FAQFAQ   חיפושחיפוש   רשימת חבריםרשימת חברים   קבוצות משתמשיםקבוצות משתמשים   הרשםהרשם 
 פרופילפרופיל   התחבר כדי לבדוק הודעות פרטיותהתחבר כדי לבדוק הודעות פרטיות   התחברהתחבר 
הרומאים החדשים
פרסם נושא חדש   הגב לנושא    אינדקס הפורומים של Hug Elad - חוג אלעד -> מסביב למדורה גרסה להדפסה
צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא  
מחבר הודעה
ש.ה.

הודעהפורסם: 2/04/04 1:29   נושא ההודעה: הרומאים החדשים הגב עם ציטוט

בפסח אני מתכנן לטייל עם חברתי לגולן לזויתן משושים יהודיה, מקומות שהיא מעולם לא ראתה. בקשר לזויתן משושים אני לא מודאג. אבל בקשר ליהודיה צצות ועולות לי דאגות ומחשבות שליליות. וכל זאת למה? כי כבר שלוש שנים (מאז הטיול ל החוג שהיה שם עם מויש) ידוע לי שהרישעות לשמורות הטבע גובה שם מיסים, אבל אני איני מוכן לשלם על הזכות לטייל בטבע, לעולם לעולם לא. זה מאוד עקרוני, יהרג ואל יעבור. אבל בכל זאת אני רוצה להראות לה את היהודיה, לכן חשבתי להכנס מהצד שיוצאים ממנו. אולי שם אין פקחים של רישעות. אבל עדיין המחשבה הזו מטרידה אותי והורסת את החוויה של טיול בטבע. ומה אם נפגוש פקח והוא יתחיל עם שאלות ודאוינים? המחשבה הזו מעוררת בי המון זעם
איך אפשר, איך אפשר? זה כמו הרומאים, הם הקימו גשרים כדי ליגבות מהם מיסים (או כבישי אגרה) ואלה סוגרים שמורות.
כעת השאלה שלי כזו: האם יש משהו, גוף או התארגנות ששם לו למטרה להתנגד לתופעה הזו? האם אנחנו איש איש לעצמו והרשעות בשלה, עושה בשמורות כברכושה הפרטי? האם יש מקום לצאת למאבק מישפטי ולהגיש בגצים ולקרוא לציבור להדיר את רגליו בהמוניו מהשמורות גבויות המיסים? האם אנחנו בודדים במערכה? אני מיתכוון להיכנס, אבל לא לשלם לאף רישעות, לעולם לא!
חזרה למעלה
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית כתובת AIM
אמיר בר

הודעהפורסם: 2/04/04 9:04   נושא ההודעה: הגב עם ציטוט

לגבי הטיול ליהודיה - הטיול בכיוון עליה בנחל יפה ונחמד ואפילו קל יותר מאחר שאין את העליה הקשה של סוף הנחל ( כאשר יורדים בו ) כמובן שטיול במעלה הנחל מבוסס על תקינות סולם המתכת המותקן במפל הגדול ( סביר בהחלט שתקין ) - כבר מספר פעמים הלכתי נגד הכיוון .
הטיול במעלה מפלי היהודיה מתחיל מסוף המסלול הנורמלי - מחפורות הצבא של יהודיה 6 - יש שם חניון קטן לרכבים אבל ..... ידועים לי מיקרים של גנבות מרכבים בחניון זה . הטיול הולך לפי הסימון הרגיל של הנחל אבל נגד זרימת המים , אין בעיה הנחל לא זורם חזק . בסולם עולים ( ולא יורדים ) הטיול מסתים בכפר הנטוש ממול "חניון הרשעים" של הזויתן .
חזרה למעלה
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית
עמית 171

הודעהפורסם: 2/04/04 22:41   נושא ההודעה: קצת מוגזם, לא? הגב עם ציטוט

ברגע שאינך מוכן לשלם בשום תנאי, תיאלץ לוותר על מקומות רבים לא רק בארץ אלא גם בכל מדינה מתוקנת. האם תיסע לג'בל ראם? חלק מהתשלום לטיול הולך קרוב לוודאי לקופתה של ה-RSCN הירדנית, המנהלת את שמורת ואדי ראם...

בריכת המשושים בתשלום כבר שנה וחצי, אם לא ידעת, ובקיץ הזה תהיינה קופות גם בשפך דליות (מג'רסה), (מכרז לקופות כבר יצא), כך שאם העיקרון חשוב לך אני מציע שתטייל שם קודם. כפי שפירסמתי כבר בספטמבר, ואמרתי גם בטיול הראשון של השנה בחוג אלעד, אושרה לרשות הטבע והגנים סמכות גביית תשלום בערך ב-10 שמורות וגנים לאומיים נוספים לאלו הסגורים כיום - ובכלל זה נחל כזיב, נחל בצת, הארבל, עין בוקק, הרי אילת (בהם היתה גביית תשלום במהלך הסוכות האחרון), נחל תבור ועוד.

לא ראיתי שמישהו באמת נאבק במגמה הזו, ולדעתי גם לא סביר שגישה כמו שלך תביא לבלימת התופעה, כאשר התשלום מאפשר גם פיקוח יעיל יותר ושמירה על האתרים נקיים, כמו גם שמירה על הרכבים (מבחינה זו אני מאד מעוניין בהסדרת חניוני המטיילים בנחל צאלים ובנחל משמר, גם אם הדבר יהיה כרוך בתשלום דמי כניסה - כדי שאוכל לטייל שם באופן עצמאי בלי לדאוג מה יהיה עם האוטו), והמדינה לא מציעה לרשות הטבע והגנים חלופות אחרות למימון פעילות זו, כמו גם מימון פעילות שמירת טבע.

מה שכן, אפשר וניתן להוריד את גובה התשלום, לדרוש שעות פתיחה יותר נוחות למטיילים (למה לחכות עד שמונה בבוקר? למה לצאת מהשמורה כבר בחמש?) ולא לסגור כל שביל צדדי המוביל לשמורה בתשלום (השער הנעול בין מפל הבניאס והטנק הסורי בהחלט מרגיז, ההפסד הכלכלי לכאורה ממטיילים המגיעים מהכיוון הזה בסך הכל אינו משמעותי ביחס לכמות המטיילים במפל הבניאס וכן משלמים כסף).
חזרה למעלה
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית בקר באתר המפרסם
David Gurevich

הודעהפורסם: 10/04/04 12:41   נושא ההודעה: הרי אילת הגב עם ציטוט

עמית,
באיזה חלק משמורת הרי-אילת גבו תשלום?
עמית 171

הודעהפורסם: 11/04/04 4:13   נושא ההודעה: הרי אילת הגב עם ציטוט

ע"פ הפרסומים, הגבייה היתה על הדרך מכביש הערבה לעמודי עמרם ולקניון שחורת (באזור נקודת מסעף הדרכים - כך שהגבייה היתה עבור שני המסלולים).
מעניין שבחנוכה ופסח לא היתה שום הודעה על גבייה, אינני יודע אם זה אומר שמבחינת הרשות הניסיון נכשל, או שגבייה קבועה תתחיל רק בסוף 2004?
חזרה למעלה
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית בקר באתר המפרסם
ש.ה.

הודעהפורסם: 14/04/04 18:41   נושא ההודעה: אף על פי כן - לא אשלם הגב עם ציטוט

עמית אם אתה מוכן לזה - תהנה. אני מרגיש שגוזלים ממני את החופש. אני נוהג להגיע למקומות עם כל הציוד על הגב ולישון היכן שבא לנו, בעין טמיר, בהר מירון, בנחל צאלים ובפסח האחרון ביער ברעם. לא בחניונים, בתוך השמורות ממש במקומות מוצנעים (היכן שאסור לשיטתם) כי עבורינו העולם וכל אשר בו הוא רכוש של אלוהים, ובוודאי משהו שאינו מעשה ידי אדם והתקיים עוד הרבה לפני שאלו הופיעו ותבעו הכל לעצמם.
זוהי דרכי עמית, לך חשוב הביטחון והנוחיות ולי חשוב החופש לטייל בלי לתת חשבון. צר לי שיש כאן עם של פריירים
חזרה למעלה
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית כתובת AIM
הצג הודעות מלפני:   
פרסם נושא חדש   הגב לנושא    אינדקס הפורומים של Hug Elad - חוג אלעד -> מסביב למדורה כל הזמנים הם GMT + 2 שעות
עמוד 1 מתוך 1

קפוץ אל:  
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה