צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
מחבר |
הודעה |
איתי הדרי
|
פורסם: 10/06/16 18:29 נושא ההודעה: המשך המאבק על חופי הארץ - מגמה ירוקה |
|
|
http://landing.green.org.il/beaches
בימים אלה אנו עדים למתקפה משולבת על החופים תוך ניסיון לגזול את מעט שטחי החופים שנשארו לנו ולאפשר בהם בנייה מאסיבית.
ביום שלישי עבר בועידת הפנים בכנסת "חוק המלונאות" אותו מקדם שר התיירות יריב לוין, שיאפשר בנייה של מלונות ענק ודירות יוקרה בקו ה-100-300 מטר מקו המים במסווה של קידום תיירות. במחטף של הרגע האחרון, הוחלט להחיל את החוק גם על מלונות קיימים שיעברו הרחבה. התוצאה תהיה הרת אסון לחופים - ובלתי הפיכה.
בנוסף, מנהל התכנון, תחת סמכותו של שר האוצר משה כחלון מקדם את תכנית תמ"א-1 שתסיר הגנות רבות שקיימות היום על החופים ותאפשר בנייה במרחק 100-300 מטר מקו המים ובעורף החוף על כ-14,000 דונם של חופים!
בואו איתנו ביום שני הקרוב 13.6 לבושים כפיראטים, עם תחפושות ואביזרים במחאה נגד שודדי החופים.
לאחר מכן ניכנס ליציע הציבור במליאה ונסתכל לח"כים בעיניים כשהם מצביעים על חוק המלונאות בקריאה שנייה ושלישית.
נלבש חולצות שחורות בסימן "חוק המלונאות - דגל שחור לישראל".
חוף ים הוא משאב ציבורי, הוא שייך לנו - אחד מאוצרות הטבע הבודדים שברשות כולם. השרים כחלון ולוין מפקירים אותו ומנסים למכור לנו שכך יפתרו את משבר הדיור, כאשר בפועל מקדמים בניה לעשירים בלבד על חשבוננו.
לא נשתוק ולא ניתן לגזל הזה לעבור לנו מתחת לרדאר.
יחד נעצור את שוד חופים. |
|
חזרה למעלה |
|
|
אייל הירושלמי
|
פורסם: 29/06/16 6:46 נושא ההודעה: לא שחור לא לבן |
|
|
נכון גם אני בעד חופים טבע כמו בפטרול. אבל המציאות טיפה מורכבת. בארץ שלנו משאירים חופים ללא בניה גדרות תשלום ועוד טבע ועוד דבר קסום.
אבל : קופצים תפלים מזיקים ים זבל שארוסים טרקטורונים חוסר גישה אנשים מתנחלים לא חוקית על חוף מתחיל באוהלים ו טיפוסים מפחידים ועוד.
אני אין לי רכב כל שבוע במיוחד בחורף מתרחץ בחופי צפון תל אביב מחוף ורדון עד תל ברור ומרגיש בטוב עם הבניה מסביב הפיתוח גישה נוכה ושרותי הצלה וניקיון ואולי לא הייתי מוכה שאני לא תושב תל אביב יגבו מימני כסף כמו שנותן כסף שלמרית חפצים.
לחוף מלפחים לא מגיע למרות שבטבע אין לי תחבורה עד חוף כלל .
ובסוף השבוע ילך לאזור קסיריה שדות ים חופים יפים אבל ידוע לי אין שרותי הצלה ניקיון חופים גישה נוכה ללא רכב ועוד. זה יותר טוב שאילה פתוחה.....
אני לא רץ לומר נגד בניה אבל טוב שיבדקו איך ויקפידו גישה נוכה לים לא כמו בכנרת טבריה. _________________ כיף לטייל בארצנו הקטנה והיפה |
|
חזרה למעלה |
|
|
אייל הירושלמי
|
פורסם: 5/07/16 16:17 נושא ההודעה: חופי ערים מול חופי טבעים מועצה אזורית |
|
|
מכתב ששלחתי למועצת חוף הכרמל.
יום טוב אני ירושלמי בכל חוף שהולך להתרחץ בארץ יש מציל מלקיחות שחכות לצל שרותי ניקיון. באשקלון אשדות תל -אביב נתניה חיפה עכו
נהריה . בסוף השבוע הייתי בקיבוץ שדות ים לאורך החוף מתחנת החשמל אורות רבין עד נמל קיסריה לא היה מציל אחד מקלחת אחת וכחסה לצל
למה וים זבל ??? מסכן חייה אדם ולא נעים באזור תיירותי. נוסיף עוד שאין תחבורה ציבורית למרית החופים מועצה שלכם. חוף הכרמל. _________________ כיף לטייל בארצנו הקטנה והיפה |
|
חזרה למעלה |
|
|
|