופי בלבן!!!
על עבודה ביום כזה אין מה לדבר! Wink שימשיך ככה.
חזרה למעלה
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דוא בקר באתר המפרסם
neta

הודעהפורסם: 25/02/03 12:06   נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

איזה כיף!
יש לך אולי תמונות? אני גם רוצה קצת שלג...
אצלנו בת"א היה רק ברד Shocked
חזרה למעלה
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית בקר באתר המפרסם
Zafrir

הודעהפורסם: 25/02/03 15:08   נושא ההודעה: מילים נרדפות לשלג הגב עם ציטוט

נראה לי שכל יושבי המקומות הנמוכים ינהרו בקרוב בהמוניהם לצפות בלבן הזה.
נטע, את וגם אחרים מחוג-אלעד מוזמנים להפשיר אצלנו (גבעת-זאב ליד י-ם) על כוס תה חם. אם אתם בסביבה - תרימו טלפון 272435 056.

בעברית יש לנו שלג, כפור, ואולי גם ברד וזהו כמעט.
לעומת זאת בשפות אחרות מבחר המילים הנרדפות לשלג (ומשקעי קרח) הוא עשיר הרבה יותר.

למשל, באנגלית:
snow - flurries - dusting - flakes - frost - slush- sleet - crust - powder
ויש בטוח עוד הרבה שאני לא מכיר.

Question האם מישהו יודע כמה מילים נרדפות ל"שלג" יש ברוסית או בשפות "צפוניות" אחרות?

Question אצויו, כמה יש ביפנית?

באסקימוסית יש הרבה כפי שניתן ללמוד מן האתר הבא: Shocked
http://www.princeton.edu/~browning/snow.html

תהנו בשלג,

צפריר
חזרה למעלה
Atsuyo

הודעהפורסם: 26/02/03 11:26   נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

יפן היא ארץ קטנה אך האקלים שלה מגוון מאד, בגלל שטחה הפרוס לאורך מצפון לדרום, וגם בגלל הטופוגרפיה ההררית שלה. בצפון יפן קר מאד בחורף והטמפרטורה יורדת עד מינוס 30 מעלות, אך באיים הדרומיים גדלים צמחים טרופיים כל השנה ואין בהם חורף.

האזור המושלג ביותר ביפן הוא לא האזור הצפוני ביותר וגם לא אזור האלפינים שנמצא בלב יפן ובו מגיעים ההרים לגובה של מעל 3,000 מ', אלא אזור החוף של ים יפן.

באזור זה נפגשים זרם אויר חם ולח שמגיע מדרום, וזרם אויר קר שמגיע מצפון (סיביר). המפגש גורם למשקעים רבים, שחלק גדול מהם יורד בצורת שלג באזור שבין החוף (הצפון-מערבי) לבין האלפינים היפניים. באזור זה יש שלג בגובה של בין 3 ל-5 מ' כל החורף. כל בוקר מטפסים התושבים על גג ביתם ומורידים ממנו שלג כבד.

אני לא גדלתי באזור מושלג ביפן, אלא באזור מתון מבחינה אקלימית, שיורד שלג רק כמה ימים כל חורף. לכן אני לא מכירה הרבה מילים נרדפות לשלג ביפנית. אבל בדקתי במילון יפני ושם מצאתי מספר מילים המבטאות את המצבים השונים של שלג:

?? (שלג כבד שיורד), ?? (מעט שלג שיורד), ?? (שלג לבן במיוחד), ?? (שלג ראשון בשנה), ?? (שלג בסערה), ?? (שלג שעף), ?? (שלג שיורד באביב), ?? (שלג שיורד עם רוחות), ?? (שלג דמוי אבקה), ?? (שלג שנשאר במקומות קרים אחרי החורף), ?? (שלג עמוק שהצטבר), ?? (שלג שמכסה את האדמה בשכבה דקה), ?? (שלג רך שנמס בקלות, דמוי קצף), ?? (שלג דק ועדין שיורד), ?? (שלג טרי), ?? (שלג שיורד בשעת שקיעה), ?? (שלג שיורד בפתיתים גדולים דמויי צמר גפן), ?? (שלג שהצטבר), ??? (שלג שיורד בפתיתים גדולים), ?? (שלג שנמס והפך לבוץ).

מצאתי במילון עוד דבר מעניין. האות "שלג" (אות סינית) מורכבת מ-2 חלקים: החלק העליון - גשם, והחלק התחתון - מטאטא (כלי שמנקה/מטהר). הפרוש הוא "גשם שקופא ומנקה ליכלוך וטומאה".

ביפנית יש כמה מילים גם לברד ולכפור. לגשם יש המון מילים.

אצויו
חזרה למעלה
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דוא
neta

הודעהפורסם: 26/02/03 15:30   נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

קודם כל, תודה צפריר על הלינק לתמונות בYNET.
לצערי אני לא עוברת בי-ם בעתיד הקרוב, אבל בחרמון כן, ושם אני מקווה לראות הרבה שלג... Laughing
אבל נדמה לי שsleet זה ברד, לא?
חזרה למעלה
עמית 171

הודעהפורסם: 26/02/03 20:14   נושא ההודעה: החמצתי את השלג :( הגב עם ציטוט

נסעתי היום אחה"צ לבקר ידידה מהעבודה בחופשת לידה בבית שמש.
הרעיון שעלה במוחי היה לצאת קצת קודם, לעלות בכביש נס הרים לאיפה שיש שלג ולהמשיך לבית שמש.
מה שלא הבאתי בחשבון זה הפקקים - הן בנתיבי איילון והן מלטרון לשער הגיא (והלאה לכיוון ירושלים).
עד שהגעתי לבית שמש כבר היה מאוחר, והסתפקתי בתצפית מהעיר לכיוון מורדות ההרים (הלא מושלגים).
נותר לי רק לקנא, ולקוות שיישאר לי שלג במזרח הגולן השבת!
(יוצא לתצפית על הירמוך הגועש, אחו נוב, וייתכן אזור הר שיפון או רכס בשנית איפה שיישאר שלג).
חזרה למעלה
Zafrir

הודעהפורסם: 27/02/03 12:00   נושא ההודעה: שלג, ברד, גשם ועוד הגב עם ציטוט

אצויו, תיארתי לעצמי שביפנית יהיו הרבה אפשרויות ל"שלג". תודה על הסקירה.

נטע, למיטב ידיעתי hail הוא ברד. הכוונה לחלקיקי קרח ספריים, כדוריים גדולים מ- 5 מ"מ.
sleet הן לדעתי חלקיקי שלג או אם תרצי ברד בצורת מחטים קטנות. ותאמיני לי זה דוקר!
מה אומרים האנגלו-סקסים שבינינו?

בכל מקרה השלג הרב שירד עדיין מקשט את ההרים ושווה לבוא לראות.
אני נוסע מחר להפשיר בבריכות של חמת גדר.

נערך לאחרונה על-ידי Zafrir בתאריך 27/02/03 13:20, סך-הכל נערך פעם אחת
חזרה למעלה
שרה לדרהנדלר

הודעהפורסם: 27/02/03 12:11   נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

שלום לכולם מירושלים המושלגת! היום (יום חמישי) סוף סוף הגעתי למשרד, בצעדה מהתחנה המרכזית בשגל עמוק. נעלי ההליכה הטובות וה-gaiters שקניתי פעם עם שוקה בטרק בנפאל היו לעזר רב!

לידיעתכם, לא בכל העיר המצב דומה. דיברתי עם אלן הבוקר, שעדיין מקורקעת בבית עם קרע בשריר, והיא סיפרה שבתלפיות מזרח, הנמצא מעבר לקו פרשת המים, לא נותר זכר לשלג! אני גרה בדיוק מעבר לרכס בתלפיות והרחובות מלאים בשלג.

למעונינים, תמונות של השגל בירושלים אפשר לראות באינטרנט באתר:
http://www.jr.co.il/pictures/israel/jerusalem/index.html
הצג הודעות מלפני:   
פרסם נושא חדש   הגב לנושא    אינדקס הפורומים של Hug Elad - חוג אלעד -> מסביב למדורה כל הזמנים הם GMT + 2 שעות
עמוד 1 מתוך 1

קפוץ אל:  
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה