FAQFAQ   חיפושחיפוש   רשימת חבריםרשימת חברים   קבוצות משתמשיםקבוצות משתמשים   הרשםהרשם 
 פרופילפרופיל   התחבר כדי לבדוק הודעות פרטיותהתחבר כדי לבדוק הודעות פרטיות   התחברהתחבר 
נסיעה דרך בן-שמן בטיולי דרום - טוב או רע?
פרסם נושא חדש   הגב לנושא    אינדקס הפורומים של Hug Elad - חוג אלעד -> מסביב למדורה גרסה להדפסה
צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא  
מחבר הודעה
איל צבי
Admin - מנהל

הודעהפורסם: 2/03/09 13:42   נושא ההודעה: נסיעה דרך בן-שמן בטיולי דרום - טוב או רע? הגב עם ציטוט

שלום לכולם,

בשנה האחרונה עלתה בקשה/דרישה לשנות את נתיב הנסיעה בטיולי דרום, כדי להוסיף תחנת איסוף ליד מושב בן-שמן, ומשם להמשיך דרומה דרך צומת ביל"ו (וגם שם להוסיף תחנה), ואחר כך כרגיל דרך צומת כנות (גדרה).

שיקולים בעד:
  • התחנה בבן-שמן נוחה לכמה מהמטיילים שגרים באזור לוד / בן-שמן / מודיעין. מדובר על 5-6 מטיילים קבועים, ואולי 1-2 נוספים שיעדיפו תחנה בבן-שמן אם ידעו שתהיה שם תחנה קבועה.

• התחנה בצומת ביל"ו תקל על 2-4 מטיילים שגרים באזור ראשל"צ / נס-ציונה / רחובות.

שיקולים נגד:
  • הגעה מאוחרת לשטח (ביציאה לטיול) - הארכת זמן הנסיעה בהשוואה לנתיב הקיים. בימי חמישי אחה"צ ההבדל קטן, בגלל התנועה הכבדה מת"א עד מחלף ראשל"צ (15-20 דקות), אך בימי שישי בבוקר ההבדל משמעותי יותר (כ-30 דקות).

• חזרה מאוחרת (בחזרה מהטיול) - הבדל של כ-30 דקות. למי שגר במרכז ההבדל אולי לא משמעותי, אך המטיילים הצפוניים יותר סובלים (למשל מישהו שעוד צריך לנסוע מתחנת ההורדה בחדרה לבית בעפולה, או מחיפה לכרמיאל וכו').

• ביטול התחנה בצומת אשדוד. מדובר במטייל אחד או שניים, שאינם מגיעים באופן קבוע, כך שהמשקל של שיקול זה נמוך (אם כי בעתיד יכול להיות שהמצב ישתנה).

• יש דרישה לשינויים נוספים, למשל איסוף בצומת בית-דגן, שנוח מאד למטיילים מראשל"צ. אם בן-שמן כן, אז למה בית-דגן לא?
מה עושים? הדעות חלוקות.

יש כאלה שחושבים שהתועלת באיסוף מבן-שמן מצדיקה את המחיר.
יש כאלה שסבורים שהפגיעה בכלל המטיילים ובפרט בצפוניים עולה על התועלת.

לפני שתתקבל החלטה, אני מעוניין לשמוע עוד דעות.

איל צבי
חוג אלעד
חזרה למעלה
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית בקר באתר המפרסם
אייל הירושלמי

הודעהפורסם: 2/03/09 16:02   נושא ההודעה: תקבל תמיד תלונות. הגב עם ציטוט

סביר שכל מסלול של איסוף תקבל תלונות. מהצד שמפסיד.
כמו שכתבתה או מאלו שלא אוספים אותם מצומת ליד הבית או מאלו שמיתעקבים בנסיעות.
החלתה צרכה להיות שלך. מה שטוב שלא עוברים דרךמיפלצת 6 למרות שלצערי כבר עברתי עם החוג בכביש זה.
נקווה מאוד שעד שנגיעה לצפון לא נפסיד את הפריחה. הטיול הבא שוב להר הנגב אחרי השרב הקל של סוף השבוע זה.
ישמח לשמוע על הטיול שלא הייתי הרוחני שהייה לכם בנגב .
עמית 171

הודעהפורסם: 2/03/09 22:27   נושא ההודעה: בימי חמישי זה בסדר הגב עם ציטוט

בימי חמישי בלילה זה לא משנה במיוחד כי אנשים משלימים את שעות השינה באוטובוס במהלך הנסיעות הארוכות. אם כבר, כדאי לשקול שבטיולי יום חמישי בנגב, האיסוף יהיה בתחנת הרכבת בבאר שבע והאנשים יגיעו לשם ברכבת. בסה"כ בדרך כלל עוברים בב"ש בחזרה בשעה שיש רכבת, וכל תחנות האיסוף מת"א וצפונה נמצאות קרוב לתחנות רכבת.
במקרים חריגים של פעם בכמה שנים שהטיול נתקע בשבת בערב, אפשר לבצע החזרה ארוכה יותר באוטובוס.
כמובן שזה מחייב לוודא מראש שהרכבת עובדת בתאריכי הטיול, כי השבתות תחזוקה צפויות להימשך עד שתושלם הכפלת המסילה בין רמלה ובאר שבע.

לגבי יום שישי בבוקר - תוספת של חצי שעה לזמן הנסיעה אינה סבירה ופוגעת באפשרויות הטיול בדרום הקרוב (הנגב המערבי, הר חברון, דרום מדבר יהודה ורכסי צפון הנגב). זאת על אחת כמה וכמה בטיולים הנערכים בתקופת שעון החורף (מרבית הטיולים..). אני לא בעד תוספת גורמים לכניסה לחשיכה בסוף היום.

בטיולים הנערכים לצפון מדבר יהודה והרי ירושלים, איסוף בבן שמן (אך לא בצומת ביל"ו) אינו גורם עיכוב משמעותי (מבן שמן עולים מייד לכביש מס' 1 וממשיכים), ובהם אפשר להשלים עם העיכוב הזה.

טבע ונופים בישראל - עדכונים שוטפים בפייסבוק
http://www.facebook.com/inature.info
חזרה למעלה
ecyashar

הודעהפורסם: 3/03/09 14:12   נושא ההודעה: די לעיכובים הגב עם ציטוט

שלום

כבר ככה יש יותר מידי עיכובים בהסעה של חוג אלעד
זה לא סביר שביום חמישי מגיעים לשטח בחצות כשצריך לקום בחמש וחצי בבוקר
בקיצור - גם במצב הקיים כשביום חמישי יוצאים ב 5 מחיפה ומגיעים בחצות לשטח זה דופק חלק גדול מההנאה בטיול. הוספת עוד כמה תחנות תפגע בכולנו (פחות שעות שנה) ובצפוניים בפרט

יש הגיון שהירושלמים יאספו את בן שמן וכנות בדרך למסמיעה ולשטח

במקרים אחרים החברה מלוד.בן שמן וכדומה יכולים להפגש במסמיעה
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דוא
איל צבי
Admin - מנהל

הודעהפורסם: 3/03/09 18:11   נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

לעמית -

שוקה הציע מזמן את הרעיון של מפגש בתחנת הרכבת של באר-שבע. הבעיה היא שבמוצאי שבת, הרכבת האחרונה מב"ש צפונה יוצאת קצת לפני תשע.

במקרה שנפספס את הרכבת, תיווצר בעיה שלא ניתן לפתור ע"י אוטובוס - חלק מהמטיילים ישאירו את רכביהם בתחנות הרכבת השונות, ונצטרך להחזיר כל אחד לתחנה שלו (אשקלון, מודיעין, כפר-סבא וכו').

כמו כן, לא ברור אם ניתן "מעכשיו לעכשיו" (ועוד במוצאי שבת) לשנות נתיב נסיעה של אוטובוס, במקום ממצפה-רמון לבאר-שבע, ממצפה-רמון לחיפה.

לעזרא -

בדרך כלל אין אפשרות שהרכב מירושלים יאסוף בבן-שמן, מכיון שמדובר ברכב קטן מדי. כמובן שאפשר להזמין אוטובוס גדול נוסף (מכיון שצריך גם אוטובוס גדול לחיפה-ת"א), אבל זה ייקר את הטיולים.

איל צבי
חוג אלעד
חזרה למעלה
אלי מאלי

הודעהפורסם: 3/03/09 18:40   נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

ואני דווקא מציע להפסיק את הדיון הזה באתר כי לכל אחד יש אינטרס מנוגד לחברו ולא נעים להגיב מול חבר לטיולים צפוני שרצונו מנוגד לשל מטייל דרומי.
ולך עכשיו תענה לו פומבית למה הוא בכלל לא רואה ממטר, אלא רק את עצמו...
שלום בית חשוב לנו יותר.

עדיף לנהל דיון על שקדי המרק והחלב, דיון מעמיק, יסודי ומפורט כי אלו הבעיות האמיתיות...

חוצמיזה אייל ועמית- אתם יודעים כמה רכבים נפרצים ונגנבים בלילה בתחנות הרכבת השוממות?

להתראות בעוד שבועיים
אלי מאלי
חזרה למעלה
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דוא בקר באתר המפרסם
שרה

הודעהפורסם: 3/03/09 20:42   נושא ההודעה: איסופים הגב עם ציטוט

איסוף בן שמן
כמה אמיתות בהתייחסות לפרסומים בנושא
א. תחנת איסוף בן שמן פועלת זאת העונה השלישית או הרביעית, כך שהויכוח איננו על הוספת תחנה או לא ,אלא על ביטול תחנה קימת או לא.
ב. בטיולים האחרונים בחרו בין רבע לשליש ממשתתפי החוג להיאסף בתחנות בן שמן ובילו . , 15, 17 ו 18 מטילים כמות המהווה בין רבע לשליש ממשתתפי כל טיול. כך הפכה תחנת איסוף בן שמן לתחנה מספר אחת או שניים במספר המטילים ברוב הטיולים.
ג. נכון שלכל מטייל היה נוח מאוד שמיד אחרי שאוספים אותו ,האוטובוס ייסע ישירות לשטח ללא עצירות איסוף נוספות ,ולהפך בדרך חזרה , העצירה הראשונה תהיה בתחנה שלו. אך מה לעשות שזה לא טיול פרטי של אף אחד ויש עוד מטיילים. כן ירבו.
ד. איסוף של שליש מהמטילים בתחנה אחת או שתיים אינה "פוגעת" (אם בכלל) ב"כלל" המטיילים אלא רק בחלק מהם.
ה. לצפונים שדרכם מתארכת בכ 20 דקות בכדי לאסוף כשליש מהמטילים אומר כי גם הדרומים עוברים את זה בטיולי צפון. ובסופו של דבר מדובר סה"כ בשלושה עד ארבעה טיולי דרום מתוך 12 טיולי החוג בשנה.
ו. הייתי מעריך מאוד את כל אלה שלמען קיצור משך הנסיעות היו מוותרים על תחנות איסוף של אחרים , באם היו מוותרים על תחנת האיסוף הנוחה להם. וכך היינו חוסכים "שעות" של נסיעות ומרוויחים המון שעות שינה.
ז. הויכוח "באם מוצדק המחיר" גורם לנו הרגשה רעה. האווירה בחוג, גם במצבים הקשים יותר ,היא אווירה נהדרת. אז בואו ולא נקלקל את הנכס היקר שיש לנו שנקרא "חוג אלעד".
ח. ולבסוף אחרון אחרון חביב אנו מודים מקרב הלב לאלי מלי ול"אילה" על המקלחות החמות , על האוהל הבדואי ועל האירוח הנפלא בטיול ה"רוחני " האחרון.

בברכת פורים שמח והרבה טיולים מהנים
שרה ואבנר מבן שמן
חזרה למעלה
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית
איל צבי
Admin - מנהל

הודעהפורסם: 5/03/09 12:48   נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

שרה ואבנר שלום,

התייחסות לכמה מהנקודות שהעליתם:

א. האיסוף מבן-שמן אכן פועל כבר מספר שנים, אבל אך ורק לטיולי מדבר יהודה.

ב. בטיול האחרון היו 12-14 מטיילים שעלו בבן-שמן וצומת ביל"ו (הרשימה לא מדוייקת כך שאני לא יודע מה המספר הנכון). 3-4 מתוכם לא ממש בחרו לעלות בבן-שמן/ביל"ו, אלא נאלצו בגלל שלא היה איסוף בראשל"צ/יבנה. כמובן שעדיין מדובר בקבוצה גדולה שעולה בבן-שמן.

ג. מסכים.

ד. הפגיעה בכלל המטיילים היא באיחור (נוסף על הקיים) בהגעה לשטח, וזה נכון גם למי שרוצה לעלות בבן-שמן. כמובן שבחזרה הפגיעה (המשמעותית) היא רק בחלק מהמטיילים.

ה-1. לא מדובר ב-20 דקות אלא ב-30 דקות לפחות.

ה-2. בטיולי צפון לא נוספות תחנות, לפחות לא כאלה שמאריכות את זמן הנסיעה ב-30 דקות ויותר, כך שאין כל הבדל בזמן הנסיעה היום לעומת לפני 5-10 שנים.

ה-3. אכן מדובר רק בחלק מהטיולים, אבל אלה דווקא הטיולים הארוכים והבעייתיים יותר לתושבי הצפון (מבחינת שעת החזרה הביתה).

ו-1. ברמה העקרונית - אני נלחם נגד כל הוספת תחנה שלא על נתיב הנסיעה הראשי, אם יש אלטרנטיבות סבירות.

ו-2. ברמה האישית - אפשר לחסוך כמה דקות באיסוף שלי, אם מישהו אחר יקח את הסירים והארגז. כל עוד הם אצלי, האוטובוס חייב לעבור בתוך חדרה, במקום שבו אני יכול להוריד את הציוד קרוב לאוטו.

ז. נניח שאני מסכים איתך. מה לענות לאלה שדורשים איסוף בצומת בית-דגן? גם איתם להסכים בלי להתווכח? וזה שדורש איסוף בתחנה שנוחה לו בחיפה? גם איתו להסכים?
אי אפשר להמנע מויכוח ובכך להענות אוטומטית לכל בקשה. יכול להיות שהניסוח של עלות/תועלת אינו רגיש מספיק, אבל ללא קשר לניסוח יש רצונות סותרים וההכרעה ביניהם אינה ברורה. לכן דרוש דיון (או ויכוח).

ח. מצטרף - והודעה מתאימה תפורסם.

איל צבי
חוג אלעד
חזרה למעלה
אלי מאלי

הודעהפורסם: 5/03/09 19:33   נושא ההודעה: אני אני אני הגב עם ציטוט

שלום לכולם.
כפי שכתבתי שלשום- ויכוח מיותר
בסופו של דבר מי שמחליט זה אני!
בד"כ לאחר דיון אם אייל. אבל ברוך השם, לא הוא קובע ואייל גם לא רוצה לקבוע. יש לו
דברים אחרים לעסוק בהם. אבל אני מתייעץ עימו כשצריך.
רק אני, יומיים לפני הטיול רואה את הביקושים ורק אז עושה חושבים בהתאם למצב ההרשמה.
אני גם מקבל בקשות והערות לאורך כל השנה והכל נלקח בחשבון.
מה חשבתם- שאילו היו רק שניים בבן שמן היינו עוברים שם? שלילי
ומנגד- הפעם היו רק 4 בירושלים אז הודעתי להם שאין הפעם הסעה מי-ם והם באו עצמאית.
למה איש לא התנגד לביטול תחנת הנגב מעכשיו? כי היה בזה הגיון לטובת הרב.
למה לא אכפת לאיש שנוסעים מחיפה דרך כביש 4 ולא כביש 2 המהיר? כי זה עיכוב סביר.
תכלס- אין פרנציפים (ולכן הויכוח מיותר) אלא רק טובת אנשי החוג לפי אותו סוף שבוע.
*דרך אגב- זהו הטיול השני שעושה דרך זו. בטיול הקודם למזרח הרמון שעשה סיבוב בן שמן לא קיבלתי שום הערה על המעבר דרך בן שמן. גם עכשיו רק אחד (!)העלה את הנושא.
ואחרי כל המהומה,כולל מקדונלד - הגענו ב 22:30 לנקודת הלינה בעבדת!!!!

חוצמיזה- גם לעלויות יש משקל בהחלטה שלי כמובן ואני מנסה לקמבן ולמזער נזקים ואי נוחיות. שאחרת- לא ניתן היה לשמור על העלאת מחיר כ"כ מינורית לאורך שנות איילה בעסק (30-40 ש"ח (15-18% ) על טווח של 7 שנים).

**שימו לב- אנו מחייבים חיוב מלא כל מטייל שלא הופיע ושלא הודיע במועד על העדרו, גם אם העדרותו מוצדקת!!. בטיול האחרון שניים לא הופיעו ולא הודיעו על כך כלל. מנגד שניים שביקשו להצטרף ביום הטיול אחה"צ נדחו עקב חוסר מקום. קחו אחריות ותמנעו חיוב מיותר גם אם חליתם, או משהו כזה.

והכי חשוב- לטיול הבא (עריף-כרכום) צפויים הרבה משתתפים. אנא הקדימו להירשם כדי שנוכל לארגן בזמן ג'יפ מנהלות ראוי ואישורי מעבר אוטובוס(ים) בדרך הגבול המערבי.
שבת שלום ופורחת
אלי מאלי טל: 03.9436038 (ישיר אלי)
חזרה למעלה
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דוא בקר באתר המפרסם
עמית 171

הודעהפורסם: 7/03/09 20:42   נושא ההודעה: ביטול תחנת הנגב מעכשיו? הגב עם ציטוט

פעם ראשונה שאני שומע על זה. בהנחה שהכוונה לביטול התחנה ברחוב הנגב, אני אמנם לא אתנגד (גם האופציה של רכבת צפון קרובה אליי), אבל שינוי כזה היה צריך להתפרסם בצורה ברורה באתר החוג - וזה לא קרה.

אם יש כאן אי הבנה מצידי, אני כמובן מתנצל מראש..

טבע ונופים בישראל - עדכונים שוטפים בפייסבוק
http://www.facebook.com/inature.info
חזרה למעלה
איל צבי
Admin - מנהל

הודעהפורסם: 9/03/09 14:35   נושא ההודעה: Re: ביטול תחנת הנגב מעכשיו? הגב עם ציטוט

עמית,

עמית מנדלסון כתב:
... ביטול התחנה ברחוב הנגב ... שינוי כזה היה צריך להתפרסם בצורה ברורה באתר החוג ...

בתחילה גם אני "קפצתי" כשמישהו הציע לבטל את התחנה, פשוט מתוך הרגל שזו התחנה. פעם רח' השפלה (ואח"כ הנגב) היה מקום המפגש היחיד, ואחר כך העיקרי. לאחר בדיקת הנתונים, רואים שעם השנים מספר האנשים שעולים ברח' הנגב הלך ופחת, והשנה כבר מדובר בבודדים. מעט האנשים שעוד מגיעים לרח' הנגב יכולים להגיע ללא קושי לתחנת ארלוזורוב.

לכן בעצם לא היה צריך לצאת בהכרזה גדולה. בטיול האחרון הודעתי שנעשה ניסיון בטיול הבא ללא תחנת רח' הנגב, ולא נשמעה כל תגובה (והקפדתי להודיע לפני שכולם נרדמו...) אם הניסיון יעבור ללא מחאה רבתי, נוותר כליל על תחנת רח' הנגב.

השאלה, עדיין, האם לנסוע דרומה דרך בן-שמן וצומת ביל"ו...

איל צבי
חוג אלעד
חזרה למעלה
asafle

הודעהפורסם: 10/03/09 16:54   נושא ההודעה: מספר המטיילים מראשל"צ\רחובות\נס ציונה\באר יעקב הגב עם ציטוט

רציתי רק לציין שלדעתי מדובר בכ-7 מטיילים קבועים מהאזור המדובר (לא 2-4) ועוד מספר דומה של מטיילים פחות קבועים. אנחנו מגיעים במיוחד לאיסוף ביבנה, בן שמן או תל אביב כאשר תחנה בצומת בית דגן או בצומת ביל"ו תקצר לכולנו את החצי שעה בממוצע שאנחנו נוסעים היום לנקודת האיסוף. דרך אגב, בטיולים המזרחיים האטובוס יכול לנסוע דרך כביש 431 החדש במקום דרך כביש 1 ולעצור באזור מחלף ראשונים שיהיה נוח לרובנו.

אסף
חזרה למעלה
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית
הצג הודעות מלפני:   
פרסם נושא חדש   הגב לנושא    אינדקס הפורומים של Hug Elad - חוג אלעד -> מסביב למדורה כל הזמנים הם GMT + 2 שעות
עמוד 1 מתוך 1

קפוץ אל:  
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה