FAQFAQ   חיפושחיפוש   רשימת חבריםרשימת חברים   קבוצות משתמשיםקבוצות משתמשים   הרשםהרשם 
 פרופילפרופיל   התחבר כדי לבדוק הודעות פרטיותהתחבר כדי לבדוק הודעות פרטיות   התחברהתחבר 
סיכום הטיול למכתש תמנע
פרסם נושא חדש   הגב לנושא    אינדקס הפורומים של Hug Elad - חוג אלעד -> מסביב למדורה גרסה להדפסה
צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא  
מחבר הודעה
Masha

הודעהפורסם: 13/01/11 8:02   נושא ההודעה: סיכום הטיול למכתש תמנע הגב עם ציטוט

נתחיל מהסוף. בסוף שי אמר שאפשר להמשיך עם הכביש עד האוטובוס ומי שרוצה יכול לבוא עם ליאור לראות טרילוביטים. זו לא בדיחה, זו המילה שהוא השתמש בה, בחיי. אז באנו, לא מעט אנשים. למרות שלא כולם באמת ידעו מה זה הטרוגלודיטים האלה. ולא כולם התלהבו מהרעיון כמו ליאור. אבל כשהמדריך אומר שיש עוד מקום לראות אז הולכים. זה החוק. אז יצאנו בעקבות ליאור בריצה קלה, טיפסנו על איזה צלע הר מכוסה דרדרת ופתחנו בחיפושים. וזה היה החלק שנהניתי ממנו במיוחד. כי לחפש דבר שאין לך מושג מה הוא – זה מדהים.

מאוחר יותר, כשבהינו בבליטות האפרפרות לקול הצהלות של ליאור, טל אמרה שמדהים שליאור הגיע למקום הזה, מלכתחילה, לחפש את הטריגלו-יצורים האלה שלו. ואבנר אמר שמדהים שכשמניחים את הרגל על הלוח המכוסה כולו בטרילוביטים, הרגל לא מחליקה. והאמת היא שכולנו חשבנו שזה מדהים. כל אחד מהסיבות שלו.

בסוף היום, כשהגענו לאוטובוס אחרי ששבעה נפשנו מלהתפעל בא עזרא כהן-ישר, תיאר את מיקומם של אייל כהן-ישר, השמש ופסגת הר תמנע בפעם האחרונה שראה את שלושתם, ומכך הסיק שאנחנו נחכה לאחרוני התוכן עוד שעה לפחות. הוא לא נראה ממש עצוב כשסיפר את זה. כנראה שהוא שמח שגלעד ממלא את תפקידו כראוי: מביא את התוכן לנקודת הסיום לאחר החשכה.

גם ביום הראשון התוכן הגיעו לנקודת הלינה בחושך. מי שבאמת הרוויח מזה זה דני. הוא הרי הצטרף לתוכן בשביל לא לסיים בחושך. על מנת להשלים את החסר ביום השני הוא בא עם האתגר וזכה לבקר פעם נוספת בכל אותם מקומות בהם ביקר יום קודם עם התוכן. רווח נקי. וגם אנחנו הרווחנו. כשנתקלנו בכתובת ביוונית עתיקה, רק דני ידע לתרגם אותה. ולא, הוא לא דובר יוונית עתיקה. הוא זכר את התרגום שגלעד נתן יום לפני זה.

אז כמו שאמרנו, ביום הראשון התוכן הגיעו בחושך. ישבנו ליד המדורה וראינו את הפנסים שלהם מגיחים מתוך האפלה, כמו רוחות רפאים קטנות. המרק כבר היה מוכן כמובן. ככה הם, התוכן האלה, לא אוהבים לבשל. האתגר, לעומת זאת, אוהבים להכין מרק. בייחוד עזרא. בגלל זה הוא ממהר כל כך תמיד להגיע לנקודת הלינה – שהתוכן לא יקחו לו את התענוג. אז כשעזרא, צביקה ואנוכי באנו להתחיל לחתוך ולקלוף וחיפשנו את תפוחי האדמה, שאז עוד לא ידענו שאין, כי זה לא בריא מספיק, עלה הרעיון לשטוף ידיים. שלושתינו לבשנו ארשת פנים של ילדים שיודעים שהנה עשו משהו טוב ותכף יקבלו על זה סוכריה, והעמדנו פנים שלשפוך קצת מים על הידיים ינקה אותם לחלוטין מהבוץ-לכלוך-חול-אבק (ולא אגיד מה עוד, שמא מישהו אוכל תוך כדי הקריאה) בהם התכסו במהלך היום.

ואז אייל הסביר שהפעם המרק יהיה בריא יותר ולכן לא יהיו בו תפוחי אדמה אלא רק בטטות. והמרק באמת היה בריא ונהדר כרגיל. שטיפת הידיים לא הרסה את הארומה. ליאור, לדוגמא, דג מהמרק חתיכה ענקית של כרובית. טריגלו-כרובית ממש. הוא מאד שמח. בסוף לא אכל אותה. מרוב יראת כבוד.

והיין היה נהדר, והעוגה של דני כמובן. היינו עייפים וקפואים והיה כיף להתחמם ליד המדורה. כנראה שאיפשהו, בנקודה הזאת של שיא השאנטי, האוהל של אבי עף. הוא התחשב באבי ולא לקח איתו את המזרון ואת השק"ש. כך שאבי יכול היה לדחות את החיפושים לבוקר. בבוקר הוא אכן יצא לחפש את האוהל וביקר בכל אותם המקומות אליהם החוג לא הספיק להגיע בטיול הזה (סמר, כביש הערבה, בטח גם אילת) ובסוף מצא את האוהל ליד האוטובוס. כי למי יש כח לעוף עד סמר? ואבי התרוצץ על הבוקר, פשוט כי הרגיש שביום הראשון לא הלכנו מספיק. ובצדק. רק הר ברך, הר גדנ"ע, מעלה תמנע, מעלה מלחן והר עתק? נו, באמת. וכן, אני יודעת שלא בסדר הזה. מה זה משנה. כשעליתי, כולם הרגישו לי אותו הדבר. בחיי.

ביום השני עלינו הרבה פחות. העליה להר תמנע לא נחשבת, כי זה היה עוד לפני ארוחת הבוקר. לעומת זאת ראינו פירים עתיקים, מערת קבורה ובורות קידוח. שי אפילו עשה לנו בוחן פתע על איזו תאוריית פירים שאותה הסביר ביום הראשון. הרוב זכרו שהגרמנים היו הרעים בסיפור הזה. מה שמוכיח שבחיים בדרך כלל אין הפתעות. ושלגיבור הראשי שחשף את מזימת הרעים והביא לנו את הגאולה קראו עזרא כהן. גם לא מפתיע.

היום השני, למרות המחסור החמור בעליות, היה נפלא. וורוד, אדום ולבן. שטוף שמש, מלא צורות נמסות וצלליות עננים. יעקב הראה לנו מאובנים, אבנים יפות וסתם דברים מעניינים. וכמובן סיפר בדיחות. המדריכים, הנלהבים ממילא, התלהבו עוד יותר. לא רציתי שיגמר. עד כדי כך שהלכתי לראות טרילוביטים.
[/img]
חזרה למעלה
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית MSN Messenger
שרון הבר

הודעהפורסם: 13/01/11 14:12   נושא ההודעה: טרילוביטים וחיות אחרות הגב עם ציטוט

מאשה,
כבר מזמן שלא ראיתי מעל דפי אתר זה סיכום טיול שיהיה בלתי יבש, משובב נפש ומשעשע. נחמד לראות כאן בין כל הכתיבות היבשות כמו הנגב משהו שמרטיב את הנפש. ישר כוח.
דבר אחר: בדרך כלל כל הצלמים מביאים תמונות מקבוצת האתגר. אך הפעם כולם הביאו מה"תוכן". אתם הייתם ב"אתגר" ויש לי חשד שצילמתם.

דבר אחר: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%98%D7%A8%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%91%D7%99%D7%98%D7%99%D7%9D
חזרה למעלה
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דוא כתובת AIM
אביב הלמן

הודעהפורסם: 13/01/11 21:52   נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

מאשה - זה פשוט נפלא!! Laughing
טרי - לו - מאשה - נהדר!!
חזרה למעלה
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דוא
אפרת נקש

הודעהפורסם: 14/01/11 14:51   נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

מאשה, הצחקת אותי עד דמעות. איזו כתיבה נהדרת!

תודה Very Happy
חזרה למעלה
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דוא בקר באתר המפרסם
שי לוין

הודעהפורסם: 15/01/11 19:01   נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

מאשה, אפשר לבקש סיכום כזה בסוף כל טיול? נהניתי מאוד!
חזרה למעלה
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דוא בקר באתר המפרסם
איל צבי
Admin - מנהל

הודעהפורסם: 16/01/11 13:06   נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

ציטוט:
כולנו חשבנו שזה מדהים. כל אחד מהסיבות שלו.

והסיבות שלי:

1. מאובנים של יצורים, או לפחות עקבות, מלפני כ-500 מיליון שנים. חצי מיליארד. מדהים.

2. בסוף טיול לא קל, יש אנשים שמוכנים לעוד מאמץ כדי לחפש (ולא בטוח שימצאו) את המאובנים הנ"ל. גם זה די מדהים.

ציטוט:
מאשה, אפשר לבקש סיכום כזה בסוף כל טיול? נהניתי מאוד!

מצטרף לבקשה.

איל צבי
חוג אלעד
חזרה למעלה
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית בקר באתר המפרסם
ecyashar

הודעהפורסם: 17/01/11 11:03   נושא ההודעה: מדהים מאשה הגב עם ציטוט

הי מאשה,

מדהים התאור. אני חייב לשים בפייסבוק ליד השאלות של איך היה.... שיראו מה עשינו

זהו...מונית לתפקיד ההסטורי, אחרי כל כך הרבה צלמים הגיע מישהו שישכתב את החוויה

עזרא
אייל הירושלמי

הודעהפורסם: 17/01/11 21:30   נושא ההודעה: התנצלות שלי על לילה של שבת לא לילה שישי הגב עם ציטוט

ראשית התנצלות שלי על העיקוב של כלם בלילה האחרון בחזרה לאוטובוס עיקוב שניגם ביגללי ושל עוד יורדי ירידות לא בצורה מהירה ( לא כתב שמות ) ועוד הדקותים של חילוץ הנעלים שהמיניבוס לא ישריח. ( חבל שהמיניבוס טס בחזרה למרות שבדיאבד נחתנו בשלום מוקדם מהצפוי 21.30 ) בניגוד לצפוניים.
לילה שבין שישי לשבת : אין דבר יותר כיף מללכת במידבר במישורים הגדולים בלילה לצפות בצללים באורות מרחוק להרגיש את השקט לשחר את השרירים.
מי שלא צעד בלילה במידבר במישורים הפסיד
מה יש למהר : ליגמור לאכל את המחר הטוב המחודש בשעה 18.00 ולישון.
לא משנה ישנים 11 שעות ישנים 8 שעות בבוקר קצת קר לקום האוטובוס בא רק בשעה 6.15 בבוקר.
קבלנו לילה שבין חמישי לשישי לילה שבין שישי לשבת הצפוניים לילה בין שבת לראשון ברובו
oraash

הודעהפורסם: 18/01/11 15:41   נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

טרילוביטים(נישמע כמו סוג של כרומוזום שאחראי על בלוטות הטעם). עם תיבול חוויתי/הויתי יצא ממש גורמה. טרילוביטים?(אפשר לאכול אותם?) תודה למאשה רוצים עוד.
חזרה למעלה
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית
Jack Broner

הודעהפורסם: 18/01/11 17:18   נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

הי מאשה , היום (שלישי) קראתי שוב את הסיכום שלך.
שוב חייכתי לעצמי, שוב חשתי עליזות מבפנים.
התאור נהדר , אני ממש מרגיש שהיתי שם ...
יעקב ברונר
חזרה למעלה
אייל הירושלמי

הודעהפורסם: 20/01/11 8:13   נושא ההודעה: האם גם החוג השנה לא יטייל בפרחים הגב עם ציטוט

חבל שאין לנו טיול בשבת הקרובה עם שמש אביבית.
לפרחים. אני יטוייל בכרמל.
במקוםלהתעסק בגשמים שצפוים בעוד שבוע וחצי. נעקוב
תנצלו לטייל בפרחים ספק אם זה יצא עם החוג .
אין טיולי חוג לצפון עד 11 למרץ וגם זה סימן שאלה שלא יעבור גם הוא לדרום .
ביגלל מודלים.
וכרגיל באפריל ניגמרים הפרחים.
kobic

הודעהפורסם: 23/01/11 13:23   נושא ההודעה: יישר כוח מההשעה? הגב עם ציטוט

מצטרף לחבר'ה עם הקומפלימנטים.
אייל, או שאתה מתחיל ללמוד לכתוב ככה או שאתה מעביר את השרביט למההשעה?
אני פותח כאן עצומה למינוי...מהיום את מגיעה לכל טיול ומוציאה מסמך מדהים שכזה.....
מבחינתי....קיבלת מינוי!!!

כל הכבוד מאשה....

נתראה בטיולים הבאים...

קובי כהן
חזרה למעלה
kobic

הודעהפורסם: 23/01/11 13:24   נושא ההודעה: שכחתי לכתוב..."בחיי"...קיבלת מינוי... הגב עם ציטוט

:D :D :D
חזרה למעלה
bushka

הודעהפורסם: 10/02/11 10:13   נושא ההודעה: מאשה בלוג הגב עם ציטוט

אני מאחל לנו עוד טיולים מדהימים
מסוג תמנע משלבים אתגר עם תוכן .
אני מאחל לנו שמאשה תרתק אותנו כל פעם מחדש עם משפטים יפהפיים כגון:
ציטוט:
כי לחפש דבר שאין לך מושג מה הוא – זה מדהים.
והאמת היא שכולנו חשבנו שזה מדהים. כל אחד מהסיבות שלו. Surprised Idea
מאיר
חזרה למעלה
ora meir

הודעהפורסם: 13/02/11 18:38   נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

איל,

בטיול האחרון היית - ממתינה בקוצר רוח לסיכום!

מאשה (הפתעת אותנו!), עמית, עזרא, יעקב, איל כהן-ישר ושאר הכתבנים

שמישהו מכם יתאר גם את הטיול הלפני אחרון!

תודה!!!
הצג הודעות מלפני:   
פרסם נושא חדש   הגב לנושא    אינדקס הפורומים של Hug Elad - חוג אלעד -> מסביב למדורה כל הזמנים הם GMT + 2 שעות
עמוד 1 מתוך 1

קפוץ אל:  
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה