צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
מחבר |
הודעה |
Masha
|
פורסם: 28/03/12 22:55 נושא ההודעה: סיכום טיול |
|
|
הסיפור הזה צריך היה להתחיל בערך כך: "כשכמעט הגענו לפסגת הר עידו, פגשנו את אבנר, שהזהיר אותנו: אל תבהלו כשתתקלו במראה הזוי." בהמשך אמור היה להתפתח דיון פילוסופי על מה יכול להחשב הזוי בחוג אלעד, ומה דרוש על מנת להבהיל את החברים, רק שהכתיבה התעכבה, עבר שבוע, ונחשפנו למראות הרבה פחות מציאותיים, רק שלא היה שם אף אחד שיכול היה להזהיר אותנו שלא נבהל.
ובאותה העליה להר עידו, שהיום נראת כאילו היתה לפני אלף שנים, באמת חשבנו שהדבר היחיד שמפריע לנו בחיים זה הרוח החזקה והקור. התכרבלנו אחד עם השני, בנסיון להתחמם, ניגבנו את העיניים הדומעות בגלל הרוח, ניסינו להקשיב לליאור, ובעיקר התפעלנו מהנוף. אה,כן, והמראה ההזוי? באמת היה שם משהו לא שגרתי. כשהתקרבנו לפסגה מצאנו את ליאור, אביב ועומר קורעים על הברכיים בנסיון למצוא דבר מה על האדמה. ולשאלה, מה הם מחפשים, נעננו בפשטות: שיני כרישים. נו וודאי, איך לא חשבנו על זה לבד, הרי אין דבר טבעי יותר מלחפש שיני כרישים על פסגת הר אי שם באמצע הנגב.
היום אנחנו יכולים לקנא קצת בעצמינו העומדים על פסגת הר עידו, לקנא בשאננות הזאת, באמונה שכך נמשיך לעולם, נעלה ונרד, נקפא מקור, נצחק ונאסוף שיני כרישים, שהפאזל היפה הזה שהרכבנו לנו לעולם ישאר שלם, וכל החלקים בו מחוברים היטב. והנה עבר שבוע והבנו שלהתחבק זה לא רק כי קר, ודמעות זה לא רק מהרוח, ועוד כל מיני דברים שהראש כבר יודע, ורק הלב מסרב להאמין, כי ככה הם, הראש והלב, לא תמיד מסתדרים, וזו צרה גדולה, ואולי דווקא מזל גדול, מי יודע.
אבנר. אם במרומי העולם הבא תשתעמם לרגע, ותחליט לקרוא את מהשכתוב פה, אז שתדע, שנתגעגע אליך מאד, ושתחסר לנו, ושנחשוב עליך הרבה, בכל מיני מקומות, וודאי גם בטיולים. כשנסתכל על נוף עוצר נשימה, כשנעביר בקבוק יין מסביב למדורה, כשנחקור מערה חדשה או כשנקשיב להסברים מורכבים על גאולוגיה, נעצור לרגע, נחייך, נגיד אחד לשני "אבנר אמר ש..." ואולי לא נגיד כלום, רק נפגש במבט, ונדע שיש בינינו הבנה שלמה.
אבנר. אם ממרומי העולם הבא תסתכל למטה, ותראה אותנו באמצע טיול, שלח לנו בבקשה איזה סימן קטן ממך. שים פרח יפה בצד הדרך, מאובן מרשים או שיטה גדולה וזקנה. אפשר גם טומולי קטן אחד או שניים, אבל אל תגזים עם זה, אתה יודע. ואנחנו נראה את אלה, ונדע שזה סימן ממך, ונרגיש כאילו אתה עוד מטייל איתנו, כמו פעם, כאילו החלק שלך עוד מחובר, והפאזל שלם, והראש והלב לרגע ישלימו אחד עם השני, ושוב נהיה שלווים ושמחים, כמעט כמו על פסגת הר עידו. |
|
חזרה למעלה |
|
|
אביב הלמן
|
פורסם: 29/03/12 6:35 נושא ההודעה: סיכום טיול |
|
|
מאשה יקרה
איזו כתיבה מרשימה, נוגעת, מזעזעת, מלטפת ומרגשת
את פשוט נהדרת!
אביב |
|
חזרה למעלה |
|
|
צחי אשר
|
פורסם: 29/03/12 7:43 נושא ההודעה: אבנר בשבילי |
|
|
בלוויה למדתי שכינוי של אבנר היה תטיס.
ואכן אבנר בשבילי היה אוקינוס של אופטימיות.
כשנפל על הקרסול התקשרתי אליו לדרוש בשלומו, היה לי קשה להגיע אליו ללא סלולרי, אבל מעבר לשפופרת אפשר היה לשמוע את החיוך המרגיע שאומר שהכל בסדר.
בסוף הטיול למרסבא בשנה שעברה, חצינו את בקעת הורקניה וירדנו לים המלח. השמש כבר שוקעת אנחנו כבר בקצב ריצה ואבנר אומר לי בוא רגע. יש כאן, הוא מספר לי, בנחל קידרון מערה שאני חייב למצוא. הבאתי תצלום של מלך ירדן חוסיין בביקור במערה. הצילום הוא מתוך המערה החוצה. שעה הסתובננו שם מנסים לאתר קווי ראיה וזוויות ולעמוד רגע קטן איפה שעמד המלך. השמש שוקעת ואבנר לא מוותר. אופטימי.
כמובן שמצאנו. בחיוך ניצחון אבנר פוצח בריצה להשיג את החוג ואני רץ אחריו מנסה להבין איך זה קרה לי.
זה אבנר בשבילי, אופטימי, חייכן, תמיד עם איזה ספר או צילומים מספר מעשיר.
בלוויה שאלתי מישהו אם אבנר טייל איתנו בטיול בסיני. התשובה הייתה לא. מוזר, אני ממש זוכר אותו איתנו. כנראה שאבנר היה דמות כל כך משמעותית בשבילי שאני זוכר אותו מטייל איתי גם בטיולים שהוא לא היה שם. אין לי ספק שהוא ימשיך לטייל איתי.
צחי
(תודה מאשה)
נערך לאחרונה על-ידי צחי אשר בתאריך 29/03/12 11:45, סך-הכל נערך פעם אחת |
|
חזרה למעלה |
|
|
עמית 171
|
פורסם: 29/03/12 11:35 נושא ההודעה: דברים מרגשים |
|
|
מאשה וצחי,
היטבתם לכתוב דברים מרגשים שניכר שבאים מעומק הלב.
דרכינו הצטלבו במקומות רבים, בין אם בטיולי חוג אלעד, בהרי יהודה ושומרון או בשדות הפורחים בהשתלמויות הבוטאניות. תמיד אבנר היה בראש לצד המדריכים, לא הזניח שום פינה מעניינת לצד הדרך, שאף לדעת עוד בכל נושאי ידיעת הארץ והבוטניקה, והותיר רושם עמוק בקרב כל מי שזכו להכירו.
אבנר, אתה חסר לנו מאד. נוח על משכבך בשלום.
לצחי תיקונים קלים, הכינוי של אבנר (ממה שהבנתי) היה "תטיס". ראיתי תמונות שלו בטיול שאם זיהיתי נכון היה בוואדי אבו חשייב בסיני (בו לא הייתי). האם לטיול הזה התכוונת? _________________ בואו לפורום שמירת טבע
http://forums.tapuz.co.il/nature
טבע ונופים בישראל - עדכונים שוטפים בפייסבוק
http://www.facebook.com/inature.info |
|
חזרה למעלה |
|
|
צחי אשר
|
פורסם: 29/03/12 11:50 נושא ההודעה: תשובה |
|
|
כמובן תטיס ולכן אוקיינוס
הכוונה הייתה לאבו חשייב אבל לצערי בטיול שאני הייתי אבנר לא היה.
אגב חבר אחר שהיה שם איתי וגם הוא חסר לנו - איתן כהן. |
|
חזרה למעלה |
|
|
אייל הירושלמי
|
פורסם: 1/04/12 17:06 נושא ההודעה: זכרונות אחרונים |
|
|
מרגש אותי מאוד לזכור שבטיול האחרון לפני שעלינו לאוטובוס .
רץ לבדוק עוד משהוא במידבר לנצל כל זמן של הטיול.
בלי להתעייף כח רענן תמיד .
בניקיון של פסח השנה שזרקתי רשימות ישנות בבתי .
מצאתי רשום אבנר לעלות בצומת בילו .
יותר לא יעלה שם גם לא בת.א לטיולי החוג .
נקווה שנמשיך את דרכו לטייל לנצל כל זמן.
נילמד תמיד להזהר בין המצוקים לעתיד טוב יותר. _________________ כיף לטייל בארצנו הקטנה והיפה |
|
חזרה למעלה |
|
|
ora meir
|
פורסם: 11/04/12 21:45 נושא ההודעה: Re: סיכום טיול |
|
|
מאשה
Thank you!!!
for your thoughts, for your feeling
and for your blessed ability
to write about them _________________ אורה מאיר |
|
חזרה למעלה |
|
|
עמית 171
|
|
חזרה למעלה |
|
|
itaynegev
|
פורסם: 17/04/12 12:55 נושא ההודעה: אבנר טייל איתי באבו חשייב |
|
|
הכרנו דרך אסף לוי בטיול לשומרון רק שבועיים חודש קודם.
ואחכ יצאנו לטיול נוסף באיונים של רג'ף בירדן גם ל3-4 ימים.
כרגיל, היה מטייל בלתי נלאה עם כוח ואנרגיה ל3-4 מטיילים רגילים.
הוא והסנדלים...
אם מישהו רוצה תמונות, אני אשמח להעביר. |
|
חזרה למעלה |
|
|
|
|
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה
|