FAQFAQ   חיפושחיפוש   רשימת חבריםרשימת חברים   קבוצות משתמשיםקבוצות משתמשים   הרשםהרשם 
 פרופילפרופיל   התחבר כדי לבדוק הודעות פרטיותהתחבר כדי לבדוק הודעות פרטיות   התחברהתחבר 
הצעה לשיפור ניהול התשלום עבור טיולי החוג
פרסם נושא חדש   הגב לנושא    אינדקס הפורומים של Hug Elad - חוג אלעד -> מסביב למדורה גרסה להדפסה
צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא  
מחבר הודעה
xaim

הודעהפורסם: 7/09/07 13:20   נושא ההודעה: הצעה לשיפור ניהול התשלום עבור טיולי החוג הגב עם ציטוט

גובה התשלום עבור הטיולים מחושב לפי מספר הטיולים ונעשה בתום השנה בתנאים הבאים:

"מטייל שמשתתף ב- 5 טיולים לפחות יקבל הנחה של 1% בגין כל טיול שבו השתתף במהלך עונה אחת. לדוגמא: מי שמשתתף ב- 4 טיולים לא יקבל הנחה. מי שמשתתף ב- 9 טיולים מקבל 9% הנחה רטרואקטיבית על כל הטיולים בהם השתתף. מי שמשתתף ב- 13 טיולים מקבל 13% הנחה על כל הטיולים. ההנחה תנתן למטייל בטיול האחרון בעונה בו ישתתף, ובמידת הצורך ינתן החזר כספי."

החישוב נעשה ע"י איילה אך אין דיווח מסודר למטייל, מדובר בהרבה טיולים ובפרק זמן ארוך.
אני מבקש לשלוח דו"ח למטייל עם סיכום חשבונו השנתי לאחר התשלום לטיול האחרון. הדו"ח יכלול את הטיולים שהחבר השתתף בהם, את התשלומים ששילם, את ההנחה שקיבל ואת הסיכום השנתי.
חזרה למעלה
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דוא בקר באתר המפרסם
איל צבי
Admin - מנהל

הודעהפורסם: 13/09/07 16:17   נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

חיים,

מערכת המחשוב של חברת איילה אינה בנויה לטפל בשיטת ההנחות של חוג אלעד, מכיון שזו מערכת שתוכננה לטפל בהסדרי תיירות רגילים (שבהם אין תלות בין נסיעות שונות של הנוסע). כל חישוב ההנחות נעשה ידנית ומיותר לציין שאין דרך להפיק דו"ח מסודר לכל מטייל.

מדי שנה מגיעות אלי תלונות - הן מצד המטיילים שמקבלים את ההנחה באיחור רב ומבלי להבין איך חושבה ההנחה, והן מצד אלי וכרמל שעובדים שעות רבות לחשב את ההנחות.

אנחנו מחפשים שיטה פשוטה יותר שתסתמך על הדוחו"ת שהמערכת הממוחשבת הנוכחית יודעת להפיק. בחוסר ברירה אולי נאלץ לבטל את שיטת ההנחות עד שיהיה פתרון ממוחשב.

איל צבי
חוג אלעד
חזרה למעלה
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית בקר באתר המפרסם
xaim

הודעהפורסם: 13/09/07 17:31   נושא ההודעה: פיתרון מתבקש הגב עם ציטוט

טבלת אקסל גנרית ובה שורות לפי שמות כל חברי החוג.
עמודה עבור כל טיול בה יופיע בטיולים הראשונים התשלום המלא.
מהטיול החמישי מחיר הטיול יכלול את הפרש ההנחה לזכות המטייל.
איני עובד עם התוכנה אך נראה לי שזה לא יהיה מאמץ עצום...
אולי מישהו מחברי החוג מוכן להכין טבלה כזאת?
אם אין מתנדב אני מוכן לקחת זאת על עצמי. יותר קל יהיה לי להכין טבלה כזאת מאשר לבדוק את החשבון שלי...
חזרה למעלה
איל צבי
Admin - מנהל

הודעהפורסם: 14/09/07 0:21   נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

חיים,

נכון שאפשר לנהל את זה בגליון אלקטרוני, אבל זה בנוסף לעבודה על המערכת הממוחשבת. במהלך השנה, כאשר אנשים כל הזמן נרשמים ומבטלים קשה לעדכן את הכל בשתי מערכות. בסוף השנה אין דרך להפיק מהמערכת הקיימת דו"ח של כל המטיילים ולכל מטייל בכמה טיולים השתתף.

אז בסוף מכינים גליון אלקטרוני אבל זה כרוך בעבודה רבה, מכיון שלכל מטייל צריך לבדוק במערכת האם השתתף בכל אחד מהטיולים השנה. אפילו זה לא פשוט מכיון ששנה של חוג אלעד אינה חופפת לשנה קלנדרית רגילה...

בקיצור צריך פתרון אחר.

איל צבי
חוג אלעד
חזרה למעלה
xaim

הודעהפורסם: 24/09/07 23:08   נושא ההודעה: אם יש סקס אחר, הביאו לכאן הגב עם ציטוט

כבר אנחנו עיפים מאוד מנשינו היגעות... Shocked
אוקי, גם אם אתה לא שומע תלונות מכל אחד זה לא אומר שמישהו מבסוט מכך....
כולם יודעים שבאיילה עושים חשבונות עם האצבעות ולכן הם הולכים עם סנדלים... Confused

בעצם זה לא כל כך משנה לנו, אבל מדוע בסיום החישוב לא נשלח העתק למטייל?

מדוע אלי מחשב הנחות, אין שם מנהלת חשבונות? Rolling Eyes
כמי שעוסק בתחום ידוע לך היטב שהחוק מחייב לנהל חשבונות, לתעד קבלת תשלומים בכתב כולל הנחות, ולהוציא חשבונית ללקוח.
אם החישוב השנתי לוקח בממוצע יותר משלוש דקות עבור מטייל זו הגזמה...

מענין מה היה קורה לו היה המצב הפוך: המטיילים היו מחשבים את מחיר הטיול ומשלמים כרצונם בלי לעדכן את איילה... Idea
חזרה למעלה
xaim

הודעהפורסם: 25/10/07 2:52   נושא ההודעה: שתיקת הכבשים הגב עם ציטוט

איני מצליח להגיב בקישור שאיל הקצה לתגובות על העלאת המחיר לכן אגיב כאן.

ביטול מדרג ההנחות מעלה את המחיר למטייל מתמיד ב-12%, הצלחה לא רעה לחברת איילה אשר נכשלה בחישובן...
***משפט נמחק ע"י איל***
בעל חברת איילה בהחלט מרוצה מהעלאת מחיר התקורה.
התוצאה הכוללת הינה בעצם עסקה הרבה פחות טובה עבורנו, חברי החוג.
כל זאת כאשר האינפלציה מתחת ליעד והשקל חזק מתמיד.
קישור:
התמסורת משער החליפין של הדולר אל רכיבים נבחרים של מדד המחירים (באחוזים) :

http://www.igudhabankim.org.il/?p=Article&ArticleId=369

לעניות דעתי ניתן ורצוי לבצע את טיולי חוג אלעד במחירים פחותים משל השנה שעברה.
גם אם אני טועה, השיטה של תמחור הטיול מול אלי, שאיל נוקט בה, פשטה את הרגל...
אין בה שקיפות וגוף מכובד אינו מנהל כך את עניניו הכספיים.
השיטה המקובלת הינה בדרך המכרז. דהינו, מגדירים את מפרט הטיולים ופונים לקבל הצעת מחיר ממספר ספקים. המפרט והצעות המחיר מתפרסמות באתר והמציע הטוב זוכה.
במפרט כמובן יופיע מדרג ההנחות ותתוסף אילו הערה אשר תחיב משלוח החישוב בדואר אלקטרוני למטייל. לאחר שיחה עם נהג, שאלי סידר בטיול בשנה שעברה, הייתי גם מוסיף למפרט הערה שהנהג אינו יכול להיות פלסטיני משטחי A B C...

אבקש מיתר הכבשים בחוג להביע את דעתם ברבים ולא באוזני חבריהם!
ממממהההההההההה
חזרה למעלה
איל צבי
Admin - מנהל

הודעהפורסם: 25/10/07 9:10   נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

חיים,

את ההודעה הזו שלך אפשר לסכם כהשתלחות מעליבה ונטולת כל ביסוס עובדתי. כל ההודעה שלך היא על הגבול הדורש מחיקה. הסתפקתי במחיקה של משפט אחד כדי למנוע פגיעה באחרים.

ציטוט:
ביטול מדרג ההנחות מעלה את המחיר למטייל מתמיד ב-12%, הצלחה לא רעה לחברת איילה אשר נכשלה בחישובן...

אין מערכת מיחשוב שיכולה לטפל בחישוב ההנחות, ועלות החישוב הידני גבוהה משווי ההנחות. אין התנגדות עקרונית למתן הנחות למי שנרשם לטיולים רבים, אבל המנגנון חייב להיות פשוט. כך היה גם בחברה להגנת הטבע. מנגנון ההנחות שם היה מותנה בתשלום מראש לטיולים, כלומר אם תשלם מראש ל-10 טיולים - תקבל הנחה.

זה אפשר לעשות גם עם איילה, הבעיה היא שאז מתחילים להסתבך עם ביטולים ושינויים, למשל: לטיול ה-8 שנרשמת אליו אינך יכול לצאת בגלל מילואים או מחלה או כל סיבה אחרת. אם תבקש זיכוי - אז כבר לא מגיעה לך ההנחה שכבר קיבלת. אם תפסיד את הטיול - שווי הטיול עולה על שווי ההנחה אז בכלל לא כדאי לשלם מראש. אם תבקש לשמור לך זכות לטיול אחר - מי ינהל את הרישום והמעקב של זה? לכמה זמן לשמור את הזיכוי?

בקיצור ללא תמיכה מלאה של המערכת הממוחשבת אין דרך פשוטה ליישם הנחות על סדרה של טיולים. ואני חוזר ומזכיר שלאיילה אין התנגדות עקרונית לתת הנחה למי שנרשם לטיולים רבים.

ציטוט:
בעל חברת איילה בהחלט מרוצה מהעלאת מחיר התקורה.

בעל החברה אינו מעורב בעניין. כל העבודה היא מול אלי מאלי. נכון, לפעמים יש מחלוקות ורואים את הדברים בצורה שונה, וזה בסדר גמור - מדברים עד שמסכימים. למזלנו אלי גם אוהב את החוג ומדי פעם מצטרף לטיולים - דבר שלא קרה בחברה להגנת הטבע.

ציטוט:
התוצאה הכוללת הינה בעצם עסקה הרבה פחות טובה עבורנו, חברי החוג. כל זאת כאשר האינפלציה מתחת ליעד והשקל חזק מתמיד. קישור: התמסורת משער החליפין של הדולר אל רכיבים נבחרים של מדד המחירים (באחוזים) :
http://www.igudhabankim.org.il/?p=Article&ArticleId=369

נראה מרשים, אבל לחלוטין לא רלבנטי לעניין.

האינפלציה מתחת ליעד (אולי) אבל לא מתחת לאפס - כלומר המדד עולה קצת פחות מתחזית כזו או אחרת, אבל עדיין מדד המחירים עולה.

לידיעתך, מדד המחירים משקף ממוצע - כלומר עליות מחירים שנובעות מעליה במחיר הדלק והשכר, מתקזזות מול ירידה במחירים של מוצרי צריכה שמיובאים מסין. אז אפילו אם המדד עולה באיטיות, אנחנו צריכים לנסוע באוטובוס אמיתי שנוסע על דלק יקר, לא באוטובוס צעצוע מסין.

השקל חזק מהדולר - אז מה? מחיר הדלק עדיין חזק בהרבה משניהם. ובכלל העלויות של הטיולים אינן דולריות אלא תלויות במחירים בשקלים של אוטובוסים ומדריכים.

ציטוט:
לעניות דעתי ניתן ורצוי לבצע את טיולי חוג אלעד במחירים פחותים משל השנה שעברה.

דעתך אינה רלבנטית, בדיוק כמו שדעתי או דעת אלי אינן רלבנטיות. לא מדובר בדעות אלא במספרים. אם אתה באמת חושב שאפשר להוזיל את המחיר - הוכח זאת במספרים.

לא יודע למה, אבל יש לי הרגשה שלא תנסה אפילו להוכיח.

ציטוט:
גם אם אני טועה, השיטה של תמחור הטיול מול אלי, שאיל נוקט בה, פשטה את הרגל...

כאן אתה עובר לפסים מעליבים. אם יש לך טענות על הדרך שבה אני דואג לאינטרסים של החוג, תקבל את התשובה הקבועה שלי:

אתה מוזמן לקחת את המפתחות של החוג, ולנהל אותו בעצמך. החל ממשא ומתן על המחיר מול איילה, דרך הטרטורים הבלתי פוסקים לפני ובמהלך כל טיול, המשך בעדכון ותחזוקה של אתר האינטרנט, וכלה בהחזקת הסירים והארגז וניקויים לפני כל טיול.

אבל שיהיה ברור - זה כל החבילה. אי אפשר לקחת רק את החלק שמוצא חן בעיניך. נקבע שעה ומקום, ואמסור לך את כל הדרוש כדי לנהל את החוג בעצמך. אני אוכל להגיע לטיולים בכיף, ולהתלונן שצריך להוריד את המחיר, שצריך לשפר את מקום הלינה, שצריך להוסיף אבקה למרק...

לא יודע למה, אבל אני חושד שזה לא יקרה.

ציטוט:
אין בה שקיפות וגוף מכובד אינו מנהל כך את עניניו הכספיים.

לעניין השקיפות יש שני צדדים - החוג ואיילה.

לגבי איילה העניין פשוט. גופים מסחריים אינם נוהגים לפרט את שיטות התמחור שלהם. אין גוף מסחרי, (מה כבוד קשור לעניין?), שחושף בפני לקוחותיו את מרכיבי העלויות, התקורות, שולי הרווח והשיקולים השונים המשמשים לקביעת המחיר הסופי. למרות זאת, יש לנו סיכום עם איילה שכל הנתונים הנ"ל יהיו גלויים בפני נציגי החוג, והתמחור יתבצע ביחד ועל פי עקרון מוסכם.

בצד של החוג - שוב אתה מעליב. כל החלטה, כל מחשבה, כל דבר שקורה או עומד לקרות במסגרת החוג - מובא מיד לידיעת כולם, מוסבר ומנומק באריכות (ולא מעט טוענים שבאריכות יתר), וכמובן פתוח לדיון כאשר רלבנטי. יותר שקוף מזה - יש רק ואקום.

ציטוט:
השיטה המקובלת הינה בדרך המכרז. וגו'

בבקשה, אתה מוזמן לערוך מכרז בין חברות הטיולים.
אנא הודע לי בהקדם מי החברה הזוכה.

לא יודע למה, אבל יש לי הרגשה שלא תעשה שום דבר.

ציטוט:
אבקש מיתר הכבשים בחוג להביע את דעתם ברבים ולא באוזני חבריהם!

אני מצטרף לקריאה, וכפי שראית אפילו פתחתי שירשור הודעות מיוחד לצורך העניין.

איל צבי
חוג אלעד
חזרה למעלה
אבי זאבי

הודעהפורסם: 28/10/07 18:09   נושא ההודעה: לאיל טיפולך בניהול החוג ****משובח לעילה הגב עם ציטוט

לא יודע אם לשאר הכבשים יש תלונות
אז אני לא חוסך מילים ואומר לך תודה רבה Smile
חזרה למעלה
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דוא בקר באתר המפרסם MSN Messenger
xaim

הודעהפורסם: 30/10/07 0:19   נושא ההודעה: אז ככה.. הגב עם ציטוט

קודם כל אני מצטער אם נעלבת, קח תמיד בחשבון שאיני רוצה בכך. מה שראית כהשתלחות מעליבה אינו אלה גישה שונה משלך לאופן הנכון לניהול הוצאות החוג. Idea
זה המקום לציין שאני מעריך מאוד את ההשקעה המתמשכת שלך בהפעלת החוג.
וגם שאני מזדהה בכל לב עם עקרונות החוג, שלך חלק חשוב בגיבושם ובשמירה עליהם.
איני בא לחוג כדי לריב עם אנשים שאני אוהב אותם... Embarassed
עם זאת איני מתפלא שאנשים חוששים להגיב. אתה נוקט בגישה כוחנית ומגיב בצורה בוטה ומעליבה ואני לא אספור כעת כמה פעמים כתבת שאני לא אעשה דבר. Crying or Very sad
וגם אם אתה לפעמים צודק, אפשר להגיד את זה באופן יותר ידידותי
ואפילו אם אתה טועה, מותר לך לתקן טעות... לכן לא כדאי להיות כל כך נחרץ Exclamation
"נתפיסה תני לי יד נתפיס מיד מיד… רק טפשון תמיד כועס…"
המשך יבוא.
חזרה למעלה
xaim

הודעהפורסם: 13/11/07 20:49   נושא ההודעה: לא רק חוג אלעד מטייל בארץ הגב עם ציטוט

לא רק חוג אלעד מטייל בארץ, קימים חוגים נוספים המארגנים טיולים וכאלה המוציאים אף יותר טיולים בשנה מחוג אלעד. יש בחוג אלעד מטיילים המשתתפים בחוגים אחרים ומכירים אותם היטב. חוגים אלו אינם נעזרים בחברת טיולים כדוגמת אילה כי אם מנוהלים ע"י חבריהם.
מאחר שהחוגים מנוהלים באופן שאינו מסחרי ועל ידי מטיילים כמונו, אפשר לקבל ממנהליהם
מידע רב ערך. חוגים אלו שוכרים את אותם מדריכים המטיילים גם איתנו, מקבלים שרותי הסעים מאותן חברות אוטובוסים ורוכשים ביטוח.
פניתי לחוג אחד בלבד, חוג המנוהל לא מעט שנים ע"י שניים ממטייליו.
אחת המטיילות עוסקת בתכנון מסלולי הטיולים השנתי, קביעת המדריכים, רישום לטיולים וגביית כסף.
ואחד המטיילים עוסק בניהול ההוצאות וההכנסות, משא ומתן עם נותני השרותים ותשלומים. מטייל זה הינו כלכלן במקצועו העובד כרפרנט במשרד האוצר, כמובן שאצלו אין מצב שקשה לחשב את מדרג ההנחות בגליון אקסל.
לא זו המסגרת המתאימה לפרט ובודאי לא לעסוק במספרים, אך אומר את הערכותיהם בשורה התחתונה, מחיר הטיול. חוג אלעד הינו חוג גדול ולכן נהנה מיתרון הגודל. ההוצאות מתחלקות על יותר מטיילים ומכך ניתן להשיג מחיר נמוך יותר למטייל.
המחירים השנה אכן עלו ביחס לשנה שעברה ואף באופן ניכר. עם זאת להערכתם ניתן בניהול עצמי לחסוך כ-20% מההוצאה! חסכון זה יתקבל לאחר תשלום דמי ביטוח.
כמובן שכדי להשיג זאת יש צורך באירגון עצמי של הטיולים ע"י חברי החוג.
לדעתי יש בחוג אלעד חברים אשר יסכימו לקבל על עצמם ואף יבצעו היטב משימות אלו.
כהתחלה, ובלי לפגוע במסגרת שבה חברת אילה מארגנת את הטיולים,
ניתן למצוא בחוג איש כספים אשר יטפל במתן הנחות למטיילים המתמידים.
איל אומר שחברת אילה אינה מתנגדת לתת הנחות אך קשה עליה החישוב.
האם אין בחוג אלעד מישהו המסוגל לטפל בכך?
כפי שהבנתי אילה מנהלת קובץ אקסל המשמש לצורך תאום הסעות.
הקובץ מכיל את שמות המשתתפים בכל טיול, האם לא ניתן לשדרג את הקובץ גם לחישוב ההנחות?
מדובר בהנחה של 12% למטייל המשתתף בכל הטיולים.
כלומר ערך ההנחה למטייל מתמיד גבוה יותר מאשר טיול אחד חינם!
חזרה למעלה
xaim

הודעהפורסם: 13/12/07 20:01   נושא ההודעה: דינה וגיורא כמשל הגב עם ציטוט

לאחר שהעברתי לאיל חלק מהמידע שאספתי בקשר לעלויות הטיול אתפנה להוסיף כאן מספר מילים.
יש בחוג אלעד מטיילים שההוצאה על הטיולים מונעת מהם להשתתף בם.
מטיילים אלו הינם חברינו מזה שנים, הם אינם באים בטרוניות אך לא משתתפים עוד בטיולים. בטיול האחרון ישבתי סמוך לגיורא אשר אמר כי אינו משתתף בחלק מהטיולים מחמת יוקרם. את דינה מאילת איננו פוגשים עוד.
מצד שני יש בחוג חברים, חלקם פנסיונרים נמרצים ובעלי יכולות רבות.
נגר, מזכירה, פרופסור, מנכ"ל, טיס, מנהלת ומהנדס. אנשים המארגנים עבור עצמם טיולים מורכבים בקצוות תבל. מדוע לא נשתמש בכישוריהם כדי לתרום לשיפור בתנאי הטיולים?
חזרה למעלה
הצג הודעות מלפני:   
פרסם נושא חדש   הגב לנושא    אינדקס הפורומים של Hug Elad - חוג אלעד -> מסביב למדורה כל הזמנים הם GMT + 2 שעות
עמוד 1 מתוך 1

קפוץ אל:  
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה