FAQFAQ   חיפושחיפוש   רשימת חבריםרשימת חברים   קבוצות משתמשיםקבוצות משתמשים   הרשםהרשם 
 פרופילפרופיל   התחבר כדי לבדוק הודעות פרטיותהתחבר כדי לבדוק הודעות פרטיות   התחברהתחבר 
הטיול לסירבאל 8-12/4/04 משוב
פרסם נושא חדש   הגב לנושא    אינדקס הפורומים של Hug Elad - חוג אלעד -> מסביב למדורה גרסה להדפסה
צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא  
מחבר הודעה
שלום מיכאלי

הודעהפורסם: 15/04/04 17:58   נושא ההודעה: הטיול לסירבאל 8-12/4/04 משוב הגב עם ציטוט

לטיולי איילה שלום ,

הנדון: הטיול לסירבאל 8-12/4/04

ראשית אני מבקש לברך על היוזמה לקיים טיול לאזור שמטויל לאחרונה רק לעתים רחוקות, ולציין כי הקבוצה הייתה מגובשת ועם אווירה טובה. יש לציין כי מדריך הקבוצה עשה כמיטב יכולתו להצלחת הטיול.
יחד עם זאת עלי להעיר מספר הערות על ההתארגנות לטיול.

1.הטיול במקור תוכנן ופורסם שיתקיים , בהיקף של 7 ימים , 7-13/4/04, בפועל במועד די מאוחר קוצץ הטיול ל 5 ימים , 8-12/4/04, בעוד שהמחיר בסך 295$ נותר בעינו. העובדה הזאת מעוררת תמיהה לא מבטלת תהיות והקטעים שקוצצו ,בעיקר סיור בוואדי סיגליה ובוואדי ג'ביע, שכלל גם שימוש בג'פים,בודאי היו אילו קטעים שעלותם נחסכה...
בהקשר זה יש לציין כי בפגישת ההכנה כאשר נציגיכם נשאלו, לסיבת הביטול, נעננו כי אין מים בסיגליה וכי המצרים מערימים קשיים ?,בפועל בשטח למדנו מהבדואים שהובילו אותנו כי יש השנה שפע של מים בסיגליה, ויש לתמוהה על מקור המידע המוטעה והמטעה... !

2. רמת הקושי של הטיול לא הובהרה כנראה לחלק מהמשתתפים, כך שלצד מטיילים מנוסים כמו אנשים המטיילים בחוג אלעד, הגיעו אנשים פחות מאומנים ובכושר נמוך יחסית ,לחלקם הדבר היה לפחות לא נוח..., העדר בצוע תאום ציפיות הדדי גרם לאי שביעות רצון אצל חלק מהמטיילים.(עלי לציין כי בדקתי את שני המסמכים,זה שמתייחס ל 7 ימי טיול וגם המתוקן המתייחס ל 5 ימים ואין שם כל אזכור לקושי הטיול)ץ

3.כפועל יוצא מהסעיף הקודם , מטיילים ואני בתוכם, משוכנעים כי ניתן היה להפיק הרבה יותר מהטרק :

- ניתן ביום הראשון להקדים המעבר בטאבה בשעה –שעתיים, להקדים לבוא לפיראן , לא ללון שם אלא להעמיס הציוד על הבהמות להמשיך להתקדם בוואדי אל עלייאת עד למרגלות נקב שערני וללון שם,
-דבר שהיה מאפשר ביום השני לעלות בנקב,להגיע לעין לוזה, לגשת לראס אבו נחלה ולראס אבו רג'ם
- ביום השלישי נתן היה לעלות אולי לפסגת ג'בל שנניר ולא רק לאוכף, כפי שהיה בפועל ביום הרבעי, לפני הירידה מההר .למעשה ביום השלישי השכמנו קום על מנת לראות הזריחה מג'בל אבו רוג'ום (בפועל לא הצלחנו להגיע לזריחה), ולאחר התברברות לא מבוטלת בשטח שגזלה זמן ואנרגיה ,הלכנו לחיג'ר לומברדי חניון הלילה ושם משעת הצהריים שרפנו את הזמן באפס מעשה היות ופניות למדריך לבצע סיורים בסביבה נענו שכל אחד יעשה מה שנראה לו. נראה לי כי נתן היה בקלות להסדיר כי הדליל או אחד מעוזריו יכלו להובילנו לגאיות ומקוואות המים המצויים בסביבה , הדבר לא בוצע ויותר מחבל! כך בוזבז חצי יום השלישי לטרק!
-היום החמישי הוקדש לסיור לחורשות המנגרובים ולשנורקל בראס מוחמד.
נראה לי כי נתן היה לוותר על הסיור בראס מוחמד ,בצרוף חצי היום השלישי המבוזבז והשעות האבודות ביום הראשון, ולהשיב לטרק את הקטעים שהושמטו. הצעות בכיוון זה למדריך ,שהועלו מיד עם התברר בשלב מוקדם של הטיול שיש בכל זאת הרבה מים בסיגליה ולכן חבל להפסיד,לא נענו ולחבל !

4 רמת השרות של המלון בו שהינו הייתה לא משביעת רצון, בהתאם מומלץ לא להשתמש בשרותיו...

5.ברשימת הציוד כפי שהופצה הוגבלה כמות המטען ל 10 ק"ג למשתתף להעמסה על בהמות המסע שנכתב שיהיו חמורים. בפגישת ההכנה עם נציגיכם עלה הנושא ע"י משתתפים אחדים שציינו שאין בכך די וכי ציוד סביר כולל אוהלים צריך להגיע משקל של כ 14-15 ק"ג .נאמר לנו כי החמורים לא יעמדו בנטל ואין להשיג עוד חמורים או גמלים . התוצאה , חלק מהמטיילים, שלא הביאו אוהלים כמוני, סבלו מקור בלילות על ההר . יש לציין שבפועל היו חמורים וגם גמלים שצצו , יש מאין, ואיש לא טרח כמובן לשקול את הציוד שהמשתתפים ואילו שמילאו אחר ההנחיה יצאו נפגעים. המיזער שהיה צריך לעשות ,אחרי שסוכם על תוספת הגמלים היה להודיע לכלל המשתתפים שנתן להגדיל המטען ולהביא אוהלים.
xaim

הודעהפורסם: 15/04/04 21:58   נושא ההודעה: ככה מפיקים לקחים הגב עם ציטוט

שלום תודה. אגב מה שמות המלון והמדריך?
חזרה למעלה
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דוא בקר באתר המפרסם
ecyashar

הודעהפורסם: 18/04/04 14:29   נושא ההודעה: עזוב, אחרי מה שהם עשו בנושא הוויזות הגב עם ציטוט

לצערי לא יכולתי להגיע לסרבל

נלחמתי קשות כדי להגיע לטיול, השקעתי הרבה מרץ ואנרגיה כדי להגיע לסרבל

נתתי לאיילה את הדרכון שלי ארבעה שבועות לפני הטיול. שאלתי אותם מראש האם כדאי לי להגיש דרכון זר לוויזה כדי לקצר תהליכים, הם אמרו לי שכן.

בקיצור הדרכון שלי שכב באיילה שלושה שבועות והעלה אבק. את הוויזות איילה טרחו להוציא רק בדקה ה 91. אחרי שהתברר (מה שהיה ידוע לכל סוכני הנסיעות שעוסקים במצרים כבר שנה וחצי....) שצריך להוציא ויזה עם דרכון ישראלי כבר היה מאוחר מידי. הסיפורים והשקרים ששוקרו לשגרירות בנסיון להציל את המצב רק גרמו לזה שבקשת הוויזה שלי נדחתה.

סוף טוב יצאתי במקום זה לטיול לאבו חשייב עם חברה מקצוענים, כאלה שמכירים את המקום ויודעים מה שהם עושים.

לקח לפעם הבאה (אם יאשרו לי וויזה, בתקווה שלא סמנו אותי באיזו רשימה שחורה...)
לא לסמוך יותר מדי על איילה. לברר היטב מה קורה בשטח ולקחת אחריות ועצמאות. כנראה שאיילה מפרסמים טיול לפני שיש להם אישורים או ידע על מה שבאמת קורה ולכן צריך כנראה לפתוח יותר את הראש ולחשוב בעצמאות, להחליט עם לצאת איתם ראשונים או לתת להם להתגלח על הראש של מישהוא אחר.

בברכה
עזרא
חזרה למעלה
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דוא
orenp

הודעהפורסם: 19/04/04 20:04   נושא ההודעה: היה טיול יפה מאוד הגב עם ציטוט

למרות כל האמור, היה טיול יפה, ולהתראות בטיולי החוג הבאים...
חזרה למעלה
צפה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דוא
הצג הודעות מלפני:   
פרסם נושא חדש   הגב לנושא    אינדקס הפורומים של Hug Elad - חוג אלעד -> מסביב למדורה כל הזמנים הם GMT + 2 שעות
עמוד 1 מתוך 1

קפוץ אל:  
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה