צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
מחבר |
הודעה |
עמריקוס
|
פורסם: 15/10/03 6:15 נושא ההודעה: מחיר הטיולים |
|
|
לא הבנתי אם החוג הוא עסק למטרת רווח או ארגון ללא מטרת רווח להנצחת זכרו של אלעד רווק ז"ל
אם החוג הוא למטרת רווח אז מחיר הטיולים הוא סביר, אבל אם מטרת התשלום היא רק לכסות את ההוצאות השוטפות של כל טיול אז זה מוגזם לחלוטין... |
|
חזרה למעלה |
|
|
איל צבי Admin - מנהל
|
פורסם: 15/10/03 23:04 נושא ההודעה: |
|
|
חוג אלעד נועד לקיים מסגרת ארגונית, חברתית ואידיאולוגית לטיולים אתגריים. זוהי מטרת החברים והמארגנים, ואין כל מטרה אחרת. באופן סמלי החוג נקרא על שמו של אלעד.
כל נושא הרווח כלל אינו רלבנטי לגבי מטרות החוג או לסמליות השם.
טיולי החוג מתופעלים על ידי חברת טיולי איילה - חברה מסחרית שחייבת לפעול על פי שיקולים עסקיים. כל עוד החוג מקבל שרות טוב, האינטרס של החוג הוא שגם חברת טיולי איילה תהנה משיתוף הפעולה, כלומר תרוויח, ותמשיך לתת לנו את המסגרת התפעולית.
בכל מקרה, הביקורת על מחירי הטיולים אינה במקומה. להערכתי אין לך מספיק מידע על העלויות הכרוכות בארגון טיולים ועל השיקולים בקביעת המחיר. בלי ללמוד את הנושא תוכל רק להשוות את המחירים למסגרות אחרות, ואז יסתבר לך שמחירי הטיולים של חוג אלעד אינם גבוהים, ולפעמים אף מתחרים במחירי טיולים המסובסדים ע"י גורמים שונים.
הדרך הטובה ביותר להתרשם האם טיולי החוג "שווים את המחיר", היא להצטרף לאחד הטיולים. אז גם אוכל להסביר לך קצת יותר על נושא המחירים... _________________ בברכה,
איל צבי
חוג אלעד |
|
חזרה למעלה |
|
|
xaim
|
פורסם: 17/10/03 0:45 נושא ההודעה: אולי אתה מכיר פעילות דומה במחיר ת |
|
|
אשמח לשמוע
חיים |
|
חזרה למעלה |
|
|
איל צבי Admin - מנהל
|
פורסם: 17/10/03 15:22 נושא ההודעה: |
|
|
היי חיים,
לא ברור לי אם ענית לי או לכותב ההודעה הראשונה. בכל אופן אם הכוונה היא שתשמח לשמוע קצת יותר הסברים בנושא המחירים - אז אנחנו נפגשים בקרוב (אני מקוה)...
איל. _________________ בברכה,
איל צבי
חוג אלעד |
|
חזרה למעלה |
|
|
xaim
|
פורסם: 17/10/03 18:25 נושא ההודעה: בטוח אנחנו נפגשים, כל עוד שבאפשרו |
|
|
בסך הכל לא כל אחד יכול לממן את מחיר הטיולים. יש אנשים שלצערי אינם משתתפים, מסיבה זו. 2850 ש"ח לשנה כמחיר טיולים ועוד ציוד, הסעות ואוכל הינם הוצאה נכבדה.
יש בחוג אלעד בעלי תקציב של אלפי דולרים לטיולים בשנה, המשתתפים במשלחות מגלי ארצות , ומהוים מסה קריטית לפיתוח עסק ריוחי. לגישה לאוכלוסיה זו יש ערך עיסקי רב, ובענף זה צריך להיות מקור הרווח של טיולי אילה. |
|
חזרה למעלה |
|
|
איל צבי Admin - מנהל
|
פורסם: 17/10/03 19:10 נושא ההודעה: |
|
|
חיים,
תמיד יהיו אנשים שהמחיר גבוה מדי עבורם. זה נכון לגבי טיולים כמו לגבי כל דבר אחר, וזה יהיה נכון גם אם טיול יעלה 50 ש"ח. בכל מקרה, אין מה לעשות - יש עלויות מסוימות ואנחנו (נציגי החוג ואיילה) עושים כל מאמץ לצמצם את העלויות. גם הרווח שנשאר לאיילה הוא צנוע למדי.
אני לא חושב שאפשר לדרוש מאיילה לסבסד את הטיולים, מתוך הנחה שחברי החוג ישתתפו בטיולים של איילה ויחזירו את ההשקעה. כדי שזה יקרה כל אחד מחוג אלעד צריך להשתתף לפחות ב-3 טיולים לחו"ל של איילה (בשנה!), וגם אז אני לא בטוח שזה יהיה כלכלי. גם בטיולי חו"ל אחוזי הרווח אינם כה גדולים, בטח לא על טרקים בסיני ובירדן.
לא רק שאין אפשרות ריאלית לממן את טיולי החוג באמצעות טיולי חו"ל, יש גם שתי בעיות עקרוניות עם מודל כזה:- אין כל הצדקה שהמשתתפים בטיולי חו"ל יממנו מטיילים אחרים - לא כל מי שמטייל בחו"ל הוא עשיר מופלג. ישנם רבים שחוסכים פרוטה לפרוטה במשך כמה שנים, ואין הצדקה שכספם יממן טיולים לתפרנים בארץ. הסוציאליזם הכפוי נכשל בכל מקום בעולם, ועוד השאיר אחריו נזק לדורות, ואני מקוה שלא ניפול לבור הזה.
- חברת טיולי איילה צריכה להרוויח, אפילו מעט, גם מהפעילות הישירה של חוג אלעד. כל מודל אחר יגמר בזה שלא יהיה כדאי להפעיל את טיולי החוג ונצטרך למצוא בית אחר (לא תענוג גדול לעשות מבצע כזה, "תאמין לי מניסיון"). אגב, בצורה דומה קרסה כל כלכלת ה- "דוט.קום", כולם התבססו על כל מיני רווחים עתידיים ובסופו של דבר לאף אחד לא היה ברור מה יכסה את ההשקעות. אני לא חושב שחברת איילה צריכה לעסוק בספקולציות כאלה.
אבל מעבר לכל התאוריות, הכי פשוט, כמו שציינתי בהודעה הקודמת, להשוות את המחירים שלנו למחירים במסגרות אחרות. לאחרונה עשיתי בדיקה כזו ומחירי הטיולים שלנו סבירים בהחלט.
כדי לסכם את העניין אזכיר עוד נקודה (נדמה לי שכבר העליתי את הרעיון בהודעה אחרת): אני מציע להקים "ועדת סעד" דיסקרטית שתוכל מדי פעם לעזור למטיילים בחוג שמתקשים לעמוד בתשלומים. יש לחוג אלעד תקציב מתוך דמי החבר, שאפשר לנצל למקרים כאלה. חשוב להדגיש שלא מדובר בעזרה קבועה לאנשים מסויימים, אלא בעזרה נקודתית. אני מקוה שהרעיון יתקבל על ידי חברי החוג - נדון על זה בטיולים הבאים. _________________ בברכה,
איל צבי
חוג אלעד |
|
חזרה למעלה |
|
|
איל צבי Admin - מנהל
|
פורסם: 17/10/03 19:11 נושא ההודעה: |
|
|
חיים,
תמיד יהיו אנשים שהמחיר גבוה מדי עבורם. זה נכון לגבי טיולים כמו לגבי כל דבר אחר, וזה יהיה נכון גם אם טיול יעלה 50 ש"ח. בכל מקרה, אין מה לעשות - יש עלויות מסוימות ואנחנו (נציגי החוג ואיילה) עושים כל מאמץ לצמצם את העלויות. גם הרווח שנשאר לאיילה הוא צנוע למדי.
אני לא חושב שאפשר לדרוש מאיילה לסבסד את הטיולים, מתוך הנחה שחברי החוג ישתתפו בטיולים של איילה ויחזירו את ההשקעה. כדי שזה יקרה כל אחד מחוג אלעד צריך להשתתף לפחות ב-3 טיולים לחו"ל של איילה (בשנה!), וגם אז אני לא בטוח שזה יהיה כלכלי. גם בטיולי חו"ל אחוזי הרווח אינם כה גדולים, בטח לא על טרקים בסיני ובירדן.
לא רק שאין אפשרות ריאלית לממן את טיולי החוג באמצעות טיולי חו"ל, יש גם שתי בעיות עקרוניות עם מודל כזה:- אין כל הצדקה שהמשתתפים בטיולי חו"ל יממנו מטיילים אחרים - לא כל מי שמטייל בחו"ל הוא עשיר מופלג. ישנם רבים שחוסכים פרוטה לפרוטה במשך כמה שנים, ואין הצדקה שכספם יממן טיולים לתפרנים בארץ. הסוציאליזם הכפוי נכשל בכל מקום בעולם, ועוד השאיר אחריו נזק לדורות, ואני מקוה שלא ניפול לבור הזה.
- חברת טיולי איילה צריכה להרוויח, אפילו מעט, גם מהפעילות הישירה של חוג אלעד. כל מודל אחר יגמר בזה שלא יהיה כדאי להפעיל את טיולי החוג ונצטרך למצוא בית אחר (לא תענוג גדול לעשות מבצע כזה, "תאמין לי מניסיון"). אגב, בצורה דומה קרסה כל כלכלת ה- "דוט.קום", כולם התבססו על כל מיני רווחים עתידיים ובסופו של דבר לאף אחד לא היה ברור מה יכסה את ההשקעות. אני לא חושב שחברת איילה צריכה לעסוק בספקולציות כאלה.
אבל מעבר לכל התאוריות, הכי פשוט, כמו שציינתי בהודעה הקודמת, להשוות את המחירים שלנו למחירים במסגרות אחרות. לאחרונה עשיתי בדיקה כזו ומחירי הטיולים שלנו סבירים בהחלט.
כדי לסכם את העניין אזכיר עוד נקודה (נדמה לי שכבר העליתי את הרעיון בהודעה אחרת): אני מציע להקים "ועדת סעד" דיסקרטית שתוכל מדי פעם לעזור למטיילים בחוג שמתקשים לעמוד בתשלומים. יש לחוג אלעד תקציב מתוך דמי החבר, שאפשר לנצל למקרים כאלה. חשוב להדגיש שלא מדובר בעזרה קבועה לאנשים מסויימים, אלא בעזרה נקודתית. אני מקוה שהרעיון יתקבל על ידי חברי החוג - נדון על זה בטיולים הבאים. _________________ בברכה,
איל צבי
חוג אלעד |
|
חזרה למעלה |
|
|
xaim
|
פורסם: 17/10/03 21:15 נושא ההודעה: המטילים מצביעים ברגליים... |
|
|
הי איל,
האם נדמה לי או שמספר המטילים ירד? אם אכן ירד, הסיבה אינה בכך שהטיולים פחות טובים, המצב במשק לא להיט... הייתי השבוע בסל"ט של סניף ירושלים בחברה: מהקסטל לצומת שמשון- נחל כיסלון. שש שעות ו-15 ק"מ בטיול חביב. חבל שלא ראית את עם ישראל, זקן וטף הולך לטיל...
עלות הטיול מושפעת מאוד ממספר המשתתפים. אולי לנו כמטילים המסננת הזו דווקא נוחה, כי בשלב מסוים התרבנו פתאם לשני אוטובוסים והיו קבוצות שקשה לשלוט עליהן אבל אולי כדאי לחלק שני אוטובוסים לשלושה מדריכים..?
מחנה ומצפה לטיולים, שמזינים אותי,
חיים |
|
חזרה למעלה |
|
|
עמריקוס
|
פורסם: 18/10/03 2:43 נושא ההודעה: |
|
|
עכשיו אני מבין שחברת איילה צריכה להרוויח והיא מקיימת את החוג כעסק וכמו שאמרתי בהודעה הראשונה אם החוג הוא למטרות רווח אז המחיר הוא סביר ואפילו טוב יותר מבמקומות אחרים שבהם נדרשים לפעמים לשלם 300 שקל לטיול ויותר, הבעיה שלי הייתה שחשבתי שזה פשוט מסגרת מאורגנת לטיולים משותפים ומטרת התשלומים היא לכסות כלכלה ונסיעות.
דבר נוסף הוא שיש לי ידע לא רע על מחיר של ארגון טיולים ולא הייתי מעלה הערה על נושא שאינני מתמצא בו ובאמת כנראה שאני אצטרף לטיול אוקטובר או נובמבר בתור טיול נסיון. |
|
חזרה למעלה |
|
|
איל צבי Admin - מנהל
|
פורסם: 21/10/03 10:52 נושא ההודעה: |
|
|
תיקון קל - חברת איילה לא "מקיימת את החוג", אלא מפעילה (מוציאה לפועל) את טיולי החוג. חוג מתקיים בכוחות עצמו ויש גם פעילויות שאינן טיולים, כגון ערבי שקופיות, קומזיצים, סיורים עירוניים, וכו', שמאורגנים בצורה עצמאית.
עם יתר דבריך אני מסכים.
כמובן שאשמח לראות אותך באחד הטיולים שלנו, ואולי תוכל לחדש לי משהו שלא ידעתי לגבי עלויות - כל פטנט שבסופו של דבר יוזיל את המחיר יתקבל בברכה. _________________ בברכה,
איל צבי
חוג אלעד |
|
חזרה למעלה |
|
|
|
|
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה
|